Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
wereldinterieur

Etnische invloeden in je interieur

Etnische invloeden hebben niet alleen in de modewereld hun opmars gemaakt, maar komen ook vaker terug in de interieur- en designwereld. Enerzijds is het een stijl die zich laat inspireren door verre reizen en andere culturen, anderzijds is het ook een huiselijke en warme interieurstijl.

Typische elementen voor de etnische stijl zijn grafische prints, wilde patronen, warme kleuren en natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, katoen, leder, kalkpleister enz. Vaak gaat het bij de etnische stijl om een combinatie van al deze elementen.

Marokkaans interieur met wittinten
Shutterstock
 
 
 
 

 

aardetinten

De kleuren in een etnisch geïnspireerd interieur zullen steeds gebaseerd zijn op aardetinten. Denk daarbij aan bruin, beige, kaki, oker, lichtroze, geel, goud, oranje, rood, maar ook de combinatie van zwart en wit. Er ontstaat een mix van warme, zachte kleuren met donkere intense kleuren.

 

Interieur met buitenlandse invloeden
Shutterstock

 

Etnische inrichting
Shutterstock

 

 

natuurlijke materialen

De materialen die gebruikt worden zijn van natuurlijke oorsprong en authentiek. Denk daarbij aan meubelstukken of objecten vervaardigd uit hout, bamboe, riet, aardewerk, rotan, koper en natuursteen. Daarnaast wordt er in etnische interieurs ook geëxperimenteerd met stoffen, tapijten en dierenhuiden die onmiddellijk de huiselijke sfeer naar boven zullen brengen.

 

Rotan interieur
Shutterstock

 

 

etnische objecten

Typisch voor de etnische stijl is dat er vaak gebruik gemaakt wordt van decoratieve objecten zoals maskers, etnisch geïnspireerde schilderijen, beeldjes, mandjes, potjes, muziekinstrumenten, kaarsen, poefs, kleine tafeltjes en ga zo maar door. Deze objecten zullen je interieur op slag een uitheemse uitstraling geven. Alles kan en het gaat vaak om de combinatie van verschillende zaken. Zorg er wel voor dat het een harmonieus geheel blijft!

wereldinterieur
Shutterstock

 

 

Afrikaans tapijt
Shutterstock

 

Indien je wel houdt van de etnische stijl, maar het allemaal niet te opvallend hoeft, kan je kiezen voor subtiele elementen. Zo kan je in een super strak interieur toch enkele etnische ‘toetsen’ toevoegen door bijvoorbeeld maskers aan de muur te hangen of op bepaalde plekken enkele vazen of rieten mandjes te plaatsen. Ook het gebruik van de typische zwart-wit patronen zijn goed te combineren met een modern interieur.

 

Arabisch interieur
Shutterstock

 

Verschillende meubelzaken of interieurwinkels hebben een hele collectie die gebaseerd is op de etnische wereld, bijvoorbeeld IKEA. In gespecialiseerde kleine boetiekjes of op tweedehandssites en web shops, kan je terecht voor meer unieke etnische stukken. Uiteraard kan je ook altijd zelf objecten verzamelen en mee brengen van vakantie. Daarmee krijgt je interieur een persoonlijke toets!

 

Vakman of interieurspecialist zoeken in je buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
De metropolitan stijl - Haal de sfeer van Hollywood in huis
loft industrieel met beton
Tips voor een industrieel interieur
Tips voor een Pop art interieur
Tips voor een Pop art interieur
Landelijk wit interieur
De cottage stijl - Tips voor een landelijke inrichting
interieur japanse stijl
Tips voor een Japans interieur
Marokkaans interieur met wittinten
Marokkaans interieur
Feng Shui interieur
Feng Shui inrichting tips
retro scandinavisch interieur
Tips voor een Scandinavisch Interieur
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting
indische inrichting
Tips voor een Indiaas interieur
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren