Bij een typisch Scandinavisch interieur denk je vast eerst aan lichte kleuren, natuurlijke (houten) materialen en veel daglicht. En alhoewel deze elementen ook in dit appartement in Rusland terug te vinden zijn, is het zeker geen standaard Scandinavisch interieur. De Russische architect (Denis Krasikov) heeft namelijk een aantal industriële elementen toegevoegd waardoor dit appartement een uniek karakter heeft gekregen.

 

industrieel warm interieur © Denis Krasikov

 

scandinavisch wit appartement © Denis Krasikov

 

De niet mis te verstane spreuken in reuze letters, zorgen voor de persoonlijke touch. 'No negative bullshit' in deze woning. Voor de wat minder optimistisch, gestemde gasten van dit appartement is het in ieder geval duidelijk waar hier de grenzen liggen.

 

inbouwkast met spiegel © Denis Krasikov

 

lange gordijnen voor radiatoren © Denis Krasikov

 

De kleuren grijs en wit domineren de woning maar door de aanwezigheid van de houten vloer en door slim gebruik te maken van andere complementaire kleuren, voelt het appartement toch  huiselijk aan.

 

visgraat parket © Denis Krasikov

 

rvs keuken in industrieel appartement © Denis Krasikov

 

De open keuken is het hart van de woning waaromheen de meeste sociale activiteiten plaatsvinden. De keukenapparatuur, het werkblad en de kasten zijn gemaakt van geborsteld roestvrij staal. Een blackboard, dat over de gehele lengte is aangebracht, maakt het allemaal wat persoonlijker.

 

placeholder © Denis Krasikov

 

hemelbed vierkant © Denis Krasikov

 

badkamer met meubel op maat © Denis Krasikov

 

De badkamer springt eruit door zijn bijzondere vloer met honingraatmotief dat doorloopt op de wanden.  Ook de spiegel boven de wastafel is een kunstwerk op zich.

 

kleine badkamer met vrijstaand bad © Denis Krasikov

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR