Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
badkamerrenovatie voor na

Badkamerrenovatie: voor en na

Ben je toe aan het renoveren van je badkamer, maar vind je geen inspiratie? Lees dan dit artikel. Hier vind je een pak voorbeelden van geslaagde badkamer renovaties. Kijk naar de voor & na foto’s en ontdek hoe een succesvolle badkamerrenovatie eruit ziet.

 

Bekijk de voor- en na foto’s door de middenlijn op de foto’s te verplaatsen met je muis of te swipen.

 

Badkamerrenovatie nr 1

Deze ruime badkamer werd compleet gerenoveerd naar moderne noden. De onpraktische bad-douche combinatie ruimde plaats voor een comfortabele inloopdouche. Zowel het toilet als het badkamermeubel werden zwevend geplaatst. Dat zorgt voor een groter ruimtegevoel en ook een vlotter onderhoud van de badkamer.

Shutterstock

 

 

Badkamerrenovatie nr 2

Bij deze renovatie lieten de eigenaars hun oubollige, gedateerde badkamerinterieur omtoveren tot een stijlvolle, tijdloze witte badkamer. Een groter raam zorgt voor meer lichtinval en het nieuwe, vrijstaande designbad kreeg een plekje vlakbij dat raam. De luxueuze marmeren vloer zorgt voor een serenere sfeer in vergelijking met de vorige vloertegels. Deze gerenoveerde badkamer ademt rust en ontspanning. 

Shutterstock

 

 

Badkamerrenovatie nr 3

Bij deze badkamerrenovatie is het voorbijgestreefde behangpapier ingeruild voor een olijfgroene, vochtwerende muurverf en een witgeverfde houten wandbekleding onderaan. Die badkamerwanden vormen 1 harmonieus geheel met het witte badkamermeubel en de stijlvolle mozaïekvloer. Landelijk zonder gedateerd te zijn, deze badkamerrenovatie bewijst dat het kan. 

Shutterstock

 

 

Badkamerrenovatie nr 4

Ook een kleine badkamer kan je met slechts enkele ingrepen een volledig nieuwe uitstraling geven. Bij de onderstaande badkamerrenovatie lieten de eigenaars de bordeaux tegels bv. achterwege. In de plaats kwamen volledige witte wanden en enkele stijlvolle accenten in hout (raamprofiel, toiletbril, blad voor de wastafel, …). Een paar landelijke accessoires als een rieten mand en een trapje maken het plaatje af. 

Shutterstock

 

 

Badkamerrenovatie nr 5

Groene wandtegels en een oranje douchegordijn, het zorgt niet meteen voor de meest geslaagde kleurencombinatie. Deze make-over van de badkamer met witte wanden en een houten badkamervloer zorgt dan ook voor een verschil van dag en nacht. De badkamer oogt een pak ruimtelijker, frisser en eleganter. Ook de gloednieuwe wastafel en verlichting zorgen voor een esthetische meerwaarde. 

Shutterstock

 

 

Hoeveel kost zo’n voor- en na van een badkamer?

De prijs van een voor- en na van een badkamer hangt vooral af van je gekozen aanpak. Hou je het bij enkele kleine ingrepen als een nieuw likje verf, enkele decoratieve elementen en andere verlichting? Dan kan je zelf je badkamer al een nieuwe uitstraling geven voor 200 à 500 euro, incl. btw

Kies je voor een complete badkamerrenovatie met een andere indeling van de ruimte, nieuwe sanitaire installaties, een groter badkamermeubel op maat, …? Dan mag je rekenen op een gemiddelde badkamerrenovatie prijs van 7.500 à 15.000 euro, incl. btw en plaatsing

TIP: wil je gericht prijzen, voorstellen, adviezen, … voor je badkamerrenovatie vergelijken? Vraag dan gratis voorstellen aan bij 2 à 3 badkamer installateurs actief in je buurt. Start je aanvraag hier. 

Badkamer renoveren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
welke douchebak kiezen
Douchebak kiezen: Materialen en formaten
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes
Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes
Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie
Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie
Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie
Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie
m2 prijs nieuwe badkamer
Nieuwe badkamer prijs
Tips voor een tijdloze badkamer
Tips voor een tijdloze badkamer
Een gietvloer in de badkamer
Een gietvloer in de badkamer
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
Tips voor een landelijke badkamer inrichting
Renovatiepremie badkamer 2024
Renovatiepremie badkamer 2024
Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie