Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Landhuis in Engelse stijl

Landhuis in Engelse stijl

lefevre-interiors

In het hartje van de Vlaamse Ardennen vind je dit prachtige landhuis in Engelse stijl terug. De woning werd opgetrokken uit gerecupereerde materialen en is afgewerkt tot in het kleinste detail. Voor de inrichting werd gebruikgemaakt van antiek en ambachtelijke elementen die vervaardigd werden in het atelier van Lefèvre Interiors.

 

De imposante hal

De hal werd bekleed met Carrara marmer en Noir de Mazy vloertegels in dambordpatroon. De binnendeuren werden vervaardigd in de eigen ateliers van Lefèvre Interiors.

marmeren trap inkomhal
inkomhal engelse stijl let dambord vloer

 

Het trappenhuis werd bekleed met witmarmeren treden die afkomstig zijn uit een oude Belgische woning. De smeedijzeren leuning werd nagemaakt naar een antiek voorbeeld door de lokale smid.


De bilbiotheek

klassieke bibliotheek
ingebouwde klassieke bibliotheek uit eik

Vanuit de imposante hal kan je binnentreden in de bibliotheek die er al honderd jaar lijkt te staan. Niets is echter minder waar. Hij werd volledig op maat gemaakt in de ateliers van Lefèvre Interiors en kreeg zijn klassieke en antieke uitstraling door het gebruik van oude eik. Ook voor de vloer werd gebruikgemaakt van recuperatiematerialen, 19de eeuwse parkettegels.


de keuken

landelijke keuken

De landelijke woonkeuken met kasten in gebleekt hout werd volledig op maat gemaakt. Het werkblad bestaat uit Carrara marmer en de spatwand van het fornuis werd bekleed met Hollandse “witjes”. Als vloerafwerking koos men voor gerecupereerde tegels uit carrara marmer. Een Franse 18de eeuwse tafel in eik en 19de eeuwse Franse stoelen maken het geheel af.

 

De eetkamer in Engelse stijl

De muren van de eetkamer werden geverfd met Rectory Red van Farrow & Ball en kregen een opvallende lambrisering. Antieke stoelen werden geplaatst aan een nieuw vervaardigde tafel naar een antiek Engels voorbeeld.

houten schouwmantel
rode eetkamer engelse stijl

De versiering op de mahoniehouten schouw werd met de hand gesneden door één van de vaklui van Lefèvre Interiors. Ook de royale binnendeur werd uit mahonie vervaardigd en kreeg een Engels geïnspireerde, geschilderde omlijsting.


De woonkamer

landelijke zitruimte met linnen zetelovertrekken

Bij het binnenkomen van de zitkamer gaat de aandacht vrijwel meteen naar de 18de eeuwse Franse schouwmantel die centraal in de kamer staat. De mantel werd vervaardigd in notelaar en heeft na al die jaren nog steeds zijn originele patine. De binnenzijde werd afgewerkt met Bourgondische tegelpannetjes. Het zitmeubilair werd gestoffeerd met Belgisch linnen.


De orangerie

De orangerie kreeg een opvallend hoog plafond met eiken dakspanten. Voor de vloer werd gebruikgemaakt van recuperatie bakstenen.

orangerie inrichting
landelijk orangerie interieur

 

De grote stalen ramen brengen heel wat licht in huis en zorgen voor een nauw contact met de tuin. De moderne radiatoren werden vakkundig van het oog onttrokken met een bekleding van houtvlechtwerk.

 

De badkamer in Carrara marmer

badkamer in carrara marmer

Ook in de badkamer werd gebruikgemaakt van het warme Carrara marmer. De vloer werd bekleed met gerecupereerde tegels en voor het lavabomeubel en bad werden de Carrara bladen op maat gemaakt. Het wastafelmeubel en het omhulsel van het bad werden uitgevoerd in eik.


De slaapkamer

De slaapkamer werd geverfd met Skimming Stone van Farrow & Ball. Als stof voor de raambekleding werd gekozen voor een toile de jouy. De geschilderde slaapkamerkast heeft een beplankte structuur.

slaapkamer met skimming stone verf van farrow en ball

© Fotografie: Jo Pauwels – Efie De Grande

 

Fotogalerij

Lees ook
Renovatie van keuken en eetkamer zonder breekwerk
Renovatie van keuken en eetkamer zonder breekwerk
 
 
Restaurant inrichting Bistro Anso - Geraardsbergen
Restaurant inrichting Bistro Anso - Geraardsbergen
Kapsalon De Hoofdzaak
Kapsalon De Hoofdzaak
Inrichten moderne nieuwbouw villa - Moeskroen
Inrichten moderne nieuwbouw villa - Moeskroen
Renovatie klassieke villa uit 1911 - Zottegem
Renovatie klassieke villa uit 1911 - Zottegem
Woning met atelier en werkruimte - Eindhoven
Woning met atelier en werkruimte - Eindhoven
Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen
Luxueus herenhuis in het hartje van Antwerpen
Ecologische woning van gerecupereerd afval
Ecologische woning van gerecupereerd afval
Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven
Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven

	 
 
Herinrichting halfopen bebouwing
Herinrichting halfopen bebouwing