Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte

Renovatie met aanbouw brengt licht en ruimte

Het nederlandse architectenbureau WillemsenU Architecten kreeg de opdracht om een oud en donker huis uit de jaren ’60 te transformeren tot een moderne en lichtrijke woonst. Het resultaat is Woonhuis M, een moderne en ruime woning die is aangepast aan de nieuwe gezinssituatie van de opdrachtgever.
 

renovatie met aanbouw
© WillemsenU Architecten

 

Het oorspronkelijke huis uit Brabant, voldeed niet langer aan de woonbehoeften van het gezin. De komst van twee kinderen en de wens van een thuiskantoor dwong het gezin ertoe om de woning grondig te herbekijken. Daarvoor riepen ze de hulp in van WillemsenU Architecten uit Eindhoven.
 

lichtrijke aanbouw
©  WillemsenU Architecten

 

De gerenoveerde woning heeft rechtstreeks uitzicht op de tuin. Bovendien is ze lichtrijk door de vele ramen die veel natuurlijk licht binnen laten. De gevelafwerking oogt strak en modern.
 

aanbouw-contact-tuin
WillemsenU Architecten


Het contact met de tuin wordt nog vergroot door het terras dat letterlijk doorloopt tot het grasveld. De keuze voor een natuurlijk materiaal zoals hout verhoogt het gevoel van rechtstreeks contact met de natuur.
 

renovatie aanbouw keukenuitzicht
WillemsenU Architecten


Ook vanuit de strakke en modern vormgegeven keuken heb je een rechtstreeks zicht op de tuin. In deze ruimte krijg je ook een ruimtelijk gevoel. Dit wordt vooral in de hand gewerkt door de gepolierde betonnen vloer die naadloos doorloopt naar de rest van het huis. Ook de witte kleuren vergroten het gevoel van ruimte.
 

renovatie woning strakke vormgeving

© WIllemsenU Architecten


 

renovatie woning moderne keuken
WillemsenU Architecten


Door de combinatie van strakke vormgevingselementen en het gebruik van warme natuurlijke materialen is dit de ideale familiewoning.

 

 

 

Lees ook
Sfeervol appartement met pastelkleuren Sfeervol appartement met pastelkleuren Gerenoveerde retro villa te Houthalen Gerenoveerde retro villa te Houthalen Karaktervol herenhuis met modern interieur Karaktervol herenhuis met modern interieur Traditionele rijwoning met moderne aanbouw Traditionele rijwoning met moderne aanbouw Inrichting & uitbreiding kantoorgebouw in Noord-Frankrijk Inrichting & uitbreiding kantoorgebouw in Noord-Frankrijk Villa VE: Totaalrenovatie oude villa Villa VE: Totaalrenovatie oude villa Herinrichting halfopen bebouwing Herinrichting halfopen bebouwing Zolder appartement met mezzanine Zolder appartement met mezzanine Tijdloos luxe appartement met design meubels Tijdloos luxe appartement met design meubels Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Kleurrijk appartement met gepolierde betonvloer Moderne aanbouw met verdieping Moderne aanbouw met verdieping Design Penthouse in Antwerpen Design Penthouse in Antwerpen