Dit appartement in de wijk Malasa├▒a in Madrid, heeft alle kenmerken van de Hipster subcultuur zoals die in de jaren negentig is ontstaan. Vintage meubelen, bekende designklassiekers en moderne hedendaagse kunstwerken, het zijn elementen die geliefd zijn onder Hipsters en ze worden in dit appartement, dat bewoond wordt door een kunst- en designliefhebber dan ook veelvuldig toegepast.

 

Oude wereldkaart aan de muur
nuevo-estilo.micasarevista.com

Bij binnenkomst in de woning vallen de oude bioscoopstoelen en een schoolkaart aan de wand direct op. Ze zetten direct de toon voor de rest van het appartement. In de woning zelf hebben de ontwerpers getracht om continuïteit te scheppen tussen de diverse ruimtes waardoor natuurlijk daglicht zoveel mogelijk ongehinderd door de ruimtes kan schijnen. Een aantal meubelstukken en houten steunpilaren fungeren als scheidingswand en zorgen voor de nodige optische scheidingen.

 

Hip appartement met Eames Lounge Chair
nuevo-estilo.micasarevista.com

 

Eclectisch interieur met retro design voorwerpen
nuevo-estilo.micasarevista.com

De grote woonkamer is opgedeeld in afzonderlijke ruimtes waarin verschillende stijlen zijn toegepast. Zo vinden we in de studieruimte de Eames Lounge Chair en een Litho van de Spaans Baskische kunstenaar Chillida. Even verderop in de kamer, boven een antieken schildersezel, hangt een grote zwart-wit foto van de beroemde fotograaf Gerald Jenkins.

 

 

Bibliotheekkast met ladder ingebouwd
nuevo-estilo.micasarevista.com

De zitruimte en het studiegedeelte worden op stijlvolle wijze gescheiden door een tafel die door de eigenaar van het appartement is ontworpen. De stijl in deze ruimtes is vrij uniform, het zijn juist de voorwerpen die voor een speelse noot zorgen, zoals de gele bolvormige projector die een model van de aardbol verlicht.  

 

Eclectische woonkamer in een Hipster appartement in Madrid
nuevo-estilo.micasarevista.com

 

Hipster appartement
nuevo-estilo.micasarevista.com

 

 

Retro frigo in de keuken
nuevo-estilo.micasarevista.com

De keuken, die vooral functioneel ontworpen is, is voorzien van een Retro koelkast (Smeg Style) en een metalen Tolix stoel (ontworpen door Xavier Pauchard).

 

 

Retro weegschaal
nuevo-estilo.micasarevista.com

 

Funky appartement: Eetplaats met opvallende decoratie
nuevo-estilo.micasarevista.com

 

 

Slaapkamer met oude reiskoffer
nuevo-estilo.micasarevista.com

De slaapkamer is asymmetrisch ingedeeld maar door de aanwezigheid van diverse meubelstukken, zoals een oude archiefkast en een antieken koffer, heeft men een mooi evenwicht weten te bereiken. Het gekleurde beddengoed geeft de witgetinte kamer nog wat extra kleur.

 

 

Oude apothekerskast
nuevo-estilo.micasarevista.com

Deze tandartsen-kast uit de jaren veertig is het favoriete meubelstuk van de eigenaar.

 

 

Badkamer met zetel
nuevo-estilo.micasarevista.com

De badkamer heeft een casual styling die goed past bij de Hipster cultuur. De indeling is vrij onconventioneel te noemen. De eigenaar van het appartement wilde namelijk de ruimte gebruiken voor het lezen van een goed boek. Daarom is er gekozen voor een lederen fauteuil met een leeslampje erboven.

Lees ook
Villa VE: Totaalrenovatie oude villa Villa VE: Totaalrenovatie oude villa Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten B&B in een kerk – Het verloren gedicht B&B in een kerk – Het verloren gedicht Gezellig appartement met betonnen plafond Gezellig appartement met betonnen plafond Inrichting nieuwbouwwoning Inrichting nieuwbouwwoning Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Herenwoning met modern interieur en open zwevende trap Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Amerikaanse boerderij in landelijke stijl Rijwoning met groot ruimtegevoel Rijwoning met groot ruimtegevoel Strakke penthouse in hartje Istanbul Strakke penthouse in hartje Istanbul Mister Grill – Sint-Andries Mister Grill – Sint-Andries Zolder appartement met mezzanine Zolder appartement met mezzanine Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur Gerenoveerde woning met minimalistisch interieur