Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie

Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie

Marmer is een natuurlijk materiaal dat uitstekend past in de badkamer. Het wordt geassocieerd met luxe en comfort en tovert zelfs de kleinste ruimte om tot een paleis. Er is marmer in verschillende kleurschakeringen: wit, rood, roze,… Marmer voelt zeer zacht aan waardoor het perfect thuishoort in de badkamer.

 

Wit marmer

In de badkamer wordt vaak geopteerd voor wit marmer. Het heeft een natuurlijke, zachte uitstraling met een vleugje luxe. Het witte marmer van de Italiaanse Carraragroeves, waarvan de exploitatie reeds opgestart werd voor onze tijdrekening, is wereldberoemd. Witte marmer kan zowel gebruik worden in een moderne als in een traditionele badkamer. Een marmeren vloer kan gecombineerd worden met vloerverwarming waardoor het extra comfortabel aanvoelt.

 

Moderne badkamer in wit marmer
Shutterstock

 

 

Donkere Marmer

Marmeren badkamers met een donkere kleur voelen vaak direct huiselijk aan. Het is mooi in combinatie met het witte marmer. Je kan er ook voor kiezen om je badkamer van top tot teen in marmer te bekleden. Een stijlvolle marmeren badkamer hoeft niet perse super groot te zijn. Zorg gewoon voor een praktische indeling. 

 

donker marmer badkamer
Shutterstock

 

beige marmer badkamer
Shutterstock

 

Geaderd of Gewolkt

Je kan blijven variëren met kleuren maar elke soort marmer is vooral verschillend door het patroon. De meeste soorten marmer zijn geaderd of gewolkt. Hierdoor kan marmer zowel in een moderne als in een traditionelere badkamer worden gehanteerd.

 

marmer badkamer
Shutterstock

 

marmer in badkamer
Shutterstock

 

 

Prijs Marmer voor de badkamer

De prijs van marmer is afhankelijk van de dikte, het formaat en de gewenste kleur. Gemiddeld schommelt de prijs tussen de €130 en €300 per vierkante meter. Vaak betaal je ook meer wanneer de steen opvallend mooie tekeningen of patronen bevat.

Badkamerwerken laten uitvoeren?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Welk plafond in de badkamer? Welk plafond in de badkamer? Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie Regendouche kiezen: tips en inspiratie Regendouche kiezen: tips en inspiratie badkamer installateur 6 redenen waarom een badkamer installateur voordelig is Kalkaanslag badkamer Kalkaanslag badkamer Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie Bubbelbad badkamer Bubbelbad badkamer Badkamerrenovatie: mogelijkheden en tips Badkamerrenovatie: mogelijkheden en tips Badkamer schilderen: tips en inspiratie Badkamer schilderen: tips en inspiratie Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes