Appartement aan zee met wit interieur en houtaccenten

Appartement aan zee met wit interieur en houtaccenten

Emily et Nous werd aangesproken om een appartement op de zeedijk in Knokke grondig te renoveren. De eigenaars wensten een luchtig en sfeervol interieur dat hen een vakantiegevoel kon geven. Vooral het gebruik van gebleekte eik in combinatie met wit zorgde daarbij voor extra gezelligheid.

 

Appartement met wit als hoofdkleur voor de muren en het plafond.
Emily et Nous

 

Doorheen het hele appartement vormt wit de hoofdkleur voor de muren en het plafond. In een appartement heb je meestal te maken met kleine ruimtes. Wit is daarom de ideale oplossing om een ruimte optisch groter te maken en een open gevoel te creëren. 

 

Appartement met wit interieur in combinatie met hout
Emily et Nous

 

Het gebruik van gebleekt eik in combinatie met wit creëert een gevoel van contact met de natuur. Bovendien zorgt het voor een strakke en rustige look. Het gebruik van hout zien we terugkomen in de kasten, parketvloer, eettafel (zie vorige foto) en kleine details zoals het brandhout en de bloempotjes. 

 

Appartement wit interieur met blauwe accenten
Emily et Nous

 

Blauw is de accentkleur en komt tot uiting in de decoratie via de kussens, kaarsen, schilderijen, het zitje en zelfs via een subtiele blauwe lijn in het tapijt. Blauw is een zachte kleur en versterkt het gevoel van rust waar ook het wit interieur en hout toe bijdragen. Niet alle decoratie is blauw. Om een té fel effect te vermijden is er afwisseling met decoratiestukken in witte en beige tinten. 

 

Appartement met witte keuken
Emily et Nous

 

De keuze van wit als hoofdkleur in combinatie met gebleekt eik wordt ook doorgetrokken naar de keuken. Het geeft het geheel een strak en ordelijk uitzicht. Net als in de woonkamer komt het hout ook terug in kleine details zoals de bloempotten, fruitschaal, vaas en stoelpoten. 

Hier is niet blauw, maar groen de accentkleur. Een frisse twist die je zoals hier heel simpel kan toevoegen door kleine plantjes of appels. 

 

Lamellenwand om ruimtes van elkaar te scheiden
© Emily et Nous

 

Heowel het appartement oorsprokelijk slechts 3 kamers had, was het de bedoeling om 8 slaapplaatsen te voorzien. Een lamellenwand tussen de hall en de kleine zithoek loste het probleem op. ’s Avonds schoof er een gordijn langs deze lamellenwand waardoor deze als extra slaapkamer kon dienen. Ook voor de lamellenwand werd gekozen voor gebleekt eik. 

Ook dat nog: door te kiezen voor stalen deuren krijgt het appartement een extra elegante touch. Bovendien zorgen stalen deuren voor een goede akoestische isolatie. In een appartement kan dat handig zijn. 

 

witte slaapkamer met bruine accenten
© Emily et Nous

 

Wit blijft ook de hoofdkleur in de slaapkamer. Goede keuze aangezien het om een vrij kleine slaapkamer gaat en de witte kleur een gevoel van ruimte kan creëren.

Groen en blauw kwamen al aan bod als accentkleur, maar in de slaapkamer wordt gekozen voor beige- en bruintinten. Ze zorgen voor een rustig en ongedwongen sfeer, ideaal voor een slaapkamer dus. 

 

Witte badkamer met mozaïktegels
© Emily et Nous

 

Dit appartement heeft een kleine badkamer en dus is de keuze voor witte muren en een wit plafond in combinatie met witte badkamermeubels opnieuw een goede keuze om de ruimte groter te laten lijken. 

De douche werd afgewerkt met beige mozaïktegels. Deze kleine steentjes zijn de perfecte manier om je badkamer een tijdloze, strakke en teglijkertijd ook speelse look te geven. 

 

 

Fotogalerij

Lees ook
Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Zolder appartement met wit interieur Zolder appartement met wit interieur Zolder appartement met dakterras Zolder appartement met dakterras Minimalistische prefab woning midden in het groen Minimalistische prefab woning midden in het groen Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers Klein wonen in compact appartement met twee slaapkamers Landelijke woning met strak interieur Landelijke woning met strak interieur Atelier op zolder Atelier op zolder Tijdloos appartement met vintage design meubels Tijdloos appartement met vintage design meubels Sfeervol appartement met pastelkleuren Sfeervol appartement met pastelkleuren Moderne villa met hellend groendak Moderne villa met hellend groendak Trendy familie appartement in Vietnam Trendy familie appartement in Vietnam Klassieke haciënda met Mexicaanse inrichting Klassieke haciënda met Mexicaanse inrichting