Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën

Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën

Glazen binnendeuren zijn een eye-catcher in je interieur. Ze zijn mooi en stijlvol en passen zowel in een klassieke als een meer moderne woning. Deuren in glas zorgen voor een heldere, lichte woning door hun transparant karakter. Het licht kan diep in je woning binnendringen en creëert een gevoel van ruimtelijkheid. 

 

Soorten Glazen binnendeuren

Glas verwerken in je interieur kan zowel met glazen schuifdeuren, zwaaideuren, pendeldeuren of pivoterende deuren. Daarnaast kan je kiezen voor volledige glazen deuren maar kan je ze eveneens combineren met andere materialen zoals metaal, hout, graniet, natuursteen,… zodat ze past in elke stijl. 

 

1. Glazen schuifdeur

Een glazen schuifdeur draagt bij aan het open gevoel van je woning omdat je kan spelen met de ruimtes in je huis. Je kan twee kamer van elkaar afsluiten of ze in elkaar laten overlopen. Glazen schuifdeuren zorgen voor extra lichtinval. Schuifdeuren hebben wel nood aan een bredere deuropening aangezien de deur niet helemaal open kan vanwege het handvat.

Het is wel een plaatsbesparend alternatief voor een klassieke draaideur omdat je geen zwaairuimte nodig hebt. Tijdens de opbouw van je huis moet je al nadenken over de manier waarop de glazen schuifdeur zal bevestigd worden, namelijk in of voor de muur. De glazen schuifdeuren hebben een esthetische meerwaarde doordat de meeste systemen zwevend zijn. Dit wil zeggen dat je geen railssysteem moet voorzien. 

 

Matte glazen binnendeur naar dressing
Shutterstock

 

 

2. Glazen zwaaideur

De zwaaideur is de standaard soort van binnendeuren. Kiezen voor een glazen zwaaideur heeft uiteraard nog steeds als voordeel dat het daglicht kan binnenvallen. Bij een zwaaideur wordt er vaak voor gekozen om het glas te combineren met andere materialen al bestaan ze ook volledig in glas. Het grootste voordeel aan een glazen zwaaideur is de zachtere prijs. 

 

glazen zwaaideur
Dreamstime

 

3. Pendeldeur

Een glasdeur is al speciaal op zich maar een pendeldeur voegt daar nog iets extras aan toe met haar elegant uitstraling. De zogenaamde pendeldeur opent in beide richtingen. Het grote voordeel is dat de ruimte steeds gemakkelijk toegankelijk is. Heb je allerlei spullen mee waardoor je geen handen meer vrij hebt voor de deurklink? Geen probleem, deze deur kan je steeds openen met een duwtje, waar je ook staat! Pendeldeuren werken met een veerdranger waardoor de deur vanzelf sluit. 

 

Pivoterende glazen deur - bureau
Shutterstock

 

 

4. Pivoterende deur in glas

Een pivoterende deur is een blikvanger op zich omdat het weinig wordt gebruikt in woningen. Het scharnier zit hierbij niet aan de zijkant maar boven en onderaan in het midden van de deur. Hierdoor draait één stuk naar de ene kant en het tweede stuk naar de andere kant. Het oogt heel modern en heeft een ietwat industriële feeling. Een pivoterende deur kan eventueel ook in twee richtingen draaien zoals een pendeldeur. 

 

 

5. Dubbele glazen deur

Een laatste mogelijkheid voor een glazen binnendeur is de dubbele deur. Hiervoor kan je kiezen voor twee klassieke draaideuren of voor schuifdeuren. De glazen schuifdeuren zijn de populairste optie omdat deze deuren gemakkelijk lange tijd kunnen openstaan. Bijvoorbeeld in de zomer, wanneer de verwarming uitstaat, kan het aangenaam zijn dat de verschillende ruimtes in elkaar kunnen overvloeien. 

 

Glazen schuifdeuren in gezuurd glas - glasdeuren
Shutterstock

 

Interesse in een glazen binnendeur en benieuwd naar een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina

 

 

Soorten glas voor binnendeuren

Glazen binnendeuren worden gefabriceerd in verschillende soorten glas.  Op die manier maak je je glasdeur uniek en aangepast aan je interieur. Hebt u schrik van glazen deuren omwille van veiligheid? Dit is echter niet nodig. Glazen binnendeuren worden omwille van veiligheidsredenen steeds vervaardigd in gehard of gelaagd glas.

 

1. Gehard glas

De meeste glazen binnendeuren worden vervaardigd in gehard glas. Dit is vooral voor de veiligheid. Gehard glas is vijf keer sterker dan doorsnee glas. Als het toch breekt, valt het uiteen in kleine, ongevaarlijke stukjes. 

 

2. Gelaagd glas

Gelaagd glas is een samenstelling van twee glasvolumes met een Polyvinylbutryal folie. De thermische behandeling zorgt voor een goede hechting tussen de verschillende lagen. Het krijgt soms ook de naam veiligheidsglas omdat de folie ervoor zorgt dat de glasfragmenten bij breuk op hun plaats blijven. De gebruikte folie is vaak transparant en kan je niet waarnemen met het blote oog. Wil je toch liever wat kleur injecteren in je interieur, kan je kiezen voor een gekleurde folie. 

 

3. Gezuurd glas

Gezuurd glas is bewerkt met een bijtende vloeistof waardoor het glas mat wordt. Wil je bijvoorbeeld een badkamer met een glazen deur maar heb je schrik voor een tekort aan privacy is gezuurd glas de ideale oplossing. Je kan er echter niet voor kiezen om maar een gedeelte van het glas te behandelen. Gezuurd glas is moeilijker te reinigen aan de gezuurde zijde. De bewerking van het glas zorgt ervoor dat vetplekken sneller zichtbaar zijn. Ten slotte is de gezuurde zijde minder mooi waardoor deze soort glas vooral wordt gebruikt voor kasten waarbij je het glas maar langs één zijde kan waarnemen. 

 

4. gezandstraald glas

Door je glazen binnendeur te zandstralen kan je er motieven, lijnen of patronen aan toevoegen. Een eerste voordeel is voor de handliggend: je zal minder snel tegen de glazen deur tegenlopen omdat ze beter opvalt. Een tweede voordeel is dat je je deur volledig kan aanpassen aan je eigen stijl. Een derde voordeel is dat met zandstralen het glas gedeeltelijk kan bewerken in tegenstelling tot gezuurd glas. Het grootste nadeel aan gezandstraald glas is de dure prijs, zeker in vergelijking met gezuurd glas. 

 

 

Gezandstraalde glazen deur - schuifdeur
Shutterstock

 

 

Voordelen en nadelen van glazen deuren

De voordelen van glazen binnendeuren zijn redelijk voor de hand liggend. Ze geven een esthetische meerwaarde aan je woning en zijn erg trendy. Het transparante karakter van glas zorgt automatisch voor betere lichtinval waardoor je huis helderder aanvoelt. Een laatste belangrijk voordeel van glazen binnendeuren is het ruimtegevoel dat eveneens door de transparantie wordt gecreëerd.

Zoals elk materiaal heeft ook glas zijn intrinsieke nadelen. Een glazen binnendeur is minder goed isolerend, zowel akoestisch als thermisch. Vervolgens zullen vuile vlekken en vingerafdrukken sneller zichtbaar zijn op glasdeuren. Een allerlaatste punt waarbij je rekening moet houden als je kiest voor glazen deuren is de bevestiging. Voor de meeste types moet je rekening houden met de bevestiging bij het bouwen van de woonst. 

 

 

Prijzen glazen binnendeuren op maat

De prijs van je glazen binnendeur is afhankelijk van het gekozen type deur en de afwerking van het glas. Voor een pivoterende, glazen draaideur van standaard afmeting betaal je al snel tussen de €600 en €1200. Vervolgens kan je ook kiezen voor een glazen binnendeur op maat. Het plaatsen van een glazen deur wordt meestal ook beter overgelaten aan een vakman. Hiervoor mag je opnieuw rekenen op een €75 à €125.

Glazen binnendeuren laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
Schuifdeuren binnen
Schuifdeuren binnen
Stalen binnendeuren
Stalen binnendeuren: Tips & info
houten binnendeur
Houten binnendeuren: Tips & ideeën
Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen
Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen
kamerhoge deuren tot het plafond
Kamerhoge deuren tot het plafond: info & tips
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 voorbeelden ter inspiratie!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker uitbouw