voorbeeld design badkamer

Tips voor het inrichten van een design badkamer

Bij het ontwerpen van een design badkamer is de moeilijkste taak ervoor te zorgen dat ze er na enkele jaren nog steeds modern uitziet. Interieurtrends zijn constant in beweging en de technologie staat ook niet stil. Deze tips zetten je alvast op de goede weg voor het inrichten van een design badkamer.

 

Begin met een neutrale basis voor je design badkamer

Omdat trends steeds in beweging zijn, kies je best voor een neutrale basis in de badkamer. Alles wat niet snel gewijzigd kan worden door de hoge kostprijs of afbraakwerken, hou je dus best zo sober mogelijk. Vermijd sanitair met uitbundige vormen en ga voor een veilig kleur zoals wit. Voor de tegels kies je best geen opvallende patronen en zijn neutrale kleuren zoals grijs, bruin, zwart en wit aan te raden.

 

inrichten design badkamer
Shutterstock

 

Integreer enkele leuke design voorwerpen

Na de basis kan je kijken wat er toegevoegd kan worden om de badkamer een hedendaagse uitstraling te geven. Soms kan het al volstaan om één opvallend element te plaatsen zoals een uitbundige spiegel, kast of zitmeubel. Ook kleine attributen zoals een toiletborstel, handdoekenrek of verlichting kan de badkamer een totaal andere uitstraling geven.

 

Maak gebruik van accentwanden

Door enkele wanden niet te betegelen kan je ook opvallende kleuren integreren in de badkamer. Verf is een pak goedkoper en eenvoudiger te veranderen zodat je de badkamer steeds up-to-date kan houden volgens de laatste kleurentrends.

 

accentwand design badkamer
Shutterstock
Badkamerwerken laten uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
welke douchebak kiezen Douchebak kiezen: Materialen en formaten Beton cire badkamer Beton cire badkamer badkamer schuin dak Badkamer onder schuin dak: enkele inspirerende tips Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen Tips voor een tijdloze badkamer Tips voor een tijdloze badkamer Kalkaanslag badkamer Kalkaanslag badkamer badkamer renoveren tips en prijzen Tips voor het renoveren van de badkamer Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie Tips voor een geslaagde badkamerverlichting Tips voor een geslaagde badkamerverlichting Het kleinste kamertje inrichten: Tips en originele ideeën Het kleinste kamertje inrichten: Tips en originele ideeën Tips voor een bad douche combinatie Tips voor een bad douche combinatie Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen