Ga naar de inhoud

Maak je muren magnetisch met magneetverf

Met magneetverf kan je elk type muur magnetisch maken. Een memobord op kantoor, een boodschappenlijstje voor de keuken of als muurdecoratie in de kinderkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos!

LEES INTERIEURTIP

Fotobehang kopen: Voorbeelden - Leuke merken & Tips

Met fotobehang kan je op een snelle manier meer kleur brengen in je interieur. Het is een goedkope manier om je muur te decoreren en een echte blikvanger voor elke kamer.

LEES INTERIEURTIP

Muur bepleisteren als ondergrond of afwerking

Een muur bepleisteren betekent dat hem via een pleisterlaag afwerkt of egaliseert voor verdere afwerking. Interessante tips en meer over de mogelijkheden en prijzen voor het pleisteren van muren lees je hier.

LEES INTERIEURTIP

Ecologisch met kalkverf

Kalkverf is de ecologische verf bij uitstek. Ze zijn verkrijgbaar in heel wat kleuren. Daarnaast beschermt deze milieuvriendelijke verf ook tegen vocht, brand, mos en schimmels. Lees het artikel voor meer tips en voorbeelden.

LEES INTERIEURTIP

Muur kaleien: origineel en authentiek

Kaleien is een eeuwenoude techniek waarmee boeren hun gevels beschermden tegen vocht. Deze look van weleer is nu terug in. Je muur kaleien geeft ze een authentieke en originele uitstraling. Klik hier voor meer informatie en inspiratiefoto's.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een muur in betonlook

De betonlook is heel erg in. Het geeft je interieur een stoere, naadloze en industriële uitstraling. Het is beschikbaar in verschillende kleuren. Je kan kiezen tussen een aantal materialen. Meer informatie en inspiratie vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Renovlies behang voor een perfect egale muur

Renovlies is de oplossing om oude muren om te toveren tot strakke, naadloze wanden. Het behangpapier zorgt voor een schildersklare basis en beschermt de muren beter dan glasvezelbehang en traditioneel stucwerk tegen toekomstige beschadigingen. Lees hier meer. 

LEES INTERIEURTIP

Zelliges | Marokkaanse tegels

Zelliges of Marokkaanse tegeltjes worden oorspronkelijk in Arabische badhuizen en gebedshuizen gebruikt. Door hun unieke uitstraling en handgemaakt karakter zijn ze nu ook populair bij ons. Zelliges vind je meestal terug in de badkamer of de keuken maar passen in elke ruimte, binnen elke stijl.

LEES INTERIEURTIP

Tadelakt: Waterdicht pleistermateriaal

Tadelakt is een vorm van natuurlijk en waterdicht pleistermateriaal, ideaal voor je badkamer of keuken. De authentieke look zorgt voor een warme, zuidelijke uitstraling. Ontdek de verschillende kleuren en prijzen van Tadelakt.

LEES INTERIEURTIP

Barok behang

Barok behang is de laatste jaren weer bijzonder populair. Het wordt gebruikt om opvallende accenten te leggen en geeft elke kamer meer schwung. Inspiratie en bekende merken van Barok behangpapier vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Betonstuc: waterdicht pleistermateriaal

Betonstuc is een hoogwaardig pleistermateriaal dat waterdicht is en het uitzicht heeft van beton of natuursteen. Het is een prima alternatief voor tegels en kan gebruikt worden in de badkamer, keuken en zelfs op meubels.

LEES INTERIEURTIP

Behangen met kranten

Met krantenpapier kan je op een originele en goedkope manier muren in een nieuw kleedje steken. Inspiratie, leuke voorbeelden en tips om zelf te behangen met krantenpapier vind je terug in deze interieurtip.

LEES INTERIEURTIP

3D wandpanelen - Walldecor

Wil je muurdecoratie plaatsen met een extra dimensie dan zijn 3D wandpanelen zeker het overwegen waard. 3D walldecor is een echte blikvanger voor je interieur en kan geschilderd worden in elke kleur.

LEES INTERIEURTIP

Whiteboard verf

Heb je altijd al gedroomd van een beschrijfbare muur dan is whiteboardverf vast iets voor jou! Met zijn onzichtbare afwerking kan je hem naadloos integreren in elk interieur.

LEES INTERIEURTIP

Pimp je muren met interieur muurstickers

Met muurstickers kan je op een snelle manier leuke accenten leggen in je interieur. Door te kiezen voor kwalitatieve vinyl stickers lijkt dit type muurdecoratie soms net op een geschilderd accent.

LEES INTERIEURTIP

Soorten behang en hun eigenschappen

Behang is verkrijgbaar in heel wat materialen en uitvoeringen. Welk type je best gebruikt hangt af van het gewenste effect, de ondegrond en de duurzaamheid. Een overzicht van alle soorten behang met voorbeelden en weetjes vind je hier.

LEES INTERIEURTIP

Tips voor een creatief interieur met bordverf

Met bordverf kan je elke wand of kast beschrijfbaar maken en geef je ze een hippe mat-zwarte look. Tips waar je bordverf kan toepassen en leuke voorbeelden van deze ongewone muurdecoratie vind je hier terug.

LEES INTERIEURTIP

Retro behang voor een trendy interieur

Retro behang is de laatste jaren weer bijzonder populair. Door de opvallende behangpatronen weldoordacht te integreren in je interieur maak je van deze muurdecoratie een echte sfeermaker.

LEES INTERIEURTIP

Glasvezelbehang: Soorten en prijzen

Met glasvezelbehang maak je oude, beschadigde muren weer zo goed als nieuw. Het is makkelijk aan te brengen, scheuroverbruggend en brandwerend. Daarbovenop is het overschilderbaar dus kan je het perfect aanpassen aan je persoonlijke smaak. Lees alles over glasvezelbehang hier. 

LEES INTERIEURTIP

 

 

Originele muurdecoratie voor elk interieur

De woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, keuken in een mum van tijd omtoveren, gaat het best aan de hand van muurdecoratie. De ruimte krijgt in hoge snelheid een totaal andere uitstraling. Je kan gebruik maken van een waaier aan leuke materialen zoals fotobehang, muurstickers, wandpanelen, muurtegels en verschillende types verf. Voor de creatievelingen onder ons is het natuurlijk ook mogelijk om je eigen muurdecoratie te fabriceren. Welk type je uiteindelijk selecteert is eveneens afhankelijk van de functie van de ruimte. In een kinderkamer kan je meestal veel speelser en kleurrijker aan de slag. Kies bijvoorbeeld voor een muur in krijtbordverf waardoor je kinderen hun kamer steeds kunnen transformeren met hun eigen creaties. Ook in de keuken komt zo'n bord van pas. Op deze manier kan je elke dag je boodschappenlijst bijhouden zonder rondslingerende papiertjes. Maak je woonkamer uniek door bijvoorbeeld een familiefoto levensgroot te laten afprinten op fotobehang. Of misschien heb je wel liever een mooi natuurlandschap om volledig tot rust te komen in je zetel. Fleur je slaapkamer op met hip behangpapier of hang allerlei attributen aan de muren. Alles is mogelijk door muurdecoratie te integreren in je interieur. Leuke tips en originele ideeën vind je terug in onze artikels.  

 

Woonkamer met Chesterfields - Muurdecoratie© Shutterstock