In Litouwen kent men het concept van een loft appartement nog niet zo lang. Vanzelfsprekend staan er fabrieksgebouwen genoeg leeg in de Baltische staten maar het is pas sinds een aantal jaar dat men deze lege ruimtes benutten voor woon- en werkruimte. Het appartement dat we hier bespreken werd in 2010 gerealiseerd en is een inspiratiebron voor veel Litouwse architecten om ook goedkope appartementen in oude fabrieks- of kantoorgebouwen te gaan ontwerpen.

 

Goedkope loft renovatie © Inblum

 

goedkope renovatie met wit interieur © Inblum

 

Met een minimum aan middelen en materialen werd er een ruime loft gerealiseerd die voor Litouwse begrippen erg innovatief en super functioneel is. Dat je door een raam moet stappen om te genieten van je balkon is heus zo erg niet.

 

balkon via raam © Inblum

 

De okergele gietvloer heeft ondanks zijn industriële karakter een warme uitstraling en maakt het appartement erg huiselijk.

 

gekleurde gietvloer in goedkope loft renovatie © Inblum

 

vrijstaande keuken met zwevende dampkap © Inblum

 

compacte trap met dubbele trede © Inblum

 

De multiplex trap met ingebouwde opbergruimte, zorgt met zijn dubbele treden voor een vrolijke noot en beperkt onnodige ruimteverspilling. Onder de trap is ook bergruimte voorzien voor schoonmaakmiddelen.  Om de renovatie zo goedkoop mogelijk te houden werd er gekozen voor een goedkope en eenvoudige constructie.

 

Bed op mezzanine © Inblum

 

geverfde beton © Inblum

 

De op maat gemaakte afzuiging is niet alleen funtioneel maar zorgt ook voor een visuele scheiding tussen het woongedeelte en de keuken. Er werden ook kastdeurtjes voorzien zodat er geen enkele ruimte onbenut blijft.

 

Gele gietvloer in geregenoveerd appartement © Inblum

 

geverfde betonmuren © Inblum

 

Om de renovatie zo goedkoop mogelijk te houden werd ervoor gekozen het beton wit te schilderen. De rauwe structuur zorgt voor een unieke en industriële inrichting. De slaapkamervloer is afgewerkt in multiplex. Een goedkope oplossing die warm en natuurlijk oogt.

 

Inloopdouche hout © Inblum

 

In de badkamer werd gekozen voor een eenvoudige gietvloer met inloopdouche. De douchewanden zelf werden afgewerkt met watervaste houten panelen.

 

 

 

Grondplan van het gerenoveerde appartement

 

placeholder © Inblum

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR