Een moderne slaapkamer zorgt met haar strakke vormgeving voor een rustige omgeving die een heerlijke nachtrust garandeert! 

 

Kenmerken Moderne slaapkamer

Moderne slaapkamer met betonnen vloer en inbouwkasten © Shutterstock

Bij het inrichten van je moderne slaapkamer werk je best met strakke materialen en lijnen. De ontspannen sfeer is een gevolg van het optimale gebruik van de ruimte met inbouwkasten, meubels op maat,... Je creëert openheid door prularia achterwege te laten en de weinige decoratieve elementen wit en glanzend te maken. De volgende tips & kenmerken kunnen je helpen om jouw slaapkamer om te toveren tot een toonbeeld van een modern interieur.

 

 

Raamdecoratie in een moderne slaapkamer

Raamdecoratie mag niet ontbreken in een slaapkamer! Voor een moderne slaapkamer kan je kiezen tussen verschillende soorten afhankelijk van de uiteindelijke sfeer die je wil bereiken. Wil je de strakke vormgeving ietwat warmer maken, kan je kiezen voor vouw- of rolgordijnen in effe, naturelle kleuren. Wil je de ultieme moderne look creëren, opteer je beter voor aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën in de moderne slaapkamer © Shutterstock

 

 

Meubilair moderne slaapkamer

Inbouwkasten passen perfect in een moderne slaapkamer. Ze zijn praktisch, vernieuwend en ruimtebesparend! Met meubels op maat kan je je slaapkamer volledig inrichten naar eigen smaak en wensen. Op die manier sluit de indeling aan bij de beschikbare ruimte en kan je opnieuw openheid creëren.

Moderne witte slaapkamer met grote inbouwkast © Shutterstock

 

 

Dit alles kan je steeds afwerken met een aantal design meubelstukken zoals een klein zeteltje om op je gemak in te ontspannen. De Primary Solo van Quinze & Milan (foto hieronder) is een leuk voorbeeld dat tevens een beetje kleur integreert in je moderne slaapkamer. 
 

Primary Solo van Quinze en Milan © Quinze & Milan

 

 

Verlichting in een moderne slaapkamer

De verlichting in je moderne slaapkamer is afhankelijk van de plaats die ze inneemt. Als de verlichting de blikvanger vormt in je slaapkamer, kan je kiezen voor organisch gevormde, sculpturale lampen. Voor een uniek stuk kan je op zoek gaan naar voorbeelden van design verlichting. De Calabash van Lightyears is een hanglamp in unieke kleuren die zowel design als kleur integreren in je slaapkamer. 

Gouden Calabash van Lightyears - Design verlichting moderne slaapkamer © Rik Six

 

Je kan ook kiezen voor neutrale verlichting die geen prominente plaats inneemt in de slaapkamer. Ideaal hiervoor zijn inbouwspots, die eveneens goed aansluiten bij een modern interieur. Je kan dit steeds afwerken met leeslampjes die ietwat specialer zijn. 
 

Moderne, grijze slaapkamer met bolle leeslampen © Shutterstock

 

 

Vloeren moderne slaapkamer

Zoals in elke ruimte waar je een modern interieur wil creëren, kies je ook in de slaapkamer best voor gladde, neutrale en tijdloze vloeren. Er zijn heel wat materialen die bij deze omschrijving passen. Voor de industriële look kan je kiezen voor een gepolierde betonvloer of grote keramische tegels in grijstinten.

Moderne slaapkamer met gepolierde beton © Shutterstock

 

 

Wil je het geheel een iets warmere toets geven? Parket of laminaat zijn twee goede alternatieven die mooi passen in een moderne slaapkamer.
 

Moderne slaapkamer met speciaal plafond en parket © Shutterstock 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST