Renovatie bungalow met tijdloze look

Renovatie bungalow met tijdloze look

Na de renovatie van de living, eetkamer en keuken van deze bungalow door Bieke Vanhoutte Interieur heeft deze woning een elegante en moderne look. Zonder grote afbraakwerken uit te voeren is men erin geslaagd een groot ruimtegevoel te creëren. Kijk mee naar het resultaat van deze opfrissing.

 

 

combinatie van klassiek en modern

Om een tijdloze look te bekomen maakte interieurconsulente Bieke Vanhoutte gebruik van klassieke en moderne toetsen. Zo ogen de schouw en de zetel bijvoorbeeld erg klassiek, maar de strakke lijnen van onder meer de salontafel en de console zorgen dan weer voor het hedendaagse gevoel.

living bungalow
Caroline Monbailliu

 

schouw bungalow
Caroline Monbailliu

 

 

Ruimte creëren in interieur bungalow

Om een vlotte overgang tussen de verschillende ruimtes te verzekeren werd de haardwand in hetzelfde materiaal doorgetrokken tot in de eetkamer. Op die manier wordt er continuïteit gecreëerd; je krijgt een gevoel van ruimte omdat de eet- en leefkamer met elkaar in verbinding staan. De opening tussen de keuken en leefruimte vergroot dit ruimtegevoel nog. Tegelijkertijd biedt deze opening plaats voor wat decoratiestukken.

keuken bungalow
Caroline Monbailliu

 

 

Gedetailleerde afwerking renovatie bungalow

Een bungalow verbouwen vereist natuurlijk ook aandacht voor de details. Zo wordt de overgang tussen de leef- en eetkamer verzekerd door beide ruimtes te voorzien van een naturel parket in Franse eik. Dit benadrukt overigens opnieuw het ruimtegevoel. De tegels die oorspronkelijk in de living lagen, werden in de keuken geplaatst.

Een ander leuk detail is het werkblad in de keuken, dat uit natuursteen vervaardigd is. De greeplijst van de kastenwand werd afgewerkt in hetzelfde materiaal.

 

details renovatie bungalow
Caroline Monbailliu

 

details keuken kast bungalow
Caroline Monbailliu

 

Lees ook
Inrichting & uitbreiding kantoorgebouw in Noord-Frankrijk Inrichting & uitbreiding kantoorgebouw in Noord-Frankrijk Moderne aanbouw in staal met mezzanine Moderne aanbouw in staal met mezzanine Aanbouw moderne woning met rieten dak Aanbouw moderne woning met rieten dak Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Penthouse inrichting door Axel Vervoordt Schoenenwinkel met Urban inrichting Schoenenwinkel met Urban inrichting Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Appartement met moderne landelijke inrichting Appartement met moderne landelijke inrichting Gerenoveerde retro villa te Houthalen Gerenoveerde retro villa te Houthalen Kantoorinrichting Consultancy Bureau Kantoorinrichting Consultancy Bureau Industriële Loft met originele plafond in beton Industriële Loft met originele plafond in beton Appartement met wit interieur Appartement met wit interieur Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught Moderne villa in bosrijke omgeving – Vught