Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
loft industrieel met beton

Tips voor een industrieel interieur

De naam zegt het zelf. Industriële interieurs zijn geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw. Gebouwen waar praktisch nut voorrang kreeg op esthetica en overbodige versieringen. Dat minimalisme brengt een zekere rust met zich mee, waardoor meer en meer mensen zich tegenwoordig zelfs in een oude fabriek of pakhuis thuis voelen. Maar met een paar ingrepen en een slimme keuze van materialen creëer je ook bij jou thuis die typische, industriële look.

 

 

1. Stel een moodboard samen

De eerste stap in het creëren van je industriële droomwoning, is een moodboard samenstellen. Ga via Google, Pinterest en andere kanalen op zoek naar inspiratie en interieurs die je een wauw-gevoel geven. Zo kan je later gerichter bouwmaterialen, meubelen, kleuren en accessoires kleuren.

 

 

2. Back to basics: ga voor ruwe materialen

Alvast één voordeel van een industrieel interieur is dat je veel minder tijd (en geld) in afwerking moet investeren. Je wisselt effen, afgewerkte oppervlaktes gewoon af met een ruwe bakstenen muur, ijzeren steunpilaren of houten balken. En ook met de vloer kan je korte metten maken als je dat wil: gepolijst beton geeft je interieur in no time een no nonsense, industriële aanblik. Simpel, snel en stijlvol.

 

Industrieel interieur met ruwe bakstenen
Shutterstock

 

 

3. Kies voor meubilair met minimale detail

Trek die ruwe en minimalistische materiaalkeuze ook door in je meubilair. Het is een huizenhoog cliché, maar less is more. Zeker in een industrieel interieur. En wanneer je toch wat meer detail wil, ga dan voor meubelen waarbij de interne mechaniek zichtbaar is. De tijdloze designs van Le Corbusier, Prouvé of Castiglioni zijn daar de allerbeste voorbeelden van maar ook nieuwe meubels zoals onderstaande stoelen van kunnen perfect geïntegreerd worden in een industrieel interieur.

Industriële meubels in de slaapkamer
Shutterstock

 

 

 

4. Combineer industriële elementen met kleurrijke accenten

Over de juiste kleurencombinaties of de keuze van behangpapier moet je niet wakker liggen. De hoofdkleuren voor een industriële look zijn grijs, wit of zwart. Vind je dat toch wat té sober? Schilder dan een accentmuur in een fel kleurtje of ga voor kleurrijke meubels en decoratie zoals bij onderstaande loft.

industrieel interieur met hout
Shutterstock

 

 

5. Stop kabels en leidingen niet weg

Heel wat mensen zien elektriciteitskabels, waterleidingen en allerlei buizen het liefst zo diep mogelijk weggestoken in de muur. Maar bij een industrieel interieur is het net de bedoeling dat ze open en bloot blijven. Het moet er allemaal niet te afgewerkt uitzien. De kabels en buizen zorgen trouwens voor wat textuur in de grote, open ruimtes van een industrieel interieur.

loft industrieel met beton
Shutterstock

 

 

 

6. Think big: grote of opvallende objecten

Om die grote, open ruimtes te vullen, heb je ook veel meubelen en accessoires nodig. Neus zeker eens rond op rommelmarkten en in antiekzaken. Je vindt er vast blikvangers die je interieur de finishing touch kunnen geven. Een afgedankte stationsklok, een verweerd reclamepaneel, een gebruikte werkbank, een oude schoolkaart… Het kan allemaal. En reserveer zeker ook een paar plekjes voor planten, liefst met grote bladeren. Die brengen meteen leven in de brouwerij.

industrieel interieur met decoratie
Shutterstock

 

Vakman of interieurspecialist zoeken in je buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
Marokkaans interieur met wittinten
Marokkaans interieur
Feng Shui interieur
Feng Shui inrichting tips
interieur japanse stijl
Tips voor een Japans interieur
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
retro scandinavisch interieur
Tips voor een Scandinavisch Interieur
Tips voor een Pop art interieur
Tips voor een Pop art interieur
indische inrichting
Tips voor een Indiaas interieur
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
wereldinterieur
Etnische invloeden in je interieur
Landelijk wit interieur
De cottage stijl - Tips voor een landelijke inrichting
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren