Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk

PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk

Een pvc plafond kan snel geplaatst worden en het is ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes. In dit artikel bespreken we verschillende uitvoeringen en prijzen per m2 van deze kunststof plafondbekleding.

Snel naar: uitvoeringenverlichtingpvc plafond in vochtige ruimtes

 

Uitvoeringen van pvc plafonds

Voor de plaatsing van een pvc plafond kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen: een spanplafond of plafondpanelen.

 

1) PVC spanplafond

Een spanplafond is een soort verlaagd plafond. Hierbij wordt aan de muren een constructie gemonteerd waaraan het pvc doek dan bevestigd wordt. Er zijn overspanning tot ongeveer 5 meter mogelijk. Waar een nieuwe baan begint is dan een naad zichtbaar, maar deze vallen maar weinig op. Je kan kiezen voor heel wat afwerkingsmanieren: het is bijvoorbeeld mogelijk een spanplafond met een print te plaatsen.

 

pvc spanplafond plaatsen
Shutterstock

 

Gemiddelde prijs: ongeveer 70 à 85 euro per m2 voor een spanplafond in pvc of polyester (prijzen incl. plaatsing). Hou er rekening mee dat de prijzen onder meer afhankelijk zijn van de oppervlakte van het plafond en de moeilijkheidsgraad van de werken. Voor kleinere oppervlaktes betaal je doorgaans meer per vierkante meter. Reken op € 80 à 90 per m2 voor een oppervlakte van 40m2. 

Vraag hier een prijs op maat aan voor de plaatsing van een spanplafond.

 

 

2) Plafondpanelen

PVC plafonds kunnen ook uit panelen bestaan. Deze staan ook bekend als pvc plafondplanchetten. Deze panelen kunnen rechtstreeks op een oppervlak aangebracht worden, bijvoorbeeld met lijm of nagels. Ze kunnen echter ook een verlaagd plafond vormen. Zo kan je makkelijk isolatiemateriaal toevoegen en snel een vuil of oneffen plafond verbergen. De planchetten worden dan vastgemaakt op een frame, meestal uit hout, dat aan de wanden op de gewenste hoogte is bevestigd.

De plaatsing van een pvc plafond met panelen kan erg snel gebeuren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen op maat gezaagd worden. Bovendien zijn de panelen beschikbaar in heel wat kleuren en afwerkingen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor pvc plafondplanchetten met houtstructuur. Op die manier vermijd je de kille uitstraling die kunststof soms kan hebben. Je kan de panelen ook verven.

 

panelen pvc plafond
Shutterstock

 

Gemiddelde prijs: 35-70 euro per m2 (incl. plaatsing) voor een verlaagd plafond met pvc panelen. Hoeveel de kosten precies zullen bedragen, is onder meer afhankelijk van de oppervlakte van het plafond, de materiaalkeuze en de moeilijkheidsgraad van de werken.

Vraag hier een prijs op maat aan voor de plaatsing van een verlaagd plafond met pvc panelen.

 

Verlichting

Het plaatsen van verlichting in een plafond is een delicate zaak. Toch kunnen in pvc spanplafonds zowel ronde als vierkante verlichtingsgaten voorzien worden. 

Ook bij planchetten kan er verlichting geplaatst worden. Afhankelijk van het soort verlichting (halogeenspot, led,…) en de manier van bevestiging (ingebouwde spots, hangende verlichting,…) moet er ruimte voorzien worden tussen de lichtbron en de plafondafwerking. Dit om oververhitting van de plafondafwerking te vermijden.

 

PVC plafond mogelijk in vochtige ruimtes?

Als je op zoek bent naar een plafond voor de badkamer, de keuken of andere vochtige ruimtes, dan is pvc zeker een van de mogelijkheden. Spanplafonds zijn namelijk vochtwerend en ze zijn ook goed bestand tegen temperatuurschommelingen. Je hoeft dus geen schimmels of blazen te vrezen als gevolg van vocht. Kies je voor een pvc plafond met panelen, dan kan je kiezen voor vochtbestendige uitvoeringen. Ook deze zijn dus geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes.

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een spanplafond? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele plaatsers van spanplafonds. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen.

PVC plafond laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
spanplafond kosten
Spanplafond kosten
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
klimaatplafond
Klimaatplafond
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
plagyp-gyproc-plafond
Gyproc plafond: opties & prijzen
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Verlaagd plafond plaatsen
Verlaagd plafond plaatsen
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren