Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Verwarming

Bij het kiezen van centrale verwarming ga je best grondig en weldoordacht te werk. De prijs van een installatie is niet goedkoop en er is vaak nood aan ingrijpende werkzaamheden. Daarbovenop stijgen de energieprijzen jaarlijks waardoor het rendement steeds vaker de doorslaggevende factor is bij de beslissing. In deze rubriek kom je alles te weten over de werking van centrale verwarming, nieuwe verwarmingstechnieken, meest gebruikte cv-ketels en zoveel meer. Ontdek nu zelf welke verwarming het best aansluit bij jouw woning en kom te weten op welke premies en subsidies je recht hebt.

Centrale verwarming

Centrale verwarming

Je woning verwarmen met een centrale verwarmingsinstallatie kan op heel wat manieren. In dit artikel overlopen we de verschillende soorten ketels, verwarmingstoestellen en brandstoffen.

Lees artikel
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is één van de meest comfortabele manieren om de woning te verwarmen. Het is energiezuinig, praktisch en onderhoudsvriendelijk. Ontdek hier alles over de mogelijkheden van vloerverwarming met voordelen en nadelen.

Lees artikel
Elektrische verwarming: uitvoeringen en hun prijzen

Elektrische verwarming: uitvoeringen en hun prijzen

Tegenwoordig kan verwarmen met elektriciteit al redelijk energiezuinig gebeuren. Elektrische verwarming kan zowel als hoofdverwarming als als bijverwarming toegepast worden. In dit artikel ontdek je de verschillende elektrische verwarmingstoestellen en hun prijzen.

Lees artikel
Schoorsteen vegen: info & prijs

Schoorsteen vegen: info & prijs

Na verloop van tijd kan er zich heel wat roet en andere vervuiling ophopen in de schoorsteen. Tijdig je schoorsteen vegen is dan ook zeker aangeraden. Hier ontdek je de voordelen van schoorsteenreinigingen en de werkwijze & prijzen van een schoorsteenveger.

Lees artikel
slimme thermostaat

De slimme thermostaat

De slimme thermostaat is een apparaat dat je op afstand kan bedienen met je smartphone. Het grootste pluspunt is dat het energiebesparend werkt. Ontdek hier hoe slim zo'n slimme thermostaat is.

Lees artikel
Werking en voordelen van een waterontharder

Werking en voordelen van een waterontharder

Met een waterontharder maak je hard water zacht en voorkom je kalkplekken op de kranen en het aanrecht. Hij beschermt je huishoudapparaten tegen kalk en zorgt ervoor dat waterleidingen niet vastslibben. Ontdek hier de voordelen, de prijs en meer handige info voor waterverzachters.

Lees artikel
Zonneboiler: Werking en kostprijs

Zonneboiler: Werking en kostprijs

Met een zonneboiler haal je gratis warm water uit de zon. Hoe zonneboilers werken, wat hun kostprijs is en welke soorten zonneboilers er bestaan voor je verwarming en warm water lees je hier.

Lees artikel
Condensatieketel

Condensatieketel

Met een condensatieketel haal je een veel hoger rendement dan met een conventionele verwarmingsketel door het recupereren van rookgassen die vrijkomen tijdens het verbrandingsproces. Door deze slimme manier van verwarmen spaar je al snel 30% energie uit.

Lees artikel
Warmtepomp: Werking en soorten warmtepompen

Warmtepomp: Werking en soorten warmtepompen

Met een warmtepomp haal je energie uit de directe omgeving waardoor je heel wat uitspaart op je energiefactuur. Er zijn vier verschillende typen warmtepompsystemen en elk systeem heeft zo zijn eigen rendement met bijbehorende voor- en nadelen.

Lees artikel
infraroodverwarming plaatsen

Infraroodverwarming

Met infraroodverwarming kan je elk type kamer op een discrete en bijzonder aangename manier verwarmen. Infraroodpanelen kunnen zowel aan het plafond als aan de muur bevestigd worden en zijn verkrijgbaar in tal van uitvoeringen.

Lees artikel
goedkoop verwarmen huis

Goedkoper verwarmen

De energieprijzen zijn torenhoog. Daarom stellen steeds meer gezinnen zich de vraag hoe ze goedkoper kunnen verwarmen. Moet je daarom meteen overschakelen op een elektrische verwarmingsinstallatie? Of kan je in bepaalde gevallen nog kiezen voor gas? Je leest het hier.
Lees artikel
warmtepomp zonnepanelen

Warmtepomp met zonnepanelen

Door je warmtepomp aan te sluiten op je zonnepanelen installatie kan je je energiefactuur flink drukken. Maar is dit altijd de meest rendabele keuze? Waarmee hou je best rekening? En hoeveel kost dit precies? Je leest het in dit artikel.
Lees artikel
Verticale, witte radiator - centrale verwarming

Installateur zoeken in jouw buurt?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een kwalitatief resultaat. Een vakman kan je ook informeren en adviseren over de verschillende mogelijkheden voor jouw situatie en helpen bij het maken van de juiste keuze. Via het offerteformulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies op maat van installateurs actief in jouw regio. Zo vergelijk je eenvoudig prijzen, voorstellen, realisaties, ...

Offertes ontvangen