In een kinderkamer mag alles wat creatiever, wat speelser. In je zoektocht naar unieke, originele gordijnen die perfect passen bij het karakter van zoon- of dochterlief hou je best ook rekening met allerlei tips. We zetten alles op een rijtje. 

 

Sterrengordijnen kinderkamer © Heytens

 

patronen

Elk kind is anders en heeft een eigen smaak. Laat je kinderen zeker meekiezen in je zoektocht naar de juiste gordijnen. Zou je dochter graag leven in een sprookje? Is jouw zoon gek op auto's of piraten? Ontdek samen het favoriete patroon van je kinderen en pas de gordijnen voor de kinderkamer daaraan aan. Je kan de gordijnen zowel kant-en-klaar kopen als ze laten maken op maat in jouw favoriete stof!

 

Blauw gordijn met oranje draak - kinderkamer © Ikea

 

 

Tips Gordijnen kinderkamer

Kinderen willen leven en spelen in hun slaapkamer zonder zorgen. Om ongelukken te vermijden, kies je beter geen lange, slepende gordijnen. Een extra tip: maak de gordijnen vast met een velcrosysteem. Op die manier trekken ze niet de volledige gordijnroede uit de muren en heb je geen schade. De kinderkamer is een polyvalente ruimte waar bijvoorbeeld ook wordt geknutseld. Gordijnen die je in de wasmachine kan stoppen, zijn aan te raden. Let hierop in de winkel. Een andere oplossing is gordijnen uit een afwasbaar materiaal zoals aluminium. Bij deze laatste zal je wel niet kunnen werken met leuke kinderpatronen. 

 

Gordijnen kinderkamer passen bij lakenhoes © Shutterstock

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST