Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
betonverf muur

Tips voor een muur in betonlook

De betonlook is heel erg in. Het oogt industrieel en tegelijkertijd ook warm. Bovendien voegt het extra karakter toe aan je interieur. Om een betonlook te creëren kan je kiezen uit verschillende materialen. In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en telkens wat inspirerende voorbeelden.

 

 

Optie 1: betonlook verf

Je hoeft niet noodzakelijk te gaan voor bepleistering of tegels om een betonlook te creëren, het kan ook met betonlook verf. Je kan kiezen voor het aanbrengen van één of verschillende lagen, afhankelijk van het door jou gewenste effect.

Het resultaat is een muur die veel gelijkenissen heeft met de look van beton. De meeste fabrikanten bieden verschillende tinten aan. Betonverf is meestal een fijnkorrelige pasta, die je aanbrengt na de grondlaag. Verf is de goedkoopste oplossing maar wel de minst evidente om een echt goede betonlook te creëren.

betonverf muur
Shutterstock

 

Ga naar de webshop

 

 

Optie 2: betonlook behang

Je kan ook kiezen voor behang met een betonlook. In principe is dit fotobehang met de uitstraling van een betonnen muur. Hierin kan je kiezen uit verschillende tinten. Het voordeel van behang is dat je kan kiezen uit verschillende structuren waarbij de bekisting van beton bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar is. 
 

betonlook behang
Piet Boon


De meeste fabrikanten bieden een variatie aan van zowel lichte als donkere tinten. Dit leuke vliesbehang van Piet Boon breng je direct aan op een gelijmde muur, zonder gedoe met behangtafels.  
 

betonlook in behang
Piet Boon

 

Het voordeel van betonbehang is dat het op het eerste zicht een realistisch afbeelding is van een echte betonnen muur. Bovendien heb je de keuze tussen verschillende soorten structuren. Een bijkomend voordeel is dat je hiermee sneller een betonlook creëert in vergelijking met andere opties zoals verven of bepleistering. 

 

betonlook behang muur
Piet Boon

 

Bovenstaande foto is een goed voorbeeld van hoe je met behang alle aandacht kan toetrekken naar een muur door te kiezen voor een in het oog springende betonlook. Voor kwalitatief betonbehang mag je rekenen op ongeveer 10 euro per vierkante meter.

 

Ga naar de webshop

 

 

Optie 3: betonstuc

Betonstuc of beton cire is een waterdichte bepleistering dat erg onderhoudsvriendelijk is. Ideaal voor badkamers, keukens en alle andere ruimtes.

Met betonstuc krijg je een strakke, naadloze look die erg stoer aanvoelt. Je kan kiezen uit meer dan 100 verschillende kleurpigmenten zodat de betonlook perfect past bij jouw wensen. 

betonlook badkamer
Shutterstock

 

Bij bovenstaande badkamer werd betonstuc doorgetrokken doorheen de volledige badkamer (wanden, vloeren, douche, spatwand,..). Dit is één van de grootste voordelen van beton cire. Veilig voor vocht, zowel in keuken als in badkamer.

 

betonstuc spatwand
Shutterstock

 

Betonstuc plaatsen laat je over aan een vakman. De kostprijs is afhankelijk van ondergrond, het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad. Voor vloeren en muren moet je rekenen op een kostprijs vanaf 80 euro per vierkante meter. Voor kleinere en moeilijkere oppervlaktes kan de prijs oplopen tot 150 euro per vierkante meter. Meer info, prijzen en realisaties met betonstuc vind je hier.

Vakman zoeken in jouw buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Betonstuc achterwand in de keuken
Betonstuc: waterdicht pleistermateriaal
magneetverf kopen
Maak je muren magnetisch met magneetverf
whiteboardverf
Whiteboard verf
Muur kaleien: origineel en authentiek
Muur kaleien: origineel en authentiek
zelliges plaatsen
Zelliges | Marokkaanse tegels
barok behang kopen
Barok behang
Glasvezelbehang: Soorten en prijzen
Glasvezelbehang: Soorten en prijzen
Muur bepleisteren als ondergrond of afwerking
Muur bepleisteren als ondergrond of afwerking
tadelakt blauw
Tadelakt: Waterdicht pleistermateriaal
3D wandpanelen - Walldecor
3D wandpanelen - Walldecor
kalkverf landelijk
Ecologisch met kalkverf
Soorten behang en hun eigenschappen
Soorten behang en hun eigenschappen