Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaïek is van alle tijden en past in elk type interieur. Zowel een ultramoderne badkamer als een klassiekere inrichting gaat perfect samen met mozaïek tegels. Met de kleine steentjes creëer je een stijlvolle, tijdloze badkamer. Inspiratie en tips om mozaiëk tegels in je badkamer toe te passen vind je hier.

 

Wat is mozaïek?

Mozaïek is in eerste instantie ontstaan als kunstvorm in de tijden van de Grieken en Romeinen. De kleine tegels zijn vervaardigd uit kiezelstenen. Luxe villa werden ingericht met grote mozaïeke waarop keizers, goden en alledaagse taferelen werden afgebeeld. In een volgende fase werd de mozaïektechniek verfijnd voor de toepassing op muren en vloeren. Tegenwoordig wordt mozaïek geassocieerd met kleine, meestal vierkante tegeltjes die voornamelijk worden gebruikt in badkamers en keukens. Het is de ideale keuze voor de badkamer omdat ze zowel als wand- als vloertegel geschikt zijn. 

 

Gele en witte mozaïek - keramische tegels badkamer
Shutterstock

 

Materialen mozaïek tegels

Mozaïek tegels kan je vinden in allerlei vormen en materialen om je badkamer een strakke of juist speelse look te geven. De wanden en vloer in je badkamer krijgen een unieke uitstraling. Het combineren van verschillende vormen en kleuren kan je nog verbeteren door daarnaast ook te variëren met voegen. De populairste soorten op een rijtje. Vergeet niet dat alle soorten mozaïek kunnen gecombineerd worden. 

 

1. Glas mozaïek

Mozaïek in glas heeft als grootste voordel dat je een krasbestendig oppervlak creëert. De tegels zijn tevens gemakkelijk te onderhouden en uitermate hygiënisch. De kleurenmogelijkheden zijn eindeloos en het resultaat is een heldere, briljante kleur met speelse effecten.

 

Glas mozaïek - verschillende blauwtinten badkamer
Shutterstock

 

 

2. Traditionele kiezelmozaïek

Met kiezelmozaïek transformeer je je badkamer in een ware wellness ruimte. Deze tegels hebben geen rechte lijnen maar hebben veeleer het effect van keien. Uniek aan dit materiaal is dat de afzonderlijke delen perfect en zonder zichtbare voeg in elkaar overvloeien. De wand of vloer lijkt één geheel. Het nadeel aan deze mozaïek tegels is het voegen. Het vraagt meer werk dan bij andere soorten mozaïek. 

kiezelmozaiek badkamer
Shutterstock

 

 

3. Keramische mozaïek tegels

Keramische tegels zijn hard, sterk, hygiënisch en zullen zelden of nooit krom trekken. Keramiek is het ideale materiaal voor in je badkamer en het wordt vaak gebruikt in de vorm van mozaïektegels. Alle kleuren en vormen zijn mogelijk. Het extra voordeel is opnieuw dat je deze mozaïek tegels zowel op de muur als de wanden kan gebruiken. 

 

Groene mozaïek tegels - badkamer
Shutterstock

 

 

4. mozaïek uit natuursteen

De natuurlijke vormen en kleuren van marmer in combinatie met de eigenheid van elk mozaïeksteentje krijgt je badkamer een uniek tintje. Het is verkrijgbaar in alle kleurschakering van marmer en er wordt ook vaak afgeweken van de traditionele rechte lijnen van mozaïek. Meer marmer ideeën vind je in het artikel ‘Marmer in de badkamer | Tips & inspiratie‘. 

 

Marmer mozaïek - natuursteen in de badkamer - ingebouwd bad
Shutterstock

 

 

Vormen MOZAÏEK tegels voor de badkamer

Met de vorm van mozaïek kan je alle kanten uit. De meest gebruikte mozaïek tegels zijn echter kleine vierkantjes van 2x2cm. Om de mozaïek gemakkelijker te plaatsen, koop je ze op vellen van 30×30 cm. Andere populaire vormen zijn de ronde mozaïek tegels (knoopmozaïek) en de honinggraaat (zeshoekige) mozaïek. De verschillende vormen kan je perfect met elkaar combineren.

 

Ronde glas mozaïek tegels - badkamer
Shutterstock

 

mozaïek plaatsen

Het gebruik van mozaïek is veelzijdig en daarbovenop is het snel en eenvoudig te plaatsen. Met mozaïek tegels kan je gemakkelijk bochten, scherpe hoeken en overgangen maken. Deze kleine tegels zijn ook ideaal voor in de inloopdouche want je kan ze zo plaatsen dat het water optimaal wegloopt zonder dat het opvalt voor het blote oog. Om het plaatsen te vergemakkelijken zijn de losse steentjes of tegeltjes op een stuk gaas gelijmd. Op die manier leg je even snel mozaïek als vierkante keramische tegels. Let wel op! Doordat de tegels meestal kleine afmetingen hebben, heb je meer voegsel nodig en zal het voegen ook meer tijd innemen. 

 

Prijzen mozaïek tegels

De prijs van mozaïek tegels is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de gekozen vorm. Je vind heel goedkope en heel dure varianten dus onderzoek vooral de kwaliteit van de mozaïek. Witte, vierkante mozaïek tegels vind je al vanaf 20 euro voor een vel van 30×30 cm maar loopt vaak op tot 100 euro.  

 

Mozaïek tegels in de badkamer? 
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
voorbeeld design badkamer
Tips voor het inrichten van een design badkamer
Bubbelbad badkamer
Bubbelbad badkamer
Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen
Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen
badkamer behangen
Badkamer behang: Leuke eyecatcher voor de muren
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat?
Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie
Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie
badkamerrenovatie voor na
Badkamerrenovatie: voor en na
Een gietvloer in de badkamer
Een gietvloer in de badkamer
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 voorbeelden ter inspiratie!
Tips voor een tijdloze badkamer
Tips voor een tijdloze badkamer