Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven

Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven

Tony Boeckaert, bekend chocolatier uit Zulte, wou het dorpje Machelen aan de Leie wat meer flair geven door er een koffieterie/chocolaterie te beginnen. Er stonden twee belangrijke punten op zijn verlanglijstje: de zaak betrekken bij de omgeving en een link leggen met kunstenaar Roger Raveel. Kove interieurarchitecten vertaalde dit verlanglijstje in een harmonieus en modern interieur waar het aangenaam vertoeven is.

 

Gewaagd kleurenpallet

inrichting chocolatier

Het kleurenschema werd volledig opgebouwd vanuit het pallet van kunstschilder Roger Raveel. De rood-gele combinaties en sterke lijnen uit zijn werk komen in de volledige chocolaterie terug op een subtiele manier.

rode paddouk parket

Om de relatie met de omgeving te versterken werd een fietspad aangelegd die de dorpskern met de achterliggende fietsroute verbindt. De stenen lopen naadloos over in de tuin zodat een aangename binnen-buiten relatie ontstaat. Voor de afwerking naast het fietspad koos Kove Interieurarchitecten voor een gewaagde rode parketvloer uit padoek. Ook dit materiaal kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

moderne toog

Omdat de aandacht uiteindelijk vooral naar de koopwaren moest gaan, creëerde Kove interieurarchitecten een opvallende toog in de vorm van een diamant. Het volledige volume werd opgebouwd uit glanzende materialen en werd in lijn geplaatst met het fietspad. Samen vormen deze de blikvanger van het interieur.

 

chocolatier gele muur
toog


De “piepspleet” in de geelgeverfde muur komt terug uit een zelfportret van kunstenaar Roger Raveel.

 

Inrichting van het toilet

toiletten chocolatier

Ook het toilet kreeg een subtiele toets mee uit het werk van Roger Raveel. Sterke lijnen en een combinatie van rood en geel zijn de meest typerende kenmerken van deze abstracte kunstenaar.

 


Meer informatie over dit interieurproject

Locatie: chocolaterie Het Verschrikkelijke Zoete Leven – Karperstraat 6 – 9870 Machelen

InterieurFotografie: Luc Roymans

 

 

Fotogalerij

Lees ook
De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam De speelse kantoren van Coolblue – Rotterdam Tijdloos luxe appartement met design meubels Tijdloos luxe appartement met design meubels Sfeervol appartement met pastelkleuren Sfeervol appartement met pastelkleuren Binnenkijken: Pinterest San Francisco Binnenkijken: Pinterest San Francisco Industriële loft met massieve parketvloer – Amsterdam Industriële loft met massieve parketvloer – Amsterdam Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Trendy loft met afgedankte materialen in Wabi Sabi stijl Renovatie woning uit de jaren ’30 Renovatie woning uit de jaren ’30 Appartement met moderne landelijke inrichting Appartement met moderne landelijke inrichting Moderne aanbouw met verdieping Moderne aanbouw met verdieping Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Boerderij wordt moderne woning met industrieel interieur Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen Gerenoveerde rijwoning met spel van ramen