Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
betonlook pvc

Betonlook pvc

Op zoek naar een vloer met de uitstraling van beton, die je in elke ruimte kan plaatsen en waar weinig onderhoud voor nodig is? Dan is betonlook pvc de ideale keuze. Met zo’n betonlook pvc vloer combineer je het gemak van kunststof met de uitstraling van beton. Wat zijn de andere troeven? Wat is de prijs van betonlook pvc? En hoe plaats je dit soort vloerbekleding? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Voordelen pvc betonlook
Uitvoeringen pvc vloer met betonlook
Prijs betonlook pvc vloer
Hoe pvc met betonlook plaatsen?
Onderhoud pvc vloer met betonlook
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een betonlook pvc vloer?

Zoals de naam al enigszins verraadt, is betonlook pvc gemaakt van kunststof en dient het als imitatie van massieve betonnen vloeren. Pvc is een goede keuze vanwege de praktische voordelen ten opzichte van materialen als beton, hout en natuursteen. Deze kunststof is namelijk erg onderhouds- én budgetvriendelijk. Daarnaast zijn deze imitaties amper van het echte materiaal te onderscheiden. Kortom, met een pvc vloer met betonlook geniet je gegarandeerd van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding!

pvc vloer betonlook

 

Voordelen pvc betonlook

Een betonlook pvc vloer biedt uitkomst in élke woning. Een aantal van de voordelen op een rijtje:

 • Duurzaam: betonlook pvc vloeren kunnen tegen een stootje en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Verder in dit artikel lees je meer over het onderhoud van pvc met een betonlook.
 • Beperkte opbouwhoogte: door de beperkte opbouwhoogte van zo’n 4,5 mm en 2 mm aan optionele ondervloer is een betonlook pvc vloer ideaal voor renovatiewerken. Met zo’n dunne vloerbekleding hoef je je plinten, deuren, … in de meeste gevallen niet aan te passen.
 • Budgetvriendelijk: pvc vloeren zijn een relatief goedkope optie, vooral wanneer je vergelijkt met materialen die je ermee imiteert. Let op: de prijs van betonlook pvc kan wel verschillen naargelang de kwaliteit van de kunststof (slijtvastheid, dikte, geluidsisolerende werking, …).
 • Veelzijdig & comfortabel: pvc past goed in keukens, woonkamers, badkamers, … Daarnaast combineer je het materiaal gemakkelijk met vloerverwarming, aangezien dit soort vloeren niet krimpt en voor een goede warmtegeleiding zorgt.
 • Geluiddempend & vochtbestendig: door de hoge dichtheid van pvc is het materiaal geluiddempend en te gebruiken in vochtige omgevingen zoals keukens en badkamers.

Geïnteresseerd in betonlook pvc? Ontvang gratis voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Uitvoeringen betonlook pvc vloer

Betonlook pvc beperkt zich niet tot de uitstraling van een typische grijze, gepolierde betonvloer. Er zijn tal van mogelijke uitvoeringen beschikbaar. Zo kies je uit meerdere opties op vlak van:

 • Design en structuur: betonlook pvc is qua uitzicht bijna niet te onderscheiden van echt beton. Bovendien kan je ook de verschillende structuren en designs van betonvloeren imiteren. Hou je bv.  van een matte of een eerder glanzende afwerking? Wil je graag die typische wolkachtige structuur van een gepolierde betonvloer of niet? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
 • Kleuren: welke kleur je kiest voor je pvc vloer, is afhankelijk van het materiaal dat je wilt imiteren. In het geval van betonlook pvc kies je doorgaans tussen grijs, zandtinten of zwart, maar zijn ook minder voorkomende kleuren mogelijk als rood, blauw of groen.
 • Motieven: bij betonlook pvc kan je gaan voor een uitvoering met de look van betontegels, maar ook  voor de uitstraling van een naadloze massieve betonvloer.

Welke pvc vloer met betonlook kies ik best?

Welke uitvoering van betonlook pvc je kiest, hangt voornamelijk af van je persoonlijke wensen. Maak gebruik van onze offerteservice en ontvang gerichte prijzen en advies op maat van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Prijs betonlook pvc vloer

Prijzen voor betonlook pvc vloeren liggen doorgaans tussen € 20 à 50 per m² (excl. btw en plaatsing). Die gemiddelde kosten kunnen nog variëren naargelang de kwaliteit van de pvc met betonlook, de bevestigingsmethode, eventuele voorbereidende werken als het egaliseren van de ondervloer, …

Een precieze prijs voor jouw pvc vloer met betonlook? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere vloerspecialisten actief in je buurt. Zo kan je niet alleen de kosten voor betonlook pvc, maar ook de mogelijke uitvoeringen, werkwijzen, … gericht en vlot vergelijken. Ontvang gratis voorstellen van vakmensen actief in jouw buurt met onze offerteservice.

 

betonlook pvc

 

Hoe betonlook pvc plaatsen?

Er zijn verschillende methoden om betonlook pvc in je woning te plaatsen. Het is aangeraden om die plaatsing over te laten aan een vakman. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing en geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% (als je woning minstens 10 jaar oud is). Hieronder de opties op een rijtje:

 

1. Zwevende betonlook pvc met klikverbinding

Bij deze methode hoef je de stroken of tegels niet op de vloer vast te plakken, maar klikken ze eenvoudig in elkaar. Het lijkt dus een beetje op het plaatsen van laminaat. Op die manier valt zo’n betonlook pvc niet alleen vlot te plaatsen, maar ook te verwijderen.

 

2. Zelfklevende betonlook pvc

Zelfklevend pvc is voorzien van een plaklaag op de stroken of tegels zelf. Is de ondervloer schoon, droog en egaal? Dan kan een vakman de zelfklevende vloerbekleding vlot en efficiënt plaatsen.

 

3. Gelijmde betonlook pvc

Bij deze methode bereidt een vakman de vloer voor met een speciale lijm voor pvc. Vervolgens plaatst hij de tegels of stroken op de ondergrond. Dit is een relatief ingewikkelde legmethode, maar wel aangeraden als je de vloer intensief gaat gebruiken.

Betonlook pvc vloer plaatsen = vakman inschakelen

Ga je een kunststof vloer plaatsen? Dan laat je dit best over aan een vakman. Hij zorgt voor een correcte plaatsing en gebruikt altijd de beste materialen. Daarnaast geniet je van het verlaagde btw-tarief van 21% naar 6% op materialen en arbeidskosten als je woning ouder is dan 10 jaar.

TIP: ontvang gratis offertes van vakmensen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Betonlook kunststof vloer onderhouden

Hoe zorg je ervoor dat je pvc vloer ondanks intensief gebruik zo goed als nieuw blijft? Een aantal tips:

 • Regelmatig stofzuigen en dweilen: door vuil of vlekken direct te verwijderen, voorkom je dat ze in de vloerbekleding trekken.
 • Gebruik van reinigingsmiddelen op maat van pvc: gebruik niet zomaar een allesreiniger of harde, chemische detergenten bij betonlook pvc. Er zijn neutrale schoonmaakmiddelen op maat van pvc op de markt. Je kiest best voor zo’n specifiek product.
 • Let op met te veel water: laat ook niet te veel water liggen op je betonlook pvc vloer. Als dat water in de randen of eventuele kieren dringt, kan je vloerbekleding namelijk omhoog krullen.
 • Vermijd schuurmiddel en stoomreinigers: met schuurmiddel kan je mogelijk de toplaag van je betonlook pvc beschadigen. Daarnaast zorgt een stoomreiniger ervoor dat je pvc vloer langzaam maar zeker krom trekt. Zelfs de lijm kan hierbij loslaten.
 • Let op met zware objecten: sleep niet met zware objecten over je pvc vloer met betonlook. Gebruik daarnaast viltdoppen bij zware stoelen en ander meubilair.

 

Betonlook pvc vloer plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Laminaatvloeren
Laminaatvloeren
Vast tapijt: De warmste vloerbekleding
Vast tapijt: De warmste vloerbekleding
Gietvloeren
Gietvloeren
Legpatroon van tegels
Legpatroon van tegels
Steentapijt: Een moderne naadloze vloer
Steentapijt: Een moderne naadloze vloer
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
Keramische tegels: Soorten tegels op een rijtje
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
PVC vloeren als duurzame en goedkope vloerbekleding
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
Betonvloer: Eigenschappen & Inspiratie voorbeelden
Terracotta tegels: klassiek chique
Terracotta tegels: klassiek chique
Tapijttegels
Tapijttegels
osb-vloer plaatsen
OSB als vloerafwerking | Tips en inspiratie
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk
Kurkvloer: Ecologisch en gebruiksvriendelijk