Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tips voor het perfecte tv-meubel

Tips voor het perfecte tv-meubel

Het TV-meubel is één van de belangrijkste meubels in de woonkamer. Het moet praktisch zijn, diverse randapparatuur herbergen en natuurlijk ook stralen in je interieur. In dit artikel kom je te weten hoe je het perfecte tv-meubel kan spotten en kopen.

 

zes Aandachtspunten van een TV-meubel

 

1. Afmetingen en kleuren

Door de constante evolutie in de digitale wereld zijn TV-meubels verkrijgbaar in de meest uiteenlopende afmetingen. Bij het kopen of ontwerpen van een tv-meubel is voldoende ruimte voorzien een gouden regel. Koop geen meubel op maat van je bestaande toestel maar kies een exemplaar waar verschillende formaten in passen. Verder gebruik je best ook sobere kleuren en materialen. Zo speel je niet alleen veilig op gebied van interieurtrends maar kan je ook TV kijken in een rustgevende omgeving.

 

2. Ergonomie

Lichtjes neerkijken is de meest ergonomische manier om TV te kijken. Dit verklaart meteen waarom tv-meubels de afgelopen jaren steeds lager worden onder invloed van de grotere toestellen. Hou dus zeker rekening met het formaat van je televisietoestel wanneer je een tv-meubel gaat kopen. Meer informatie over afstanden en afmetingen vind je in het artikel ‘Maak je eigen Home Cinema in de woonkamer‘. 

 

3. Verlichting rondom het tv-meubel

Indirecte verlichting is steeds een pluspunt en maakt tv-kijken net dat tikkeltje aangenamer. Is er bij jouw tv-meubel geen verlichting aanwezig, kan je dit makkelijk zelf toevoegen door middel van LED-verlichtingstrips. Kijk hiervoor of er voldoende ruimte is onder het tv-meubel of achter één van de panelen of stijlen.

 

4. Sensoren

Het televisietoestel en de randapparatuur moeten steeds binnen bereik staan van de afstandsbediening. Kijk dus na of er voldoende ruimte is op het tv-meubel voor al je toestellen. Apparaten die minder frequent gebruikt worden zoals een dvd-speler of spelconsoles kunnen weggestopt worden achter deurtjes die open klikken of wegschuiven. Zo blijft alles er netjes en stofvrij bij liggen. Tegenwoordig bestaan er ook apparaatjes die het signaal doorsturen zodat je alles mooi kan afsluiten.

 

5. Ruimte voor bekabeling

Het draadloos tijdperk zal nog even op zich laten wachten. Wanneer je een tv-meubel koopt, kijk je best na of er een esthetische oplossing voorzien is voor de bekabeling. Ben je van plan zelf een tv-meubel te maken, werk met een kabelgoot of een open ruimte achter de rugpanelen. Zo blijft de woonkamer er steeds netjes bijliggen.

 

6. TV-meubels met ophangsystemen

Tegenwoordig kan je tal van tv-meubels kopen waarbij het toestel zwevend geplaatst wordt. Vraag hierbij steeds na of een extra muurbevestiging nodig is. Dit kan je vrijheid belemmeren en is niet altijd mogelijk bij valse wanden.

 

 

inspiratie en voorbeelden van TV-meubels

tv-meubel op maat
Shutterstock

Ook bij een TV die aan de muur bevestigd is, kan je perfect een tv-meubel plaatsen. Bij deze woonkamer doet het tv-meubel dienst als bergruimte voor randapparatuur en om decoratie op te plaatsen. Een TV die zomaar zweeft tegen de muur komt veel minder gezellig over.

 

 

tv-meubel plaatsen
Shutterstock

Een tv-meubel kan je ook perfect gebruiken als roomdivider om jouw woonkamer af te schermen van de aansluitende ruimte. 

 

 

Tv-meubel
Interieurdesigner

Bovenstaand tv-meubel werd ontworpen om een vloeiende overgang te bekomen tussen de woonkamer en de achterliggende ruimte. Door het meubel door te trekken in de wand lijken de ruimtes optisch groter en creëer je een open loft-gevoel. De indirecte verlichting achter het wandpaneel brengt ’s avonds sfeer.

 

 

tv-meubels op maat
Shutterstock

Heb je niet veel bergruimte in je woonkamer? Koop een tv-meubel dat tegelijkertijd dienst doet als bergkast en bibliotheek. Het kost wel iets meer dan een klein tv-meubel maar je hebt er wel een praktische eyecatcher voor in de plek.

TV-meubel op maat laten maken?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Zo stel je de perfecte woonkamerverlichting samen
Zo stel je de perfecte woonkamerverlichting samen
Woonkamer inrichten: Tips voor een praktische indeling
Woonkamer inrichten: Tips voor een praktische indeling
Ideeën voor een moderne woonkamer
Ideeën voor een moderne woonkamer
Tips voor een home office in de woonkamer
Tips voor een home office in de woonkamer
warm landelijk interieur
Tips voor een landelijke woonkamer
Woonkamer kleuren kiezen
Woonkamer kleuren kiezen
Een zetel kopen? Zo spot je het perfecte exemplaar
Een zetel kopen? Zo spot je het perfecte exemplaar
TV-meubel op maat
TV-meubel op maat
Maak je eigen home cinema in de woonkamer
Maak je eigen home cinema in de woonkamer
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet