Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Een spanplafond is een populaire keuze voor plafondrenovaties, en niet zonder reden. Zo is het een simpele én snelle methode om je plafond als nieuw te laten lijken door middel van een PVC of polyester doek. Daarnaast kan je jouw eigen stijl naar voren laten komen met unieke verlichting. Lees hier alles over de mogelijkheden voor zo’n verlicht spanplafond!

 

Hoe spanplafond verlichten?

OPTIE 1: spanplafond met spotjes
OPTIE 2: spanplafond met lichtstrips
OPTIE 3: spanplafond met hanglampen
CONCLUSIE: welke verlicht spanplafond kies ik best?

Interesse in een verlicht spanplafond? Vergelijk dan voorstellen van professionele vakmensen in je buurt via onze offerteservice.

verlicht spanplafond

 

 

OPTIE 1: verlicht spanplafond met spotjes

Een van de populairste keuzes voor spanplafond verlichting is het plaatsen van inbouwspotjes. Dit zijn elegante lichtpunten die een vakspecialist naadloos in de doek verwerkt. Voor een verlicht spanplafond met spotjes bestaan er 2 opties:

 

Inbouwspots boven spanplafond

Hierbij zitten de inbouwspots boven de doek verwerkt en zijn ze dus niet direct zichtbaar. Zet je de lampen aan? Dan zal het licht door het plafond heen schijnen en creëer je leuke lichteffecten. Zo moet je geen gaten maken en kan je het spanplafond snel vervangen als je een andere doek wil. Bovendien kan je de mate van lichtdoorlatendheid kiezen.

LET OP: voor deze optie heb je een lichtdoorlatend spanplafond nodig, wat iets duurder is. Waar je voor een normaal spanplafond ongeveer € 70 – 100 per m² kwijt bent, ligt de prijs voor een lichtdoorlatende variant rond € 130 – 160 per m². Beide prijzen zijn excl. btw en incl. plaatsing.

 

Inbouwspots onder spanplafond

Hierbij snijdt een expert openingen in de doek van het spanplafond voor de armaturen van de inbouwspots en geniet je van direct licht. Dit betekent echter dat je niet zomaar de lichtpunten kan verplaatsen zonder dat de gesneden gaten zichtbaar worden. Wél kan je nog lichtpunten bijplaatsen, mochten de originele lichtbronnen niet voldoende zijn.

 

TIP: kies voor LED-verlichting!

Laat je inbouwspotjes in je spanplafond plaatsen, of misschien een ander type verlichting? Kies hoe dan ook voor LED-lampen! Deze zijn niet alleen duurzamer en dus beter voor het milieu, maar kosten je ook minder geld door het lagere stroomverbruik.

Meer weten over het plaatsen van een spanplafond met LED-verlichting? Vraag dan advies aan een ervaren specialist voor meer informatie over de mogelijkheden. Kom in contact met een expert.

 

 

OPTIE 2: verlicht spanplafond met lichtstrips

In plaats van enkele lichtbronnen die vanuit één punt verlichten, kan je kiezen voor dunne lichtstrips aan de randen van het spanplafond. Dit soort strips is een ideale optie voor sfeerverlichting. Bovendien zorgen ze voor een gelijkmatigere en indirecte verdeling van licht, in tegenstelling tot inbouwspotjes.

Lichtstrips kan je net als spotjes zichtbaar onder de doek bevestigen of verbergen boven het spanplafond. Onder het spandoek plaatsen vakmensen ze doorgaans langs de randen, als aanvullende vorm van sfeerverlichting. Boven het spanplafond functioneren de strips dan weer als indirecte lichtbronnen waar je allerlei mooie effecten mee kan creëren.

 

spanplafond met verlichting

 

 

OPTIE 3: verlicht spanplafond met hanglampen

Traditionele hanglampen zijn ook mogelijk, al moet je dan wel zorgen voor een stevige onderconstructie. Anders zou het spanplafond kunnen bezwijken onder het gewicht van de armaturen. Vanzelfsprekend is het aanbod aan hanglampen vrijwel eindeloos en helemaal afhankelijk van je wensen en budget. Nog op zoek naar wat inspiratie? Een van onze vakmensen helpt je verder!

 

Verlichting bedienen in een Smart Home?

Wil je de verlichting voor je spanplafond op afstand bedienen, tot in de fijnste details personaliseren en zo genieten van de perfecte verlichting voor elke situatie? Dan is smart verlichting de oplossing! Hiermee kan je jouw verlichte spanplafond met een app bedienen en geniet je van een brede waaier aan mogelijkheden. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Schakel een specialist in.

 

 

CONCLUSIE: welke spanplafond verlichting kies ik best?

Welk verlicht spanplafond je uiteindelijk kiest, hangt af van je woonsituatie. Maar nóg belangrijker zijn je wensen, woonstijl en je budget. Wil je dus zeker zijn van functionele en stijlvolle verlichting voor je spanplafond? Vraag dan advies aan een ervaren specialist. Die houdt rekening met al deze factoren en meer. Zo geniet je bv. van:

  • Gericht advies: door jaren aan ervaring weet een spanplafond specialist precies hoe die jou kan helpen om je ideale spanplafond te realiseren. Zo geeft die advies over de mogelijkheden en licht die alle voor- én nadelen voor je uit.
  • Prijzen op maat: een specialist komt altijd eerst langs om een inschatting te maken van het benodigde werk en of je wensen realistisch zijn. Op basis hiervan kan die dan een offerte opstellen met een prijs op maat van je project. Zo kom je later in het traject niet voor nare verrassingen te staan.
  • Kwalitatieve plaatsing: spanplafond experts werken volgens de regels van de kunst en staan dus garant voor een mooi eindresultaat. Daarnaast werkt zo’n specialist sneller en kan je dus in no-time genieten van je verlichte spanplafond.
  • Garantie: jammer genoeg kan er altijd iets mis gaan tijdens de plaatsing, ook als je een expert inschakelt. Gelukkig heb je in zo’n geval wel garantie en neemt die plaatser de eventuele herstelkosten voor zijn eigen rekening.
  • Verlaagd btw-tarief: laat je het werk aan een specialist over en is je huis ouder dan 10 jaar? Dan heb je geluk! Je geniet dan van een verlaagd btw-tarief van 21 naar 6% op arbeidskosten én materialen. Zo is het inschakelen van een spanplafond specialist voordeliger dan je van tevoren zou denken.

 

Verlicht spanplafond laten plaatsen?
Ontvang offertes & vergelijk
Lees ook
klimaatplafond
Klimaatplafond
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
GEpersonaliseerd plafond: Inspiratie
Verlaagd plafond plaatsen
Verlaagd plafond plaatsen
plagyp-gyproc-plafond
Gyproc plafond: opties & prijzen
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
Kurk plafondbekleding: Warm en veelzijdig
tegelplafond verlichting
Tegelplafond
spanplafond kosten
Spanplafond kosten
akoestische plafondpanelen
Akoestisch plafond
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
PVC plafondbekleding: Snel en onderhoudsvriendelijk
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
Spanplafond: Een stijlvolle plafondbekleding
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren