De Australische fotografe en styliste Kara Rosenlund, trekt er veel op uit met haar caravan om door het uitgestrekte Australië te reizen. Op iedere reis komt ze weer bijzondere voorwerpen tegen die ze graag mee naar huis neemt om in thuis uit te stallen. “Moeder natuur is absoluut de beste designer”, aldus Kara. Het huis dat ze samen met haar man bewoont, is gelegen in Queensland. Kara heeft het samen met haar man in 2010 gekocht en gerenoveerd. Ze hebben daarbij veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, riet en marmer. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit wittinten.

 

wit landelijk interieur © Kara Rosenlund

 

Alhoewel Kara erg van lekker eten houdt, zullen deze kippetjes genaamd: Bettina, Nigella en Trixie, niet snel in de pan belanden. Ze wonen in de buurt en lopen gewoon af en toe via de achterdeur naar binnen, kijken dan even in de keuken en lopen dan vrolijk langs de voordeur weer naar buiten. Het is een dagelijks terugkerend ritueel.

 

witte inkomhal met decoratie © Kara Rosenlund

 

In Queensland kan het vrij heet worden. Het was aan het eind van de 20e eeuw dan ook de gewoonte om de huizen op een dusdanige manier te bouwen dat een verkoelend briesje door de hele woning kan stromen. Zo zijn de voordeur en de achterdeur aan dezelfde gang gelegen. In principe staan de deuren en ramen hier altijd open. Hoge plafonds moeten ervoor zorgen dat de warme lucht voldoende kan opstijgen.

 

landelijke woning © Kara Rosenlund

 

landelijke woning met haardvuur © Kara Rosenlund

 

oude decoratie in woning © Kara Rosenlund

 

Bovenstaande ladder vond Kara op een antiekmarkt. Hij werd vroeger gebruikt in een boomgaard om fruit te plukken.

 

boekenkastje © Kara Rosenlund

 

kapstok aan de muur © Kara Rosenlund

 

ronde design tafel © Kara Rosenlund

 

bedeinde landelijke woning © Kara Rosenlund

 

Kara vond in een vervallen winkel deze twee charmante boogramen. Door ze achter het bed te plaatsen lijkt het net een exclusief hoofdeinde.

 

landelijke badkamer © Kara Rosenlund

 

 


Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van wedstrijden, leuke projecten en tips om je woning in te richten? Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!


 

 

placeholder

Over de auteur

Niek de Moor is een creatieve duizendpoot die zich graag verdiept in diverse aspecten binnen de interieurbouw. Design, bouwkunde en techniek zijn onderwerpen waar hij graag en met passie over schrijft. Zijn voorkeur gaat uit naar minimalistisch design, Zenboeddhisme en alles wat maar met No-nonsense filosofie te maken heeft.

OVER NIEK DE MOOR