gordijnen kinderkamer

Gordijnen voor de kinderkamer: tips & inspiratie

In een kinderkamer mag alles wat creatiever, wat speelser. In je zoektocht naar unieke, originele gordijnen die perfect passen bij het karakter van zoon- of dochterlief hou je best ook rekening met allerlei tips. We zetten alles op een rijtje. 

 

patronen

Elk kind is anders en heeft een eigen smaak. Laat je kinderen zeker meekiezen in je zoektocht naar de juiste gordijnen. Zou je dochter graag leven in een sprookje? Is jouw zoon gek op auto’s of piraten? Ontdek samen het favoriete patroon van je kinderen en pas de gordijnen voor de kinderkamer daaraan aan. Je kan de gordijnen zowel kant-en-klaar kopen als ze laten maken op maat in jouw favoriete stof.

 

Gordijnen kinderkamer passen bij lakenhoes
Shutterstock

 

 

Tips Gordijnen kinderkamer

Kinderen willen leven en spelen in hun slaapkamer zonder zorgen. Om ongelukken te vermijden, kies je beter geen lange, slepende gordijnen. Een extra tip: maak de gordijnen vast met een velcrosysteem. Op die manier trekken ze niet de volledige gordijnroede uit de muren en heb je geen schade.

De kinderkamer is een polyvalente ruimte waar bijvoorbeeld ook wordt geknutseld. Gordijnen die je in de wasmachine kan stoppen, zijn aan te raden. Let hierop in de winkel. Een andere oplossing is gordijnen uit een afwasbaar materiaal zoals aluminium. Bij deze laatste zal je wel niet kunnen werken met leuke kinderpatronen. 

 

rolgordijn kinderkamer
Shutterstock

 

Raamdecoratie in de kinderkamer voorzien?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Originele muurdecoratie met grote kleurplaten van OMY Originele muurdecoratie met grote kleurplaten van OMY autobed kinderkamer Autobed voor de kinderkamer Een creatieve kinderkamer dankzij magneetbehang Een creatieve kinderkamer dankzij magneetbehang muursticker kinderkamer Muurstickers in de babykamer: populaire merken behang kinderkamer Kinderbehang: Alle merken op een rijtje Tips voor de inrichting van de babykamer Tips voor de inrichting van de babykamer Kindvriendelijk interieur Tips voor een kindvriendelijk interieur Kinderbed kopen: Tips & inspiratie Kinderbed kopen: Tips & inspiratie Snurk: originele dekbedovertrek voor kinderen Snurk: originele dekbedovertrek voor kinderen De kinderkamer verven | tips en inspiratie De kinderkamer verven | tips en inspiratie kinderkamer muurstickers kopen: Alle merken op een rijtje kinderkamer muurstickers kopen: Alle merken op een rijtje verlichting kinderkamer Tips en inspiratie voor de verlichting van een kinderkamer