Een landelijke slaapkamer heeft een romantische en charmante uitstraling waarin je volledig tot rust kan komen. De natuurlijke kleuren en materialen zorgen voor een stijl die je kan integreren in elk type woning. Laat je inspireren door onze tips voor een luxueuze, landelijke slaapkamer.

 

kenmerken landelijke slaapkamer

De belangrijkste kenmerken van een landelijk interieur gaan hand in hand met natuurlijke elementen. Het gebruik van materialen zoals hout zorgen voor een ware cottage stijl. Zowel de vloeren, de wanden als de meubels hebben zachte vormen en warme kleuren. 

 

Vloer landelijke slaapkamer

Een parket past perfect binnen een landelijk interieur. Het is een natuurlijk materiaal dat meteen warmte uitstraalt. Het is eveneens mogelijk om te opteren voor een stenen vloer of een combinatie van beide. Wil je een nog knusser element aan je interieur toevoegen? Een zacht, wollig tapijt is een mooie uitbreiding aan je landelijke slaapkamer. 

 

Landelijke slaapkamer met parketvloer © Shutterstock

 

 

Bed landelijke slaapkamer

In een landelijk interieur kan je experimenteren met het bed. Je kan kiezen voor een bed uit hout of staal. Voor de eerste soort is het steeds leuk om op zoek te gaan naar een vintage bedmeubel waarbij er vaak motieven in het hout zijn gekerfd of gesneden. Met een stalen bed kan je allerlei richtingen uit: sierlijke krullen, uitbundige frame,... In een landelijke slaapkamer vormt het bed als het ware een eye-catcher. Je combineert het daarom best met lakens in lichte kleuren zonder drukke motieven. 

 

Romantische landelijke slaapkamer met houten muren © Shutterstock

 

Een laatste mogelijkheid is kiezen voor een sterk uitgewerkt, sierlijk bedhoofd. Dit kan eventueel de volledige muur achter het bed bekleden. De foto hier onder is een mooi voorbeeld van een origineel bedhoofdeinde. 
 

landelijke slaapkamer met warme kleuren en parket © Shutterstock

 

 

Kleuren landelijke slaapkamer

Neutrale kleuren zoals nuances van wit, beige en zandtinten zorgen voor een ontspannende sfeer in je slaapkamer. In een landelijk interieur kies je beter niet voor spierwit anders krijg je eerder een steriel dan een romantisch effect. 

 

landelijke slaapkamer met stenen vloer © Shutterstock

 

Wil je toch wat meer leven in de brouwerij, kan je eveneens opteren voor donker groen, rood of blauw. Ze geven extra karakter aan je slaapkamer maar doordat je niet kiest voor felle kleuren blijft de zachte, romantische sfeer bestaan.

 

Romantische slaapkamer met boompjes behang © Shutterstock

 

 

Verlichting landelijke slaapkamer

Uit de beschrijving van de vorige elementen werd het al duidelijk: een landelijke slaapkamer ademt gezelligheid en romantiek uit. Om dit verder te zetten, pas je best ook de verlichting aan. Kies voor sfeerverlichting die je eventueel kan dimmen om de landelijke inrichting verder te trekken. In het artikel 'Sfeerverlichting' vind je alle nodige informatie. 

 

landelijke slaapkamer met houten hanglampen © Shutterstock

 

 

 

 

 

placeholder

Over de auteur

Mieke Vanderroost is journaliste van opleiding met een grote voorliefde voor architectuur en literatuur. Haar interesses koppelt ze aan een drang naar kennis en informatie rond interieur en design.

MEER ARTIKELS VAN MIEKE VANDERROOST