Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeuren binnen

Schuifdeuren binnen

Schuifdeuren of roldeuren, de naam zegt het zelf, bij het openen draaien ze niet in een cirkelbeweging open maar bewegen ze zijwaarts. Ideaal dus als je op zoek bent naar een originele binnendeur waarbij je heel wat plaats kan besparen. Alles over de eigenschappen, mogelijkheden en prijzen van schuifdeuren binnen lees je in dit artikel. 

Ga snel naar: PrijzenMaterialenMontagesystemen

 

 

Waarom schuifdeuren binnen een goed idee zijn

Schuifdeuren zijn een origineel alternatief voor klassieke draaideuren. Een overzicht van de voordelen: 

  • Plaatsbesparing: Je hoeft geen rekening te houden met de draaihoek van de deur. Let op, een schuifdeur moet wel zijdelings voldoende ruimte hebben om te kunnen openschuiven. 
  • Eenvoudige bediening: Een schuifdeur opent doorgaans soepeler en makkelijker dan een opendraaiende deur.
  • Geen last van dichtklappende deuren: Een schuifdeur kan niet dicht vliegen door tocht. 
  • Originele en strakke look: Met een schuifdeur binnendeur kies je niet alleen voor een originelere, maar ook strakkere look dan met een klassieke deur.
  • Grote keuzemogelijkheid: Bij het plaatsen van een schuifdeur heb je heel wat keuze op vlak van materialen, afwerking en montage. 
  • Veel toepassingsmogelijkheden: Een schuifdeur binnen kan je gebruiken als standaard afsluitdeur, maar ook voor de indeling van een ruimte. Denk maar aan een schuifdeur als ‘optionele’ scheiding tussen living en bureau, tussen slaapkamer en badkamer, tussen slaapkamer en dressing, … M.a.w. tussen ruimtes die bij elkaar horen maar waarbij een afscheiding soms wel gewenst is.

 

 

Prijs schuifdeur binnen 

Hoeveel je betaalt voor binnen schuifdeuren is vooral afhankelijk van het gekozen materiaal, het montagesysteem en de afmetingen van de deur. 

Voor een standaard variant kan je rekenen op een gemiddelde startprijs van €400. De prijzen kunnen echter makkelijk oplopen tot meer dan €1000. 

Tip: Vergelijk voorstellen van verschillende aanbieders. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook materialen, termijnen, adviezen, … vergelijken. Op die manier beslis je zelf welk aanbod het best past bij jouw situatie en wensen. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij verschillende erkende plaatsers uit jouw regio via de offertepagina

 

binnen schuifdeuren
Shutterstock

 

Mogelijke materialen binnen schuifdeur 

Binnenschuifdeuren zijn mogelijk in verschillende materialen. 

Bij de volle schuifdeurpanelen is hout het populairste materiaal. Met een houten schuifdeur voor binnen kies je voor een warme look die bovendien past binnen verschillende woonstijlen. 

Met een glazen schuifdeur kies je voor openheid. De ruimte achter de schuifdeur blijft namelijk zichtbaar en ook het licht wordt niet geblokkeerd. Schuifdeuren kunnen worden uitgevoerd in verschillende glassoorten: helder, gezandstraald, gekleurd, mat, … 

Een andere mogelijkheid is om verschillende materialen te combineren. Bij combinaties gaat het meestal om een combinatie van glas met een frame in een ander materiaal zoals aluminium, staal of hout. 

Lees hier meer over binnendeuren in hout, staal of glas

 

 

Montagesystemen voor binnen schuifdeuren

Schuifdeuren worden in een omlijsting en via een railsysteem gemonteerd. Via de rail kan de schuifdeur dan vlot open en toe schuiven. Hoe een schuifdeur binnendeur gemonteerd wordt, is vooral afhankelijk van de zwaarte van de deur.

