Een glazen douchewand tilt je badkamer naar een hoger niveau en zorgt voor een instant luxe gevoel. Een glazen douchewand heeft veel voordelen waaronder duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Tegelijkertijd heeft een glazen wand een verruimend effect. Welke soorten beglazing je kan kiezen en met welke aandachtspunten je rekening moet houden lees je hier.

 

Welke soorten beglazing?

Glazen douchewanden en deuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten glas. Hier overlopen we de populairste soorten: helder, gezandstraald en gelaagd glas.

 

Heldere glazen douchewand

Met helder glas creër je een extra ruimtegevoel want het lijkt alsof de badkamer niet wordt onderbroken. Het is ideaal voor een kleinere badkamer waar er geen raam inkijk heeft op de douche. Wil je iets meer privacy opteer je beter voor gezandstraald of gelaagd glas.

 

Badkamer met glazen douche - douchewand © Shutterstock

 

 

Gezandstraald Glas

Met zandstralen kies je voor een unieke glazen douchedeur op maat. Het heeft een mat uitzicht en zorgt dus voor meer privacy. Er zijn twee opties: je kan het volledige oppervlak laten zandstralen of slechts een gedeelte. Op die manier kan je eveneens patronen, logo's,... laten aanbrengen in je glazen douchewand. Zo bepaal je zelf de verhouding tussen tussen transparant versus niet-transparant. 

 

Badkamer in marmer met gezandstraalde douchewand © Pinterest

 

 

gelaagd glas

Een laatste optie is gelaagd glas. Het geeft zijn naam gekregen omdat er tussen twee glasbladen een film wordt aangebracht. Een bekend voorbeeld hiervan is melkglas. De transparante folie krijgt bij melkglas een witte kleur waardoor het uitzicht verandert. Het resultaat is wit glas. 
 

Douchewand in melkglas - cementtegels in de badkamer © Pinterest

 

 

In plaats van transparant of wit kan je ook kiezen voor andere kleuren. Gekleurd glas zorgt voor een gedurfd accent in de badkamer zoals op onderstaande foto. 
 

Gekleurd glas douchewand © Shutterstock

 

 

 

Open or closed shower enclosure

Het maken van een douche in de badkamer kan op verschillende manieren als je gebruik maakt van glazen douchewanden. 

 

Type 1: Open douche ruimte

Bij een open douche ruimte gebruik je een glazen wand als afsluiting maar is er geen deur. Hierbij kan je nog kiezen om het glas tot aan het plafond te laten doorlopen of niet. Het grote voordeel is de prijs. Daarnaast is het gemakkelijk in gebruik en in onderhoud. Let wel op: je zal je badkamer beter moeten verwarmen doordat je doucheruimte steeds open blijft. 

 

Badkamer met groene accentmuur in mozaiek tegels - glazen douchewand © Shutterstock

 

 

 

Type 2: gesloten douche ruimte

Een tweede mogelijkheid is een gesloten douche ruimte. Doordat je hierbij gebruik maakt van een glazen deur zal de prijs stijgen in vergelijking met een open douche. De voordelen zijn echter ook talrijk: het vocht blijft binnen, het water wordt beter tegengehouden en het is continu warm in de douche. 

 

Gesloten douche met glazen douchewanden - kleine badkamer © Shutterstock

 

Douchewanden in Veiligheidsglas

Heb je schrik van glazen douchewanden omwille van de veiligheid? Dit is echter niet nodig. Glazen douchewanden worden omwille van veiligheidsredenen steeds vervaardigd in gehard of gelaagd glas. 

 

 

Prijzen glazen douchewand op maat

De prijs van de glazen douchewand hangt af van de afmetingen, het type douche (open-gesloten) en de soort beglazing. Voor een glazen douchewand van 1m x 2m betaal je al snel tussen €500 & €700. Glazen douchewanden laat je eveneens best plaatsen door een vakman. 

 

Badkamer plaatsen? Vergelijken loont!

Wil je een compleet nieuwe badkamer of moeten er aanpassingen gebeuren aan je bestaande badkamer? Via onze online offerteservice kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij erkende badkamer specialisten actief in jouw regio. Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

  • Gratis, vrijblijvend & snel online offertes aanvragen.
  • Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
  • 2500+ vakmannen ingeschreven. Jaarlijks 20.000+ afgehandelde opdrachten.

 

 

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST