Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
spanplafond kosten

Spanplafond kosten

Zonder al te veel breekwerk en gedoe een nieuw plafond plaatsen? Overweeg dan zeker een spanplafond. Dit is een kunststof doek die een vakman plaatst onder je bestaande plafond door middel van onzichtbare profielen. Gemiddeld kosten spanplafonds € 70 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Welke factoren spelen een rol bij het bepalen van die spanplafond prijs? Je ontdekt het in dit artikel!

 

Wat kost een spanplafond per m²?

Nieuwe spanplafonds kosten doorgaans zo’n € 70 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ben je op zoek naar een prijs voor jouw project? Die is vooral afhankelijk van de volgende factoren:

  1. Totale oppervlakte
  2. Afwerking
  3. Isolatie
  4. Plaatsing

Wil je meer informatie over spanplafond kosten? Vind een ervaren vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice.

spanplafond kosten

 

 

1. Totale oppervlakte

Voor een standaard spanplafond heb je de keuze uit polyester of PVC. Waar een vakman polyester op kamertemperatuur plaatst, kan dit met PVC alleen bij een temperatuur van 40 à 50 graden Celsius. Daarom staan deze spanplafonds ook bekend als respectievelijk koude en warme spanplafonds.

Wat betreft prijs is er vrijwel geen verschil tussen deze twee materialen. Het belangrijkste is de totale oppervlakte. Je mag rekenen op een gemiddelde richtprijs van € 70 à 85 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) bij totale oppervlaktes vanaf 70 m². Bij lagere oppervlaktes ligt de gemiddelde prijs eerder op € 80 à 90 per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

 

CONCLUSIE: een voordelige oplossing voor elke woonruimte

De kosten per m² voor een spanplafond liggen dus lager bij een grotere oppervlakte. Toch is zo’n verlaagd plafond ook bij kleinere oppervlaktes een rendabele keuze. Een spanplafond is namelijk snel geplaatst, heeft geen verdere afwerking nodig en is erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

BELANGRIJK: wil je een spanplafond laten plaatsen en geld besparen? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend 2 à 3 voorstellen van ervaren vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

 

2. Afwerking

De richtprijzen van standaard spanplafonds zijn ondanks verschillende kleuren, materialen en glansgraden grofweg hetzelfde. Naast die standaard uitvoeringen zijn er echter nog een paar speciale afwerkingen die iets duurder zijn:

 

Bedrukt spanplafond

Een spanplafond met print is ideaal als je een kamer in een bepaald thema wil inrichten. Zo kan je naast een print ook kiezen voor een reliëf of opgeschaalde foto. Deze spanplafonds zijn dus helemaal af te stemmen op jouw specifieke wensen en woonstijl. Daardoor zijn de kosten voor zo’n spanplafond iets hoger, maar daar krijg je dan wel een unieke uitstraling voor terug.

Richtprijs: € 90 à 100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Lichtdoorlatend spanplafond

Een lichtdoorlatend spanplafond zorgt voor een egale verdeling van licht over de hele ruimte. Hierdoor raken je ogen minder snel belast, heb je minder schaduw in de kamer, … Voor zo’n lichtplafond zorg je in ieder geval voor een afstand van 8 cm tussen het bestaande en het valse plafond.

Richtprijs: € 130 à 160 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Anti-bacterieel spanplafond

Gaat het om een vochtige ruimte zoals een keuken, een steriele dokterspraktijk, …? Dan is een anti-bacterieel spanplafond een aanrader. Deze schimmelwerende plafonds halen efficiënt vuil en bacteriën uit de ruimte dankzij een anti-bacterieel middel.

Richtprijs: € 100 à 200 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welke speciale afwerking voor spanplafonds kies ik best?

De afwerking die je voor je spanplafond kiest, is afhankelijk van je persoonlijke wensen, situatie en budget. Twijfel je nog over je keuze of wil je meer weten over spanplafond kosten? Vraag advies aan een ervaren vakman actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

 

3. Spanplafond met isolatie

Akoestische spanplafonds hebben een betere akoestische én thermische isolatiewaarde dan standaard spanplafonds. Dit hebben ze te danken aan een speciale doek met duizenden kleine perforaties die geluid opnemen en een onderliggende isolatielaag van zo’n 10 à 12 mm. Hiervoor kiezen vakmensen meestal glas- of rotswol. Die minerale wollen bieden een uitstekende geluidsisolatie. Tussen het doek en het isolatiemateriaal zit dan nog een luchtlaag van zo’n 5 à 6 cm.

Richtprijs: € 100 à 150 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Wanneer kiezen voor een akoestisch spanplafond?

Een akoestisch spanplafond is vooral nuttig om geluiden uit andere ruimtes te dempen. Het is dus een ideale oplossing voor een studieruimte of een andere kamer die is bedoeld om jezelf in terug te trekken. Ook heb je hiermee minder last van galm of andere weerkaatsingen in de kamer zélf.

Benieuwd naar de kosten van een akoestisch spanplafond? Vergelijk 2 à 3 ervaren vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

 

4. Plaatsing

kosten spanplafond

Welke factoren hebben een invloed op de installatiekosten van een spanplafond? Een overzicht:

  • Moeilijkheidsgraad van de werken: hoge plafonds, plafonds met veel hoeken en rondingen en verlichte plafonds zijn lastiger om mee te werken. En hoe lastiger de klus, hoe langer het duurt en hoe hoger de arbeidskosten.
  • Ervaring van de vakman: een ervaren vakman gaat snel te werk en gebruikt ook kwalitatieve materialen. Tegelijkertijd weet je zeker dat de plaatsing goed verloopt en ben je verzekerd van een optimaal eindresultaat.
  • Zelf spanplafond plaatsen of vakman: in principe kan je een spanplafond zelf plaatsen, maar vanwege de complexiteit van het werk is dit af te raden. Je vermijdt zo schade, een spanplafond dat niet 100% egaal is, … Een vakman inschakelen kost in eerste instantie misschien meer, maar het bespaart je veel geld op de langere termijn!

 

Spanplafond laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk!

 

Lees ook
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
Gyproc plafond: Voordelen & mogelijkheden
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
Verlaagd plafond plaatsen
Verlaagd plafond plaatsen
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
klimaatplafond
Klimaatplafond
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren