Goedkope keukens: tips en inspiratie

Goedkope keukens: tips en inspiratie

Het spreekt voor zich dat de keuken een centrale rol heeft in de woning. Het is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt, dus ze moet er echt wel goed uitzien. Dat betekent echter niet dat je heel veel geld moet uitgeven aan je keuken; ook voor minder grote budgetten zijn er heel wat mogelijkheden. In dit artikel vind je nuttige tips en inspiratie voor enkele onderdelen van goedkope keukens.

 

Werkblad voor goedkope keuken

Het werkblad is een grote kost in de keuken. Er zijn heel wat materialen waaruit keukenwerkbladen kunnen gemaakt worden. Wie op zoek is naar goedkope keukens, kan bijvoorbeeld kiezen voor een werkblad uit kunststof, eikenhout of beton, al hangt de prijs wel sterk af van de kwaliteit van het materiaal.

 

werkblad kunststof
Shutterstock

 

werkblad eikenhout
Shutterstock

 

werkblad beton
Shutterstock

 

 

welk materiaal voor spatwand kiezen?

Net als bij de werkbladen zijn er heel wat verschillende materialen voor de spatwand in de keuken. Bij goedkope keukens valt de keuze vaak op tegels of inox. De prijs van tegelwerk en inox als spatwand is vrij laag in vergelijking met bijvoorbeeld glas. Het voordeel aan tegelwerk is dat je kan kiezen uit heel wat motieven en kleuren. 

 

spatwand tegels
Shutterstock

 

spatwand inox
Shutterstock

 

 

kasten & opbergruimte in goedkope keukens

In plaats van al je keukenmateriaal in gesloten kasten op te bergen, kan je ervoor kiezen om open kasten of gewone legplanken te installeren. Op die manier heb je evenveel opbergruimte en kan je heel wat besparen op duurdere gesloten kasten. Je kan bijvoorbeeld ook oude kastjes recuperen om geld uit te sparen.

 

open keukenkast
Shutterstock

 

legplanken
Shutterstock

 

Keukenbouwer zoeken in jouw regio?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Tips voor de perfecte spoelbak in je keuken Tips voor de perfecte spoelbak in je keuken Keukenverlichting kiezen Keukenverlichting kiezen keuken verven Keuken verven: tips en inspiratie open of gesloten keuken Kiezen voor een open, half-open of gesloten keuken Keukenrenovatie of nieuwe keuken? Info & Inspiratie Keukenrenovatie of nieuwe keuken? Info & Inspiratie Oude keuken schilderen: stappenplan Oude keuken schilderen: stappenplan Keukens op maat Keukens op maat Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland Inspiratie en tips voor een praktisch keukeneiland Houten werkblad in de keuken Houten werkblad in de keuken Een composiet werkblad in de keuken Een composiet werkblad in de keuken Keukenindeling: ergonomie en afmetingen Keukenindeling: ergonomie en afmetingen keramische spoelbak in keuken Keramische spoelbak in de keuken