Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
laten plaatsen alarmsysteem

Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes

Wanneer je van plan bent een alarmsysteem te laten installeren doe je er goed aan de verschillende systemen met elkaar te vergelijken. Sommige alarminstallaties werken autonoom waardoor je enkel een éénmalige kost hebt, andere systemen vergen dan weer een abonnement omdat ze beroep doen op een noodcentrale. In dit artikel kom je alles te weten over de diverse mogelijkheden en hun bijhorende kostenplaatje.

 

Functies en mogelijkheden van alarmsystemen

Alvorens de alarminstallateur langs te laten komen doe je er goed aan een eisenpakket samen te stellen. Door je noden perfect in te schatten krijg je meteen een correcte prijsindicatie waardoor je de prijzen van de verschillende installateurs nog beter kan vergelijken. Enkele voorbeelden:

 

bewegingsdetector
Shutterstock

 

Detectiemethoden
Om dieven te detecteren bestaan er diverse mogelijkheden en dit voor zowel binnen als buiten. De eerste stap is schade voorkomen door de buitenomgeving te beveiligen. Dit kan gebeuren met een bewegingsdetector. Wil je de ramen en deuren beveiligen tegen geforceerd openen dan kan je gebruik maken van raamdetectoren.

Breuken en hevige trillingen in het glas kunnen gesignaleerd worden door een glasbreukdetector. Ten slotte kan de binnenomgeving ook nog uitgerust worden met bewegingsdetectoren. Een goed werkend alarmsysteem bestaat meestal uit een combinatie van verschillende elementen.

 

Dieven afschrikken
Eens het alarmsysteem in werking treedt, zijn er diverse mogelijkheden om dieven af te schrikken. Zo is de meest gebruikte methode een binnen- of buitensirene. Ook grote spots rondom de woning kunnen helpen om na te gaan of de dieven zich nergens verschuilen.

Om te voorkomen dat inbrekers in hun vlucht niets kunnen stelen kan er ook een rookkanon ingezet worden. Zo is het gezichtsveld compleet belemmerd.

 

Meldingsmogelijkheden
Om zelf verwittigd te worden bij een inbraakpoging zijn er verschillende methodes beschikbaar. De meest gekende is de binnensirene die vooral ’s nachts interessant is wanneer je slaapt. Bijkomstig kan je ook een buitensirene laten installeren die de buren waarschuwt.

Dit is vooral interessant wanneer je niet thuis bent of er zich problemen voordoen. Daarnaast kan je ook automatisch verwittigd worden via sms en bestaat de mogelijkheid dat je systeem wordt doorverbonden met een alarmcentrale. Deze zal op hun beurt de politie verwittigen.

Welk type alarmsysteem kies ik best? 

Dat is vooral afhankelijk van je eigen wensen en beschikbare budget. Bovenstaande functies zijn ook maar enkele van de vele voorbeelden. Een gespecialiseerde alarminstallateur kan je uitgebreid informeren over de mogelijkheden en helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie. Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van professionele installateurs actief in jouw buurt. 

 

 

alarmsysteem plaatsen
Shutterstock

 

Prijs alarmsysteem laten installeren

Zoals je wel al opgemerkt zal hebben zijn er heel wat soorten alarmsystemen verkrijgbaar. Hoe meer functionaliteiten je wenst, hoe hoger de prijs zal zijn van de installatie. Voor een kwalitatief systeem op maat beginnen de prijzen al vanaf 1000 euro. Voor een gemiddelde woning mag je dan ook rekenen op een prijs tussen de 1000 en 2500 euro. Benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen van gespecialiseerde alarminstallateurs via de offertepagina

 

Belastingvoordeel en premies alarminstallatie

Vroeger kon je voor het nemen van inbraakwerende maatregelen in aanmerking komen voor een belastingvoordeel. Dit fiscaal voordeel is intussen echter in alle gewesten afgeschaft. Je kon van dit voordeel genieten als eigenaar, huurder, erfpachter of vruchtgebruiker.

Klik hier voor meer info over premies voor alarmsystemen.

Alarmsysteem laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
veiligheidsglas plaatsen
Veiligheidsglas
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Alarmsysteem bedrijf
Alarmsysteem bedrijf
inbraakbeveiliging woonhuis
Inbraakbeveiliging: welke opties?
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
inbraakalarm
Inbraakalarm
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Soorten beveiligingscamera's en hun mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Premies inbraakbeveiliging 2023
Premies inbraakbeveiliging 2023