 

1. Hangend schuifdeursysteem

Dit is het standaard en daarmee ook het meest voorkomende schuifdeursysteem. Bij een hangend schuifdeursysteem plaatst men het railsysteem bovenaan de deur. Erg populair zijn de boeren schuifdeursystemen. Daarbij hangt men een klassieke ‘boerenhouten’ schuifdeur op aan een stalen railsysteem boven de deur. 

 

2. Onderlopend schuifdeursysteem

Bij dit systeem lopen de rails op de vloer. Bij volle schuifdeurpanelen freest men de wieltjes meestal in in het deurpaneel. Bovenaand voorziet men een regel die de deur op zijn plek houdt. 

 

3. Onzichtbaar schuifdeursysteem

Hierbij is het railsysteem onzichtbaar. De rails worden achteraan op de deur gemonteerd, op de muur komt een plaat met loopwielen. 

 

4. Schuifdeursysteem in de wand

Wil je nog meer plaats besparen? Dan kan je kiezen voor een schuifdeur in de wand. Bij het open schuiven schuift de deur niet voor of achter de muur, maar tussen de muur. Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat jouw scheidingswand hierop voorzien is. 

 

5. SCHUIFDEURSYSTEEM IN het verlaagd plafond

Je kan er ook voor kiezen om jouw schuifdeur te laten wegwerken in het verlaagd plafond. Ook hier is het hele railsysteem weggewerkt en onzichtbaar, met een strakke look als resultaat. 

 

6. Symmetrisch schuifdeursysteem

Dit systeem is bedoeld om dubbele schuifdeuren af te hangen. De techniek werkt via een kabelomloopsysteem waardoor beide deuren met elkaar verbonden zijn. Beweegt 1 deur, dan beweegt de andere deur mee. 

 

7. Parallel schuifdeursysteem

Dit systeem is bedoeld om parallelle schuifdeuren te bevestigen. Daarbij worden 2 deuren voor elkaar in 2 rails geplaatst. Het is een ideaal systeem wanneer je een grote doorgang wil, maar slechts een beperkte plaats ter beschikking hebt. Ook hier zijn de deuren via een kabelomloopsysteem met elkaar verbonden, waardoor beide deuren telkens samen bewegen. 

 

TIP: Schakel een vakman in voor het plaatsen van jouw binnen schuifdeur. Deze kan je gepast advies geven over welk type schuifdeur het best past bij jouw mogelijkheden en wensen. Bovendien kan een professional je verzekeren van een correcte plaatsing en een mooi en kwalitatief resultaat op lange termijn. Benieuwd naar advies en een prijs op maat? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende plaatsers via de offertepagina

 

schuifdeur binnendeur
Shutterstock

 

 

Inspiratie schuifdeur binnendeur

Op onderstaande foto zie je hoe een glazen schuifdeur zorgt voor een open interieur. Ondanks het matte glas kan je nog steeds genieten van heel wat lichtinval. 

 

glazen binnendeur schuifdeur
Shutterstock

 

Grote glaspartijen worden vaak gecombineerd met een frame in een ander materiaal. Dat zorgt voor meer stevigheid. Op onderstaande foto zie je een voorbeeld van mat glas in combinatie met een houten frame. Het geheel zorgt voor een warme uitstraling en landelijke look. 

 

houten schuifdeur binnen
Shutterstock

 

Naast volle houten schuifdeurpanelen kan je ook kiezen voor een houten framewerk als deurpaneel. Hou er rekening mee dat zo’n uitvoering geen geluid kan tegenhouden. 

 

schuifdeuren binnen hout
Shutterstock

 

Schuifdeuren laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
houten binnendeur
Houten binnendeuren: Tips & ideeën
Stalen binnendeuren
Stalen binnendeuren: Tips & info
kamerhoge deuren tot het plafond
Kamerhoge deuren tot het plafond: info & tips
Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen
Schilderdeur: mogelijkheden & prijzen
Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën
Glazen binnendeuren: Inspiratie & ideeën
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 voorbeelden ter inspiratie!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker uitbouw