Premies voor inbraakwerende maatregelen 2020

Premies voor inbraakwerende maatregelen 2020

Laatste update, 7 januari 2020 – De investering in een alarminstallatie of andere inbraakwerende maatregelen is een verstandige keuze. Om de kosten van je investering te drukken kan je aanspraak maken op enkele financiële maatregelen zoals een gemeentelijke premie of een verlaagd btw-tarief. Daarnaast zijn er nog andere financiële ondersteuningen voor maatregelen die inbraakpreventief zijn.

Graag een prijs op maat voor een beveiligingssysteem? Vraag hier gratis offertes aan.

 

Gemeentelijke premies

Sommige gemeenten en steden geven premies voor de installatie van alarmsystemen of het toepassen van andere inbraakwerende maatregelen. Het premiebedrag en de voorwaarden om een premie te krijgen kunnen per gemeente/stad verschillen.

Let op! Niet elke stad/gemeente biedt dit soort premies aan. Je doet er dan ook goed aan vooraf contact op te nemen met jouw lokale overheid om zo te weten te komen waarvoor je een premie kan krijgen en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Voor een overzicht van de soorten alarmsystemen en hun prijzen (incl. plaatsing) kan je terecht in dit artikel.

 

Verlaagd btw-tarief van 6%

Voor de installatie van vaste alarmtoestellen tegen diefstal kom je in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%.

Er moet dan wel aan volgende voorwaarden voldaan worden: 

  • De woning waar je de alarminstallatie plaatst is ouder dan 10 jaar. 
  • De woning dient uitsluitend als privéwoning of slechts een bijkomstig deel ervan wordt gebruikt om een beroep uit te oefenen. 
  • De werken worden rechtstreeks aan de eingebruiker gefactureerd. 
  • De levering en plaatsing van het toestel gebeurt door dezelfde aannemer. 

Ben je op zoek naar een aannemer voor het plaatsen van een alarmsysteem? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij specialisten in alarmsystemen. Klik hier om prijzen op maat van jouw project te ontvangen.

 

overkoepelende renovatiepremie

Sommige investeringen worden niet onmiddellijk beschouwd als inbraakwerend, maar kunnen het inbrekers wel een pak lastiger maken. Dubbel glas en sterk buitenschrijnwerk zijn daar voorbeelden van. Voor het toepassen van deze onrechtstreekse inbraakwerkende maatregelen kan je de overkoepelende renovatiepremie aanvragen. 

De Overkoepelende renovatiepremie vervangt de oude Renovatiepremie en Verbeteringspremie. De Vlaamse verbeteringspremie kan je niet meer aanvragen. Ook aanvragen voor de vorige renovatiepremie zijn niet langer mogelijk. Enkel wie al een eerste deel van de premie heeft gekregen, kan nog een tweede aanvraag indienen binnen 2 jaar, ten laatste op 31 januari 2021.

 

Werken die in aanmerking komen 

De volledige of gedeeltelijke vernieuwing van het buitenschrijnwerk. dat wil zeggen de vervanging en/of plaatsing van ramen en buitendeuren (dus niet enkel de vervanging van de beglazing). Ook de plaatsing van rolluiken en de afwerking langs binnen- en buitenkant komen in aanmerking.

 

Premiebedrag

Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen (excl. btw). Je moet wel voor minimum € 2.500 (excl. btw) aan facturen kunnen voorleggen.

Verder moet je ook voldoen aan enkele voorwaarden in verband met je inkomen, woning, andere eigendommen en de facturen. Meer over de voorwaarden en de aanvraagprocedure lees je op de site van de Vlaamse overheid.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Een alarmsysteem kopen? Prijzenoverzicht
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Brandalarm en inbraakbeveiliging in één systeem
Alarmsysteem bedrijf
Alarmsysteem bedrijf
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Online prijs aanvragen voor een alarmsysteem
Wetgeving alarmsysteem plaatsen
Wetgeving alarmsysteem plaatsen
Camerabewaking
Camerabewaking
Soorten beveiligingscamera’s en hun mogelijkheden
Soorten beveiligingscamera’s en hun mogelijkheden
laten plaatsen alarmsysteem
Een alarmsysteem laten plaatsen: Prijs & weetjes
Inbraakwerende rolluiken
Inbraakwerende rolluiken
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
Soorten alarmsystemen en hun mogelijkheden
veiligheidsglas plaatsen
Veiligheidsglas
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden
Het draadloos alarmsysteem en zijn vele mogelijkheden