Tips voor een tijdloze badkamer

Tips voor een tijdloze badkamer

De inrichting van de badkamer neemt vaak een grote hap uit het verbouwbudget. Om er voor te zorgen dat je er vele jaren kan van genieten, stop je ze best in een tijdloos kleedje. Met moderne accessoires en accentkleuren kan je de badkamer altijd nog opfrissen volgens de laatste badkamertrends.

 

Tijdloze badkamer
Shutterstock

 

KIES NEUTRAAL SANITAIR

Het bad, douche, badkamermeubel en toilet zijn prominent aanwezig in de badkamer. Het tijdloze karakter van de badkamer zal hier dus grotendeels van afhangen. Omdat het vervangen van deze toestellen heel wat geld kost, is het evident dat deze vele jaren moeten meegaan. Hou daarom volgende aandachtspunten zeker in acht:

  • Neem neutrale kleuren voor het bad, toilet, douche en badkamermeubel. Kleuren zijn enorm trendgevoelig waardoor de badkamer er al snel ouderwets kan uitzien. Wit, grijs, zwart en houttinten genieten de voorkeur.
  • Probeer uitbundige vormen en materialen te vermijden. Licht gebogen of rechte meubelen met weinig reliëf zullen hun tijdloos karakter blijven behouden en geraken nooit uit de mode.

 

Wit vrijstaand bad
Shutterstock

 

Kleurgebruik

Het is niet omdat het sanitair best neutraal is dat de rest van de ruimte dat ook moet zijn. Wanden kan je gerust behangen of verven in uitbundige kleuren. Ook decoratiematerialen zoals handdoeken, vazen en andere objecten kunnen echte blikvangers worden. Wil je de badkamer nieuw leven inblazen, kan dit op een vrij eenvoudige, en budgetvriendelijke manier. Vrijwaar dus zeker enkele wanden van tegels om voldoende accenten te kunnen leggen in je tijdloze badkamer.

 

geverde muren in de badkamer
Shutterstock

 

Tijdloze badkamer plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
badkamer schuin dak Badkamer onder schuin dak: enkele inspirerende tips Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie Glazen douchewand: Mogelijkheden en inspiratie welke douchebak kiezen Douchebak kiezen: Materialen en formaten badkamer behangen Badkamer behang: Leuke eyecatcher voor de muren Het kleinste kamertje inrichten: Tips en originele ideeën Het kleinste kamertje inrichten: Tips en originele ideeën Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes Badkamertegels kiezen | Tips en praktische weetjes Badkamermeubel kopen: Tips en inspiratie Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie Marmer in de badkamer | Tips en inspiratie Een badkamermeubel op maat laten maken Een badkamermeubel op maat laten maken Een betonvloer in de badkamer Een betonvloer in de badkamer Badkamer inrichten: Algemene tips Badkamer inrichten: Algemene tips Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie Online offertes ontvangen voor badkamerrenovatie