Dit appartement in de wijk Malasaña in Madrid, heeft alle kenmerken van de Hipster subcultuur zoals die in de jaren negentig is ontstaan. Vintage meubelen, bekende designklassiekers en moderne hedendaagse kunstwerken, het zijn elementen die geliefd zijn onder Hipsters en ze worden in dit appartement, dat bewoond wordt door een kunst- en designliefhebber dan ook veelvuldig toegepast.

 

Oude wereldkaart aan de muur © nuevo-estilo.micasarevista.com

Bij binnenkomst in de woning vallen de oude bioscoopstoelen en een schoolkaart aan de wand direct op. Ze zetten direct de toon voor de rest van het appartement. In de woning zelf hebben de ontwerpers getracht om continuïteit te scheppen tussen de diverse ruimtes waardoor natuurlijk daglicht zoveel mogelijk ongehinderd door de ruimtes kan schijnen. Een aantal meubelstukken en houten steunpilaren fungeren als scheidingswand en zorgen voor de nodige optische scheidingen.

 

Hip appartement met Eames Lounge Chair © nuevo-estilo.micasarevista.com

 

Eclectisch interieur met retro design voorwerpen © nuevo-estilo.micasarevista.com

De grote woonkamer is opgedeeld in afzonderlijke ruimtes waarin verschillende stijlen zijn toegepast. Zo vinden we in de studieruimte de Eames Lounge Chair en een Litho van de Spaans Baskische kunstenaar Chillida. Even verderop in de kamer, boven een antieken schildersezel, hangt een grote zwart-wit foto van de beroemde fotograaf Gerald Jenkins.

 

 

Bibliotheekkast met ladder ingebouwd © nuevo-estilo.micasarevista.com

De zitruimte en het studiegedeelte worden op stijlvolle wijze gescheiden door een tafel die door de eigenaar van het appartement is ontworpen. De stijl in deze ruimtes is vrij uniform, het zijn juist de voorwerpen die voor een speelse noot zorgen, zoals de gele bolvormige projector die een model van de aardbol verlicht.  

 

Eclectische woonkamer in een Hipster appartement in Madrid © nuevo-estilo.micasarevista.com

 

Hipster appartement © nuevo-estilo.micasarevista.com

 

 

Retro frigo in de keuken © nuevo-estilo.micasarevista.com

De keuken, die vooral functioneel ontworpen is, is voorzien van een Retro koelkast (Smeg Style) en een metalen Tolix stoel (ontworpen door Xavier Pauchard).

 

 

Retro weegschaal © nuevo-estilo.micasarevista.com

 

Funky appartement: Eetplaats met opvallende decoratie © nuevo-estilo.micasarevista.com

 

 

Slaapkamer met oude reiskoffer © nuevo-estilo.micasarevista.com

De slaapkamer is asymmetrisch ingedeeld maar door de aanwezigheid van diverse meubelstukken, zoals een oude archiefkast en een antieken koffer, heeft men een mooi evenwicht weten te bereiken. Het gekleurde beddengoed geeft de witgetinte kamer nog wat extra kleur.

 

 

Oude apothekerskast © nuevo-estilo.micasarevista.com

Deze tandartsen-kast uit de jaren veertig is het favoriete meubelstuk van de eigenaar.

 

 

Badkamer met zetel © nuevo-estilo.micasarevista.com

De badkamer heeft een casual styling die goed past bij de Hipster cultuur. De indeling is vrij onconventioneel te noemen. De eigenaar van het appartement wilde namelijk de ruimte gebruiken voor het lezen van een goed boek. Daarom is er gekozen voor een lederen fauteuil met een leeslampje erboven.

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR