zelliges plaatsen

Zelliges | Marokkaanse tegels

Zelliges zijn handgemaakte tegeltjes die oorspronkelijk in Arabische badhuizen en gebedshuizen werden gebruikt.  Ze hebben een unieke uitstraling en lenen zich goed om gebruikt te worden in de keuken, badkamer of wc. Met Zelliges geef je een ruimte een warme en authentieke look. 

 

Wat zijn zelliges?

Zelliges, ook wel Marokkaanse wandtegels genoemd, zijn handgemaakte geglazuurde tegels van een lichte, meestal witte kleisoort. Ze hebben een onregelmatig oppervlak en zijn doorgaans voorzien  van een semi transparante glazuurlaag. Doordat de tegels met de hand zijn gemaakt, krijgen ze een uniek karakter. Met zelliges kun je niet alleen wanden decoreren maar ook vloeren of meubels.

 

Prijs Zelliges

Zelliges kosten gemiddeld tussen € 75 en € 110 per m². Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van gespecialiseerde vakmannen via de offertepagina

 

Soorten zelliges

Zelliges bestaan in allerlei afmetingen; de vierkante formaten 10×10 cm en 5×5 cm zijn in Europa het populairst. Je kan ze verkijgen in allerlei geraffineerde vormen. Ze zijn in allerlei parelmoer kleuren of matte zandkleuren te verkrijgen. Doordat elke tegel met de hand is gemaakt en geverfd, krijgt het een karakteristieke uitstraling met een vleugje Arabische schwoeng. Zelliges komen goed tot hun recht zowel in landelijke als in moderne interieurs.

 

marokkaanse tegels
Dreamstime

 

zelliges badkamer
Shutterstock
Vloeren, wanden, … betegelen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
magneetverf kopen Maak je muren magnetisch met magneetverf tadelakt blauw Tadelakt: Waterdicht pleistermateriaal Zo maak je de perfecte accentmuur Zo maak je de perfecte accentmuur Tips voor een creatief interieur met bordverf Tips voor een creatief interieur met bordverf betonverf muur Tips voor een muur in betonlook Pimp je muren met interieur muurstickers Pimp je muren met interieur muurstickers 3D wandpanelen – Walldecor 3D wandpanelen – Walldecor whiteboardverf Whiteboard verf Behangen met kranten Behangen met kranten Muur kaleien: origineel en authentiek Muur kaleien: origineel en authentiek barok behang kopen Barok behang fotobehang kopen Fotobehang kopen: Voorbeelden – Leuke merken & Tips