Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa

Renovatie en herinrichting jaren ’60 villa

Een villa uit de jaren 60 omtoveren tot een eigentijds pareltje dat gezellig wonen koppelt aan een multifunctioneel gebruik, dat was de opdracht voor Emily et Nous. Deze prachtige villa, gelegen in een bosrijke omgeving, kreeg een strakke en landelijke inrichting met behoud van de authentieke en karaktervolle elementen.

 

Jaren ’60 villa met landelijk strak interieur

Woonkamer landelijk

© Emily et Nous

De blikvanger in deze gezellige woonkamer is zeker en vast de gashaard. Voor het haardconcept en de kasten rondom opteerde Emily et Nous moeraseik, dat uit zichzelf donker kleurt. De combinatie van hout met zwart staal, zoals het frame van het tafeltje, is iets wat nog vaker terugkomt in de verdere inrichting van de woning. Dat creëert een moderne maar toch stijlvolle en gezellige look.

 

Zeteltjes appelblauwzeegroen
Emily et Nous

Deze retro zetels met appelblauwzeegroene kussens geven het interieur een vintage look, die perfect past in de landelijke setting en mooi matcht met het schilderij, de vazen en de kussens in de sofa. Deze stijlvolle elementen creëren een samenhangend geheel doorheen de woonkamer.

 

De keuken, landelijk modern

Keuken

©© Emily et Nous

Dezelfde stijl werd doorgetrokken in de keuken. De keuze voor natuurlijke materialen in combinatie met een strak wit plafond afgewerkt met witte spotjes. Een grote gezellige en multifunctionele leefkeuken, dat was de opdracht. Om dat te bereiken koos binnenhuisarchitecte Els Creyf voor keukenkasten in oude eik en een granieten, gebruiksvriendelijk blad. De grote glaspartijen bezorgen de inwoners een prachtig uitzicht op het bos. Zeg nu zelf, deze keuken nodigt gewoonweg uit om er urenlang in te vertoeven. Kortom, missie geslaagd!

 

Functioneel en stijlvol bureau

Stijlvol bureau

© Emily et Nous

De woning wordt ook gebruikt als kantoor. Maar eenmaal de werkdag voorbij is, sluiten de dubbele deuren en ligt de focus terug op het gezin. Het hoge bureau in retrostijl met de hogere stoelen maakt dit kantoor net wat anders.

 

Badkamer: zwartwit

Zwartwit badkamer

© Emily et Nous

In de badkamer gaat Emily et Nous voor zwartwit. De originele plankenvloer en het houten handdoekenrekje creëren toch voldoende warmte en gezelligheid om heerlijk te ontspannen. Het zwart kraanwerk van Nero Marquino zorgt voor een stijlvol geheel.

 

 

Fotogalerij

Lees ook
Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Herbestemming oude drukkerij – Maison NW Moderne villa met hellend groendak Moderne villa met hellend groendak Moderne renovatie van smalle woning Moderne renovatie van smalle woning Appartement met wit interieur Appartement met wit interieur Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Moderne vierkante woning met houten gevelbekleding Staalbouw woning met warme uitstraling Staalbouw woning met warme uitstraling Opvallende box met zwarte OSB-platen in gerenoveerde boerderij Opvallende box met zwarte OSB-platen in gerenoveerde boerderij Studio met mezzanine op zolder Studio met mezzanine op zolder Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert Rijwoning met groot ruimtegevoel Rijwoning met groot ruimtegevoel Compacte woning met funky interieur Compacte woning met funky interieur Goedkope inrichting met oude bouwmaterialen Goedkope inrichting met oude bouwmaterialen