Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
klimaatplafond

Klimaatplafond

Op zoek naar een manier om je woning te verwarmen of te verkoelen, zonder dat je een ventilatiesysteem moet aanschaffen? Denk dan eens aan een klimaatplafond. Met dit onopvallende systeem heb je een complete controle over de temperatuur in je woning. Hoe werken klimaatplafonds, wat zijn de voordelen, hoeveel kost de plaatsing, …? Dit én meer lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Voordelen klimaatplafonds
Prijs klimaatplafond
Klimaatplafond plaatsen
Aandachtspunten klimaatplafonds
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is een klimaatplafond?

Klimaatplafonds zijn te vergelijken met vloerverwarming. Met een buizensysteem gevuld met water kan je ruimtes handmatig verwarmen óf verkoelen. Zo geniet je van een optimaal warmtecomfort, zonder dat je last hebt van tocht. Een klimaatplafond is een goed idee wanneer:

  • je ruimte wil besparen in je woning, bedrijf, …
  • je een onzichtbaar klimaatsysteem wil laten plaatsen.
  • je wil verduurzamen.
  • je op zoek bent naar een onderhoudsarm systeem.
  • je al een warmtepomp of wateropslag onder de grond hebt.

Interesse in een klimaatplafond voor jouw woning of bedrijf? Vraag dan advies op maat aan een gespecialiseerde vakman via onze gratis offerteservice.

klimaatplafond

 

 

Voordelen klimaatplafonds

Wat zijn de voornaamste redenen om een klimaatplafond te laten plaatsen? Een overzicht van de belangrijkste voordelen:

  • Milieuvriendelijk: klimaatplafonds werken op basis van stralingswarmte. Hiermee is de temperatuur in een ruimte makkelijk op een prettig niveau te houden en heb je hier relatief weinig energie voor nodig. Daarnaast kan je de temperatuur een stuk lager zetten dan wanneer je radiatoren gebruikt. Een klimaatplafond is om deze redenen dus erg duurzaam en goed voor het milieu.
  • Lagere energiefactuur: aangezien je de verwarming met een klimaatplafond een stuk lager kan zetten dan wanneer je radiatoren gebruikt, is het ook nog eens erg goed voor je portemonnee. Zo geniet je tegelijkertijd van een optimaal warmtecomfort en een lagere energiefactuur.
  • Onderhoudsvrij: klimaatplafonds vergen weinig tot geen onderhoud om goed te functioneren. Na verloop van tijd kunnen ze wel vies worden. Daarom is het aan te raden om een klimaatplafond elke 5 jaar te laten reinigen door een ervaren vakman.
  • Lange levensduur: klimaatplafonds gaan doorgaans meer dan 20 jaar lang mee.

 

 

Prijs klimaatplafond

Aangezien een klimaatplafond net als de meeste soorten vloerverwarming is gebaseerd op een buizensysteem met water, zijn de prijzen vergelijkbaar. Doorgaans kosten klimaatplafonds zo’n € 30 – 75 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Echter varieert dit wel sterk per project en van vakman tot vakman. Het is dus zeker aangeraden om goed offertes te vergelijken voor je een klimaatplafond aanschaft.

Op zoek naar een prijs voor jouw project? Vraag dan zeker meerdere prijsvoorstellen aan bij gespecialiseerde plaatsers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

klimaatplafonds

 

 

Klimaatplafond plaatsen

De plaatsing van een klimaatplafond is afhankelijk van het type. Zo zijn register klimaatplafonds gebaseerd op klikrails waar je de verwarmingsbuizen aan vast klikt. Daarna kan je het plafond pleisteren als afwerking. Droogbouw klimaatplafonds monteert een vakman dan weer door plafondplaten met de verwarmingsbuizen erin vast te schroeven aan een houten of metal stud rooster.

 

Klimaatplafond plaatsen = offertes vergelijken

Wil je een klimaatplafond laten plaatsen? Dan vergelijk je best meerdere voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Zo profiteer je van gericht advies, prijzen op maat en een hoogwaardig eindresultaat. Start je aanvraag hier.

 

 

Aandachtspunten klimaatplafonds

Waar let je op als je voor een klimaatplafond kiest? Hieronder zetten we de aandachtspunten op een rij:

  • Renovatie of nieuwbouw: een klimaatplafond is vooral interessant als je een nieuw verwarmingssysteem wil laten plaatsen zonder dat er breekwerk aan te pas komt. Bij warmwater vloerverwarming, wandverwarming in de muur, … zijn bv. wel breekwerken vereist. Een klimaatplafond is dus handig als je gaat renoveren, al is het ook zeker een optie in nieuwbouw.
  • Akoestisch klimaatplafond: een akoestisch klimaatplafond werkt hetzelfde als droogbouw klimaatplafonds, maar verschilt door de extra geluiddempende werking. Hierdoor blijft het verwarmingssysteem fluisterstil.
  • Infrarood plafondverwarming als alternatief: ben je op zoek naar een alternatief voor klimaatplafonds dat wat goedkoper is in aanschaf? Dan kies je voor infrarood plafondverwarming. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lange infrarood stralen om de ruimte te verwarmen. Echter kan je met dit soort plafondverwarming geen ruimtes koelen, wat wél mogelijk is met klimaatplafonds.
  • Warmtepomp of ondergrondse wateropslag vereist: aangezien een klimaatplafond alleen functioneert als afgifte-systeem, heb je bijvoorbeeld een warmtepomp of ondergrondse wateropslag nodig om water daadwerkelijk te laten circuleren.

 

Klimaatplafond laten plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes en vergelijk!
Lees ook
Verlaagd plafond plaatsen
Verlaagd plafond plaatsen
spanplafond kosten
Spanplafond kosten
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
plagyp-gyproc-plafond
Gyproc plafond: opties & prijzen
buitengevel isolatie
Buitengevel isolatie
duurzame renovatie
Duurzaam verbouwen