Kamerhoge deuren tot het plafond: info & tips
Kamerhoge deuren staan ook bekend als plafondhoge binnendeuren. Ze winnen meer en meer aan populariteit vanwege hun trendy, elegante en moderne look. Ze passen zowel in een renovatieproject als in een moderne nieuwbouwwoning. Lees hier meer over de voordelen van kamerhoge deuren, de verschillende uitvoeringsmogelijkheden en de kostprijs van deuren tot het plafond.
Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen en afwerkingen
Kostprijs kamerhoge deuren
Aandachtspunten en FAQ
Vraag je offerte aan
Waarom kiezen voor kamerhoge deuren?
Kamerhoge binnendeuren meten van de vloer tot aan het plafond. Wat zijn nu de positieve eigenschappen van dergelijke deuren tot het plafond? Enkele troeven op een rij:
- Esthetisch aantrekkelijk: deuren tot het plafond zijn hoog en ogen smal, strak en sierlijk. Bovendien passen ze in elk interieur.
- Praktisch: dankzij de lengte van de deur heb je geen stukje restmuur meer boven de deur.
- Groot ruimtegevoel: door de grotere hoogte van de deuren creëer je een groter ruimtegevoel. Bovendien kan je kiezen voor kamerhoge binnendeuren in glas, wat ook voor meer lichtinval zorgt.
- Ruime keuze aan uitvoeringen en afwerkingen: de deuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, types en afwerkingen. Zo kan je zelfs kiezen voor kamerhoge schuifdeuren of pivoterende deuren: echte eyecatchers voor jouw interieur. Lees meer over de mogelijkheden.
- Ook bij renovaties: hoewel je zou denken dat deze deuren meteen ingebouwd moeten worden, zijn sommige uitvoeringen van kamerhoge deuren ook mogelijk bij een renovatie.
- Duurzame keuze: deuren tot het plafond gaan, net zoals andere deuren, jarenlang mee. Bovendien heb je geen kans op barsten of scheuren in de muur als je kiest voor een onzichtbare omlijsting.
mogelijke uitvoeringen en afwerkingen
Deuren tot het plafond zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afwerkingen. Denk dus op voorhand goed na over de uitstraling van jouw deur. We helpen je alvast door enkele mogelijkheden op een rij te zetten:
1) Welk type deur?
Een plafondhoge binnendeur kan je in verschillende deurtypes verkrijgen. Zo kan je kiezen voor de reguliere deur, maar ook schuifdeuren of pivoterende kamerhoge deuren zijn mogelijk. Pivoterende deuren hebben geen scharnieren, maar wel een draaipunt in de vloer en het plafond.
2) Welk materiaal?
Ook het gekozen materiaal bepaalt het eindresultaat van de binnendeur. Kamerhoge deuren zijn verkrijgbaar in kunststof, hout, glas, staal en zelfs in een smeedijzeren uitvoering. Het hangt dus af van jouw eigen smaak in welk materiaal je je binnendeuren laat maken. De stijl van jouw interieur kan hierin een sturende factor zijn.
3) Welk soort omlijsting voor mijn deur?
De huidige staat van jouw woning bepaalt welk soort deuromlijsting mogelijk is. Kies je voor een deur met een zichtbare omlijsting? Dan kan je de plafondhoge binnendeuren perfect laten monteren tijdens een renovatieproject. Wil je een strak ogende deur met een onzichtbare deuromlijsting die ingebouwd is in de muur? Dan laat je de omlijsting best inbouwen tijdens de ruwbouwfase van je woning.
4) Welke scharnieren?
De scharnieren beïnvloeden ook het uitzicht van jouw plafondhoge binnendeuren. Het komt echter niet vaak meer voor dat mensen kiezen voor zichtbare scharnieren. Het deurprofiel bepaalt in hoeverre de scharnieren zichtbaar zijn als je de deur opent.
5) welke Vormgeving van het handvat?
Het handvat speelt een doorslaggevende rol in de uitstraling van jouw deur. Kies je voor een handvat dat ingewerkt zit in het oppervlak van de deur of ga je voor een standaard handvat dat zichtbaar is? En kies je daarbij voor een deurkruk, deurknop, deurgreep (staat vast en beweegt niet), …? Er zijn heel wat mogelijkheden.
Welke kamerhoge deur kies ik best?
De uitvoering van kamerhoge deuren is enerzijds gebaseerd op persoonlijke stijlkeuzes en anderzijds op technische aspecten van je woning. Ook het budget speelt mee bij de finale afwerking van je deur. Zo kost een pivoterende kamerhoge deur in metaal meer dan een regulier openende deur in hetzelfde materiaal.
Onze tip? Bespreek zeker al je plannen en wensen met een professionele schrijnwerker. Hij kan je informeren over de mogelijkheden in jouw woning, de eventuele obstakels en de noodzakelijke voorbereidingen. Contacteer ervaren vakmannen actief in je buurt via het offerteformulier.
Prijs kamerhoge deuren
De prijs van kamerhoge deuren hangt af van het deurtype, de hoogte, de materiaalsoort, de afwerking, … Gemiddeld zijn plafondhoge deuren zo’n 20 à 30% duurder dan een standaarddeur in dezelfde uitvoering. Reken erop dat een binnendeur tot aan het plafond kan oplopen tot € 3.000 (excl. btw & plaatsing).
TIP: dit is uiteraard slechts een richtprijs. Bovendien kan het kostenplaatje verschillen van plaatser tot plaatser. Wil je graag prijzen, maar ook adviezen, materialen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 plaatsers actief in je buurt via onze offertepagina. Start jouw aanvraag hier.
Geniet van het verlaagde btw-tarief!
Wil je kamerhoge deuren laten plaatsen en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% in plaats van 21% als je samenwerkt met een professionele vakman.
aandachtspunten bij Kamerhoge deuren
Wanneer het over plafondhoge binnendeuren gaat, keren vaak dezelfde vragen terug. Een kort overzicht:
-
Wanneer kan je kamerhoge deuren laten plaatsen?Dat hangt af van het stadium waarin jouw woning zich bevindt. Bepaalde kamerhoge binnendeuren kan je namelijk niet plaatsen bij een renovatie. Alles hangt af van de gewenste omlijsting van de deur. Wil je dat je toekomstige binnendeur een onzichtbare omlijsting heeft? Dan moeten de nodige voorzieningen al tijdens het ruwbouwfase ingebouwd worden. -
Moeten het plafond en de vloer eerst afgewerkt zijn?De mate van afwerking is sterk afhankelijk van het soort deuromlijsting. Kies je voor een inbouwomlijsting? Dan wordt die al ingewerkt in de onafgewerkte deuropening tijdens de ruwbouw. Pas nadat de vloer, wanden en het plafond zijn afgewerkt, wordt het deurblad afgemeten en geplaatst. Daarna volgt de afwerking van de plinten en de deurlijst. Bij een opbouwomlijsting kan een kamerhoge deur ingebouwd worden bij een renovatie. Vraag bij jouw schrijnwerker op voorhand na wat de mogelijkheden zijn in jouw woning. Dan kom je nadien niet voor onaangename verrassingen te staan. -
Gaan kamerhoge deuren na een tijdje scheeftrekken?Natuurlijk bestaat de kans dat niet goed afgestelde of foutief ingewerkte kamerhoge deuren na een tijdje gaan scheeftrekken. Ze zijn namelijk veel zwaarder dan gewone schilderdeuren. Zo kan het pleisterwerk beginnen af te brokkelen of de deur gaan scheefhangen. Dat probleem kan je voorkomen door meteen voor de juiste vakman te kiezen met de nodige expertise rond dit soort deuren. Zij kennen de pijnpunten en de risico’s van hun product en zorgen voor een perfecte plaatsing. -
Zijn er gelijkaardige, goedkopere alternatieven voor kamerhoge deuren?Binnendeuren tot aan het plafond zijn een stijlvolle en tijdloze keuze. Maar omdat het vooral om maatwerk gaat, kan het prijskaartje behoorlijk oplopen. Vind je voornamelijk de lengte van de deuren erg mooi? Dan kan je voor een gewone (schilder)deur kiezen, waarboven je dan een vaste overgang maakt in hetzelfde materiaal of in glas. Zo krijg je ook dat ruimtelijke gevoel, maar in een budgetvriendelijke oplossing.
TIP: vraag raad aan een ervaren deurenspecialist!
Heb je beslist om plafondhoge deuren te plaatsen? Dan stap je best meteen naar een ervaren schrijnwerker. Hij luistert naar al je wensen en zal die na een plaatsbezoek verzoenen met de bouwtechnische mogelijkheden van je woning. Want de keuze voor een bepaalde binnendeur berust sterk op de huidige afwerkingsgraad van jouw woning.
Contacteer dus zo vroeg mogelijk een professional om de kamerhoge deur van jouw dromen te laten realiseren. Ontvang binnen enkele werkdagen offertes op maat van jouw project met behulp van onze gratis offertedienst.
Kamerhoge deuren laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk