Van dakappartementen tot penthouse

Van dakappartementen tot penthouse

De interieurarchitecten van Degraer kregen een leuke opdracht in hartje Brugge voorgeschoteld: maak van twee dakappartementen een stijlvolle penthouse. Locatie: een nieuwbouwproject tussen het Koning Albert 1-park en het Minnewaterpark. Kortom, een topproject. En het resultaat? Dat mag zeker gezien worden. Een strakke vormgeving gecombineerd met een warme uitstraling. Kijk verder en laat je inspireren.

 

De wensen van de klant waren zeer duidelijk: optimaal comfort, een fenomenaal uitzicht en gebruik maken van de zon. Om dat te bereiken, kozen ze ervoor om de ruimtes naadloos in elkaar te laten overlopen. Toch zijn ze nog afsluitbaar waar nodig. Het interieur volgt de zon de hele dag door, wat zorgt voor een optimale lichtinval zowel overdag als ’s avonds.

 

moderne woonkamer
Degraer Interieurarchitecten

Om beide dakappartementen met elkaar te verbinden, opteerde de interieurarchitect voor een centraal volume. Daarin zitten een aantal belangrijke woonfuncties verwerkt: inkomhal met vestiaire, berging, keuken en toilet. De kasten op maat zijn vervaardigd van fineer eik en vormen zo een mooi geheel met het parket. Het centrale volume was ook de ideale manier om te voldoen aan een andere wens: de zon optimaal inzetten. Doordat je volledig rondom rond kan wandelen, valt de zon op elk moment van de dag binnen.

 

Zon, zon, zon

moderne woonkamer
Degraer Interieurarchitecten

Om echt het maximale te halen uit zonlicht en lichtinval, opteerden ze voor een schuifraam dat toegang biedt tot het balkon. Op die manier verbinden ze twee belangrijke doelstellingen met elkaar: optimaal wooncomfort met extra veel licht. De twee kleinere ramen in de keuken zijn er niet alleen voor de lichtinval, maar ook om functionele reden zoals extra verluchting indien nodig.

 

Modern warm

woonkamer eik fineer
Degraer Interieurarchitecten

De witte muren en deuren creëren een strakke, moderne look in de penthouse. Door deze te combineren met warme materialen zoals kasten op maat in fineer en parket, krijgt deze ruimte toch een warme uitstraling.

 

zithoek
Degraer Interieurarchitecten

Ook de zithoek kreeg een moderne make-over. Hierbij komt het zwart-witcontrast mooi tot zijn recht door de zwarte haard, televisie en zitstoel. De andere zwarte elementen zoals het kastje, de vaas en het kussen doorbreken het wit-bruine kleurenpatroon en geven zo de ruimte extra cachet.

 

Maatwerk

badkamer op maat
Degraer Interieurarchitecten

Zeer typisch voor dakappartementen zijn meestal de schuine wanden. Een ervaren interieurarchitect weet die echter als geen ander optimaal te benutten. Door het bad onder de schuine muur te plaatsen, maak je er zo goed mogelijk gebruik van. Ook de spiegel werd volledig op maat gemaakt om elke vierkante meter beschikbare ruimte zo goed mogelijk te gebruiken. De stijl en materialen van de leefruimte werden doorgetrokken naar de badkamer voor een uniforme stijl.

 

keuken op maat
Degraer Interieurarchitecten

Tot slot is er de keuken die ook volledig op maat ontworpen werd. Door over de volledige lengte voor een kastenwand te kiezen, is er voldoende opbergruimte voor potten, pannen, borden enz. Ondanks de beperkte breedte zijn ze er toch in geslaagd een heel functionele en stijlvolle keuken te creëren. Conclusie: deze dakappartementen werden omgevormd tot een stijlvolle, warme en functionele penthouse waarbij comfort en lichtinval centraal staan.

 

Fotogalerij

Lees ook
Compact appartement met Scandinavisch interieur Compact appartement met Scandinavisch interieur Minimalistische inrichting – De Pinte Minimalistische inrichting – De Pinte Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Functionele studio van 20m² – Raanan Stern Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Klein Parijs appartement met ruimtelijk gevoel Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Spelen met licht en ruimte in een smalle rijwoning Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Inrichting vakantieverblijf LPM3 – Durbuy Renovatie klassieke villa uit 1911 – Zottegem Renovatie klassieke villa uit 1911 – Zottegem Herbestemming: Kerk wordt trendy loft Herbestemming: Kerk wordt trendy loft Industriële loft met eclectisch interieur Industriële loft met eclectisch interieur Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval Ruime moderne halfopen bebouwing met veel lichtinval