Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Een gietvloer in de badkamer

Een gietvloer in de badkamer

Gietvloeren zijn de ideale keuze voor je badkamer. De gietvloer is waterdicht en naadloos zodat je zonder zorgen kan douchen, baden, wassen,… Het past in elke badkamer door de oneindige kleurcombinaties. Wil je een badkamer met een esthetische meerwaarde?  Het materiaal heeft een verruimende eigenschap en zorgt voor een strak design.

 

Witte gietvloer in de badkamer
Shutterstock

 

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een gladde vloer zonder naden want het wordt gegoten in één keer. Er bestaan drie soorten: Polyurethaan gietvloer, epoxy gietvloer en gietvloer met betonlook. Gietvloeren zijn een goede keuze voor in de badkamer wegens de waterdichtheid. Daarbovenop wordt de vloer niet snel glad. Polyurethaan gietvloeren en gietvloeren met betonlook zijn combineerbaar met vloerverwarming en zorgen voor extra comfort in je badkamer. Wil je meer weten over deze soorten van gietvloer? Lees ook de artikels ‘Epoxyvloer: een naadloze gietvloer‘, ‘Polyurethaan vloer‘ en ‘Cemengebonden gietvloeren‘.

 

Voordelen gietvloer

Alle soorten gietvloer voor de badkamer hebben dezelfde kwaliteiten. Ze zijn waterdicht, zacht om te bewandelen met de blote voeten en bovenal naadloos. Door die laatste eigenschap hoef je je zelfs geen zorgen meer te maken over vuile voegen. Kies je voor een inloopdouche, kan je de wanden en vloeren allebei in hetzelfde materiaal bekleden. Hierdoor krijgt de badkamer een tijdloze en hedendaagse uitstraling. In het algemeen zijn gietvloeren naadloos, beperkt in dikte en snel te plaatsen.

 

Cement gietvloer badkamer
Shutterstock

 

Nadelen gietvloer in de badkamer

De verschillende soorten gietvloeren hebben elk hun eigen nadelen. Een gietvloer in beton is niet aangeraden in de badkamer omdat het niet waterdicht is. Je kiest beter voor polyurethaan , epoxy of een cementgebonden gietvloer. Een cementgebonden gietvloer is vergelijkbaar met een betonvloer qua uiterlijk. Een gietvloer is ook een relatief harde grond. Je kan je dus snel bezeren bij het vallen. Het materiaal is daarnaast gevoelig voor krassen als je het bijvoorbeeld voortdurend bewandelt met schoenen. 

 

Prijzen gietvloer badkamer
Shutterstock

 

Kleuren gietvloer

Naast verschillende soorten bestaat de gietvloer ook in diverse kleuren. De populairste gietvloer bestaat uit één kleur, waarbij je kan kiezen tussen alles RAL-kleuren. Je kan er ook voor kiezen om bepaalde kleuren te versmelten tot één geheel. Zo krijg je een levendige gietvloer met een luxueuze uitstraling. Het is ook mogelijk om het gevoel van hout op te roepen met een gietvloer. Zo krijg je de warme uitstraling van een parket in je badkamer zonder de nadelen.

 

Zwarte gietvloer in badkamer - vrijstaand bad
Shutterstock

 

Prijs gietvloer voor badkamers

Een gietvloer laat je het best uitvoeren door een vakman. Polyurethaan gietvloeren schommelen tussen de €75 en €130 de vierkante meter. Voor een epoxy gietvloer betaal je tussen de €60 en €140 de vierkante meter. De laatste soort, de cementgebonden gietvloer kost tussen de €70 en €100 de vierkante meter. Hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn.

Gietvloer in de badkamer plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
welke douchebak kiezen
Douchebak kiezen: Materialen en formaten
Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie
Bad kopen: mogelijkheden & inspiratie
Waarom een complete badkamer een slim idee is
Waarom een complete badkamer een slim idee is
Tips voor een bad douche combinatie
Tips voor een bad douche combinatie
voorbeeld design badkamer
Tips voor het inrichten van een design badkamer
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Tips voor een geslaagde badkamerverlichting
Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie
Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen
Betonlook in de badkamer: materialen & eigenschappen
badkamer behangen
Badkamer behang: Leuke eyecatcher voor de muren
Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen
Een inloopdouche maken: Tips en nuttige afmetingen
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Badkamertegels schilderen: Voorbeelden en stappenplan
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen
Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen