Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
prefab aanbouw met verdieping

Prefab aanbouw

Nood aan een aanpalende kangoeroewoning, een rustig thuiskantoor of een extra hobbykamer? Met een aanbouw zit je goed! Dit is een rechtstreekse toevoeging van een losstaand bouwwerk aan je gevel. Prefab staat voor ‘prefabricated’ en verwijst naar het feit dat deze bouwwerken (grotendeels) in de fabriek worden samengesteld. Is je interesse gewekt? Lees dan snel verder!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prefab aanbouw: prijs
Belangrijke aandachtspunten
Alternatieven voor prefab aanbouw
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een prefab aanbouw?

Prefab is de meest geschikte oplossing voor wie snel de bewoonbare oppervlakte van z’n huis wil uitbreiden. Kiezen voor een prefab aanbouw heeft verschillende voordelen:

 • Snelle levertijd: een vakbedrijf stelt een prefab aanbouw grotendeels in een fabriek of atelier samen. De weersomstandigheden kunnen dus geen roet in het eten strooien. Gemiddeld neemt de bouw zo’n 10 à 12 weken in beslag, afhankelijk van de agenda van je aannemer.
 • Geen grote bouwwerf: nog zo’n voordeel is dat je geen maandenlange bouwwerf aan huis hebt. Er zijn wel degelijk voorbereidende werken nodig, maar verder zijn er weinig sloop- of breekwerken vereist. De aanbouw wordt doorgaans sleutel-op-de-deur afgeleverd en geplaatst.
 • Duurzaam: voor prefab constructies richten fabrikanten zich doorgaans op hoogwaardige houtskeletbouw. Dit maakt doorgedreven isolatie mogelijk en zorgt voor een energie-efficiënt eindresultaat dat bovendien alle hedendaagse bouwvereisten afvinkt.
 • Verschillende vormgevingsmogelijkheden: bij prefab heb je minder keuzevrijheid dan bij maatwerk, maar bij de meeste vakbedrijven heb je toch wat vrijheid qua bouwstijl, afmetingen en afwerking. Wat al dan niet mogelijk is, tast je het best af bij het kennismakingsgesprek.
 • Flexibel: een prefab constructie kan je perfect verplaatsen. Als het niet mogelijk is om een complete prefab module te transporteren via een kraan, werken sommige aannemers met geprefabriceerde panelen die ze op de werf monteren en afwerken.
 • Waardevermeerdering woning: een extra leefruimte is een fraaie bijkomende troef voor jouw woning. Daardoor stijgt het prijskaartje aanzienlijk, want zo’n aanbouw vergroot de bewoonbare oppervlakte van je huis.
 • Goedkoper: ten slotte is het geen geheim dat prefab toepassingen doorgaans goedkoper zijn dan maatwerk. Dit is te verklaren doordat de ateliermedewerkers zich niet moeten verplaatsen naar de werf en het versnelde bouwproces stukken kostenefficiënter verloopt.

Droom jij van een prefab aanbouw? Dan zit je hier goed! Vul het formulier in, beschrijf je project en kom binnen enkele werkdagen in contact met professionele aannemers. Start hier je aanvraag.

 

 

Prefab aanbouw: mogelijkheden

Geprefabriceerde aanbouwen bieden meer architecturale vrijheid dan je op het eerste gezicht zou denken. Wanneer je in gesprek gaat met je aannemer, kan je de volgende onderdelen van je aanbouw helemaal zelf bepalen:

 

 • Materiaal basisconstructie: de meeste aannemers kiezen resoluut voor hout in de fabricatie van hun aanbouwmodules. Ben je toch op zoek naar een uniekere realisatie? Dan kan je bij bepaalde fabrikanten ook terecht voor een staalframe.
 • Afmetingen: een module die mooi aansluit op je woning vergt een nauwkeurige opmeting. Daarom meet het vakbedrijf elke prefab module nauwkeurig op. Daarna volgt het definitieve ontwerp.
 • Indeling: maak je graag van je prefab aanbouw een slaapkamer en badkamer? Dan zal de indeling er ongetwijfeld anders uitzien dan wanneer je een keuken wil realiseren. Wist je trouwens dat je ook kan kiezen voor een prefab aanbouw met verdieping? Zo creëer je in 1 keer nog meer ruimte.
 • Ramen en beglazing: wil je grote raampartijen? Of is dat geen vereiste? Bespreek met je expert wat je mooi vindt en welke punten voor jou belangrijk zijn. Geen enkele realisatie is onbespreekbaar.
 • Binnenafwerking: in bepaalde gevallen kan je ervoor kiezen om je aanbouw volledig afgewerkt te laten leveren of om ze casco te plaatsen. Kies je voor de eerste optie? Dan legt je aannemer ook alvast alle noodzakelijke nutsvoorzieningen aan. 
 • Gevelbekleding: hoe wil je de buitenkant van je aanbouw laten afwerken? Hou je van een authentieke look? Kies dan voor houten gevelbekleding. Wil je dat de aanbouw past bij de bakstenen van je woning? Dan is het ook perfect mogelijk om steenstrips te kiezen.
 • Daktype en -afwerking: veel particulieren kiezen voor een plat dak voor hun aanbouw. Dat oogt niet alleen netjes, maar kan je eventueel afwerken met bv. groendakcassettes of kan je makkelijk extra zonnepanelen op plaatsen. Toch is een ander daktype zeker mogelijk.

 

Laat je adviseren door een gespecialiseerde aannemer

Plan je om je woning op te waarderen met een mooie prefab aanbouw? Dan raden we aan om een beroep te doen op een ervaren aannemer. Samen komen jullie ongetwijfeld tot een prachtige prefab realisatie die voldoet aan alle wensen en eisen.

Interesse? Kom gratis in contact met verschillende specialisten actief in je regio via ons aanvraagformulier. Ga hier van start.

 

prefab aanbouw met verdieping

 

 

Prefab aanbouw: prijs

Een prefab aanbouw is niet goedkoop. Het totale prijskaartje hangt o.a. af van de voorbereidende werken, de materialen, de oppervlakte (in m²) en de afwerkingsgraad van je bouwwerk. Gemiddeld betaal je zo’n € 1.200 à 2.000 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Bij bepaalde fabrikanten ligt de kostprijs per m² iets lager wanneer de aanbouw groter is. Het komt dus voor dat je voor een middelgrote aanbouw van 12 à 15 m² tussen de € 19.500 à 25.000 (excl. btw, incl. plaatsing) neertelt.

LET OP: de prijs voor een prefab constructie ligt doorgaans lager dan voor maatwerk, maar toch kunnen de prijzen flink variëren. Daarom doe je er goed aan om contact op te nemen met verschillende professionals. Zo heb je sneller inzicht in de kostprijs voor jouw project. Vul hier het aanvraagformulier in.

 

 

Kant en klare aanbouw: aandachtspunten

Wanneer je kiest voor een prefab houtskelet aanbouw, moet je nog rekening houden met enkele aandachtspunten. Dat zijn de volgende:

 

 • Stijl woning: sta bij het ontwerp van je aanbouw zeker stil bij de stijl van je huidige woning. Wil je dit terugvinden bij je aanbouw? Of kies je net voor een contrasterende uitvoering? Zo vormen verticale houten planchetten een mooi contrast met een traditionele gevelsteen.
 • Bestemming aanbouw: bepaal op voorhand goed wat je precies wil. Hoe meer je aannemer op voorhand weet, hoe makkelijker hij dit allemaal aan het ontwerp kan toevoegen. Achteraf nog een waterleiding of afvoerbuizen plaatsen, is stukken complexer en duurder.
 • Bouweisen: een aanbouw vormt een volwaardig onderdeel van je woning. Net daarom moet die voldoen aan de normen van een nieuwbouwwoning. Denk maar aan een optimale isolatie, aangepaste ramen, hoogwaardig glas, ventilatie, verwarming, …
 • Fundering: bij de montage van een aanbouw is een stevige fundering cruciaal. Het grondwerk is belangrijk om verzakkingen van het nieuwe stukje woning te vermijden.
 • Constructieberekening: gaan de werken gepaard met een geveldoorbraak? Dan moet je de hulp inroepen van een architect en laat je een constructieberekening uitvoeren. Zomaar een opening in de achtergevel kappen is nefast voor de stabiliteit van je woning.
 • Vergunning of meldingsplicht: soms is een bouwvergunning bij de uitbreiding van je woning verplicht. Dat is het geval wanneer de aanbouw groter is dan 40 m² (incl. bestaande aanbouwen) of hoger is dan 4 meter. In alle andere gevallen volstaat een meldingsplicht. Onze tip? Ga zeker eens langs bij de gemeente wanneer je een aanbouw overweegt. Zo vermijd je misverstanden.

 

Waarom een expert inschakelen?

Het vervaardigen en plaatsen van een prefab aanbouw is specialistenwerk. Een aannemer is op de hoogte van alle aandachtspunten. Zo ben jij zeker van een mooie aanbouw, kant en klaar geleverd en afgewerkt. Kom gratis in contact met vakmensen actief in je regio.

 

 

Prefab aanbouw: 3 alternatieven

Met een prefab aanbouw creëer je op een relatief korte periode extra woonruimte, direct aan je woning. Is een kant en klare aanbouw toch net niet wat je zoekt? Of ben je benieuwd naar de alternatieven? Dan sommen we ze hieronder graag voor je op:

 

ALTERNATIEF 1: aanbouw op maat

prefab aanbouw

Vind je de ietwat beperktere vormgevingsmogelijkheden toch één van de grootste nadelen van een prefab aanbouw? Of heb je een unieke eindrealisatie in gedachten? Dan is een aanbouw op maat gegarandeerd de beste oplossing voor jou! In dit geval zijn de mogelijkheden eindeloos.

Prijs: op aanvraag

 

 

ALTERNATIEF 2: veranda

prefab aanbouw kosten

Een veranda is een nieuwe bouweenheid die overwegend uit glas en raamprofielen bestaat. Een groot verschil in vergelijking met een aanbouw die doorgaans uit een houtskelet is opgetrokken. Ten slotte ligt ook de kostprijs van een veranda lager.

Prijs: gem. € 1.200 à 1.600 per m² (excl. btw, incl. plaatsing & afwerking)

 

 

ALTERNATIEF 3: uitbouw

prefab uitbouw

Bij een uitbouw vergroot je een bestaande ruimte van de woning. In dit geval wordt bv. een gedeelte aan de achterkant van de woning aangebouwd zodat je een grotere eetkamer of zithoek kan creëren. Het gaat dan niet om een ‘losstaande’ aangebouwde unit aan de achter- of zijgevel, maar om een rechtstreekse uitbreiding van de desbetreffende ruimte.

Prijs: gem. € 20.000 à 50.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Vergelijk adviezen, prijzen, … & bespaar!

Of je nu kiest voor een prefab aanbouw of een uitbouw van je woning: je doet er goed aan om allereerst aan te kloppen bij een gespecialiseerde aannemer. Neem de tijd om het gewenste resultaat uitvoerig te bespreken. Dankzij zijn expertise maak je gegarandeerd de beste keuze voor jouw woning en je budget. Daarnaast ben je niet alleen zeker van een mooi eindresultaat, maar ook van een correcte dienstverlening. En de kers op de taart? Soms levert samenwerken met een professional je nog een mooie korting op.

Sta je te popelen om die prefab aanbouw te realiseren? Kom dan nu in contact met een specialist dankzij onze gratis offerteservice.

 

Lees ook
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet
aanbouw kosten
Aanbouw kosten
tips aanbouw plaatsen
Aanbouw aan huis: Tips & inspiratie
lichtrijke aanbouw
Kiezen voor een aanbouw of veranda?
erker aanbouwen
Erker uitbouw
warmtepomp zonnepanelen
Warmtepomp met zonnepanelen
vuurvaste isolatie
3 types Vuurvaste isolatie
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
aanbouw kosten
Aanbouw kosten
renovatie gevel bekleding
Renovatie gevel: 4 mogelijkheden
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren