Twee aangrenzende slaapkamers met daartussen een badkamer werd door Van Staeyen Interior Architects wonderbaarlijk getransformeerd tot moderne slaapkamers. Inspiratie werd gezocht bij een chalet uit de Alpen, een project genaamd MAT. De ruimte werd ten volle benut met ingebouwde bedden en het creëren van unieke opbergruimte. 

 

Witte inbouwkasten met ingebouwd bed - kinderkamer © Luc Roymans

 

Het behangpaper met de afdruk van een bos versterkt het chalet gevoel van de ruimte. Het wit en grijs van de kasten en de muren wordt op een speelse manier afgewisseld met kleuraccenten in groen, oranje en blauw. 

 

Ingebouwd bed in witte kast met oranje accenten. © Luc Roymans

 

Het bed is bereikbaar via een uitschuifbare trapje met een oranje accent. Daarnaast kan je ook een bureau te voorschijn toveren. Er wordt op een heel slimme manier gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. 

 

Houten wand met houten blokdeur naar de badkamer © Luc Roymans

 

Het gebruik van kleuraccenten wordt doorgetrokken in de badkamer voor een vrolijk effect doorheen het kleine appartement. In de foto hieronder zie je dat de kleine badkamer visueel wordt vergroot aan de hand van spiegels en betegeling die wordt doorgetrokken op het plafond.

 

Kleine badkamer met witte tegels en gele vloer © Luc Roymans

 

 

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

OVER MIEKE VANDERROOST