Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Bubbelbad badkamer

Bubbelbad badkamer

Met een bubbelbad in de badkamer creëer je een echt wellness-gevoel en er zijn veel mogelijkheden qua formaat en accessoires. Hier vind je nuttige info en aandachtspunten voor het plaatsen van een jacuzzi in de badkamer.

 

Welk type jacuzzi kiezen voor je badkamer?

Er bestaan verschillende modellen voor bubbelbaden in de badkamer. Er zijn bijvoorbeeld eenpersoonsjacuzzi’s, maar natuurlijk bestaan er ook modellen voor grote groepen. Ook de afwerking van het bubbelbad kan heel erg uiteenlopend zijn. Met houten accenten zorg je bijvoorbeeld voor een natuurlijke en warme look. Dit past uiteraard erg goed in een badkamer.

Qua formaat zijn er ook veel mogelijkheden: ronde, ovalen en rechthoekige jacuzzi’s zijn bijvoorbeeld klassiekers, maar je kan ook kiezen voor een bubbelbad in de vorm van een hoekbad. Dit volgt dan mooi de indeling van je badkamer, zodat je zo weinig mogelijk plaats verliest. Een ander aspect is de plaatsingswijze: er zijn namelijk inbouw en opbouw jacuzzi’s.

 

AANDACHTSPUNTEN BIJ AANKOOP JACUZZI

Er zijn verschillende dingen waarop je moet letten als je een bubbelbad in de badkamer wil plaatsen. Je moet zeker rekening houden met deze factoren, die een sterke invloed zullen hebben op het berekenen van de prijs: het type en het formaat, het aantal jets, de plaatsingswijze (inbouw of opbouw) en eventuele accessoires (verlichting, trapje,…).

Daarnaast zijn er ook praktische zaken: heb je voldoende ruimte in de badkamer om een whirlpool te plaatsen? Is het wel praktisch haalbaar om de jacuzzi in de badkamer te krijgen? Heeft de vloer voldoende capaciteit om een vol bubbelbad te dragen? Hoeveel bedragen de kosten voor het stroomverbruik van het bubbelbad? Het zijn allemaal zaken waarmee je rekening mee moet houden voor je overgaat tot het aankopen van een jacuzzi.

Het is natuurlijk aangeraden om een bubbelbad te plaatsen dat van goede kwaliteit is. Ook de plaatsing laat je best over aan een vakman. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij experts in bubbelbaden. Klik hier voor meer info.

 

bubbelbad badkamer
Shutterstock

 

MASSERENDE WERKING VAN WHIRLPOOLS

Het plezier van een whirlpool ligt vooral in de temperatuur van het water en de masserende werking van het bad. Deze masserende functie van een jacuzzi kan op twee manieren gebeuren: via lucht of via water. Er zijn bubbelbaden die slechts één van beide functies hebben, maar er zijn er ook die beide massagetypes combineren.

 

Tips bij plaatsing bubbelbad in de badkamer

Met een bubbelbad in de badkamer kan je je volledig ontspannen of je weer helemaal oppeppen. Dit zal vooral afhankelijk zijn van de intensiteit van de lucht- en/of watermassage.

Er zijn nog enkele tips om voor extra sfeer en ontspanning te zorgen:

1) Je kan aroma’s toevoegen aan het water.

2) Verlichting in de jacuzzi installeren kan een extra relaxerend effect geven.

3) Er zijn ook jacuzzi’s met een geluidsinstallatie. Zo kan je tot rust komen met je favoriete muziek.

Je gebruikt een bubbelbad overigens best niet als een gewoon bad. Om hygiënische redenen ga je er dus best proper in.

 

bubbelbad in de badkamer
Shutterstock

 

Bubbelbad badkamer onderhoud

Een regelmatig onderhoud van je bubbelbad in de badkamer is erg belangrijk voor de hygiëne en om een goede werking van de whirlpool te verzekeren. Sommige baden beschikken over een ontsmettingssysteem. Dit is zeker geen overbodige luxe.

Vooral de jets moet je proper houden om te vermijden dat ze verstopt raken. Met een regelmatig onderhoud vermijd je ook kalkvorming. De jets van een jacuzzi reinigen kan je doen door het bad te laten vollopen en er een speciale jacuzzireiniger in te doen. Als je de jets dan aanzet, zal het grootste deel van de vervuiling wel verwijderd worden. Bij sommige whirlpools kan je de jets losdraaien zodat je een nauwkeurige reiniging kan uitvoeren.

De kuip kan je schoonmaken met een zachte spons en een gewoon reinigingsmiddel. Je kan de kranen ook oppoetsen met een reinigingsmiddel tegen kalk.

Hoe vaak je het bubbelbad in je badkamer moet reinigen, hangt af van de gebruiksfrequentie. Probeer toch zeker 1 à 2 keer per maand de jacuzzi volledig te reinigen. Bij zeer frequent gebruik is het natuurlijk aangeraden om het bubbelbad wat vaker schoon te maken.

Je kan bij de plaatsing onderhoudsadvies vragen aan de installateur van het bubbelbad.

 

Bubbelbad in de badkamer?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Tips kleine badkamer inrichten
Tips kleine badkamer inrichten
badkamer installateur
6 redenen waarom een badkamer installateur voordelig is
welke douchebak kiezen
Douchebak kiezen: Materialen en formaten
houten badkamermeubel plaatsen
Houten badkamermeubel: tips en inspiratie
Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen
Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Een thermostaatkraan in de douche | Voordelen
Beton cire badkamer
Beton cire badkamer
Badkamer verwarming kiezen: Soorten verwarmingselementen
Badkamer verwarming kiezen: Soorten verwarmingselementen
badkamer schuin dak
Badkamer onder schuin dak: enkele inspirerende tips
Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie
Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie
Badkamer schilderen: tips en inspiratie