Tips voor een tijdloze badkamer

Tips voor een tijdloze badkamer

De inrichting van de badkamer neemt vaak een grote hap uit het verbouwbudget. Om er voor te zorgen dat je er vele jaren kan van genieten, stop je ze best in een tijdloos kleedje. Met moderne accessoires en accentkleuren kan je de badkamer altijd nog opfrissen volgens de laatste badkamertrends.

 

Tijdloze badkamer
Shutterstock

 

KIES NEUTRAAL SANITAIR

Het bad, douche, badkamermeubel en toilet zijn prominent aanwezig in de badkamer. Het tijdloze karakter van de badkamer zal hier dus grotendeels van afhangen. Omdat het vervangen van deze toestellen heel wat geld kost, is het evident dat deze vele jaren moeten meegaan. Hou daarom volgende aandachtspunten zeker in acht:

  • Neem neutrale kleuren voor het bad, toilet, douche en badkamermeubel. Kleuren zijn enorm trendgevoelig waardoor de badkamer er al snel ouderwets kan uitzien. Wit, grijs, zwart en houttinten genieten de voorkeur.
  • Probeer uitbundige vormen en materialen te vermijden. Licht gebogen of rechte meubelen met weinig reliëf zullen hun tijdloos karakter blijven behouden en geraken nooit uit de mode.

 

Wit vrijstaand bad
Shutterstock

 

Kleurgebruik

Het is niet omdat het sanitair best neutraal is dat de rest van de ruimte dat ook moet zijn. Wanden kan je gerust behangen of verven in uitbundige kleuren. Ook decoratiematerialen zoals handdoeken, vazen en andere objecten kunnen echte blikvangers worden. Wil je de badkamer nieuw leven inblazen, kan dit op een vrij eenvoudige, en budgetvriendelijke manier. Vrijwaar dus zeker enkele wanden van tegels om voldoende accenten te kunnen leggen in je tijdloze badkamer.

 

geverde muren in de badkamer
Shutterstock

 

Tijdloze badkamer plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat? Houten vloer in de badkamer: Parket of laminaat? Tips kleine badkamer inrichten Tips kleine badkamer inrichten Tips voor een geslaagde badkamerverlichting Tips voor een geslaagde badkamerverlichting Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie badkamer renoveren tips en prijzen Tips voor het renoveren van de badkamer Bubbelbad badkamer Bubbelbad badkamer Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen Badkamer verluchten: badkamerventilator plaatsen Overzicht soorten wandbekleding voor de badkamer Overzicht soorten wandbekleding voor de badkamer Badkamer verwarming kiezen: Soorten verwarmingselementen Badkamer verwarming kiezen: Soorten verwarmingselementen Badkamerrenovatie: mogelijkheden en tips Badkamerrenovatie: mogelijkheden en tips Een gietvloer in de badkamer Een gietvloer in de badkamer Badkamer schilderen: tips en inspiratie Badkamer schilderen: tips en inspiratie