Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Lichtadvies & verlichtingsadvies

Met verlichting breng je sfeer in elke kamer en zorg je voor een aangename en gebalanceerde omgeving. Welke soorten verlichting je nodig hebt, is afhankelijk van de te verlichte ruimte. In de woonkamer heb je meer nood aan sfeerverlichting dan bijvoorbeeld in de keuken waar functionele verlichting noodzakelijk is. Welke soorten verlichting er zijn, hoe je een geslaagd lichtplan opmaakt en met welke aandachtspunten je rekening moet houden bij het plaatsen van nieuwe verlichting, vind je terug in onderstaande artikels.

Keukenverlichting kiezen

Keukenverlichting kiezen

Met de juiste verlichting breng je sfeer in de keuken en voorkom je schaduwvorming op het werkblad. Inspiratie en tips om je keukenverlichting te bepalen vind je hier terug.

Lees artikel
Indirecte verlichting voor sfeer in huis

Indirecte verlichting voor sfeer in huis

Indirecte verlichting wordt voornamelijk als sfeerverlichting gebruikt in de woning, bijvoorbeeld in de slaapkamer, de badkamer en de woonkamer. Hier ontdek je verschillende toepassingen en uitvoeringen van indirecte verlichting.

Lees artikel
lichtkleuren van led

De lichtkleur van LED: kleurweergave - Rik Six

LED verlichting wordt vaak geassocieerd met schril, wit licht. Niets is minder waar! De ledverlichting van vandaag heeft een aangename lichtsterkte en is verkrijgbaar in allerlei lichtkleuren. Kom hier alles te weten over de lichtkleuren van LED.

Lees artikel
Verlichtingsplan maken: Stappenplan en tips

Verlichtingsplan maken: Stappenplan en tips

Met een verlichtingsplan zorg je voor een goede verdeling van het licht en kan je verschillende sferen creëren. Hoe een verlichtingsplan tot stand komt en op welke manier je zelf een verlichtingsplan kan maken lees je in dit arikel.

Lees artikel
Sfeerverlichting

Sfeerverlichting

Met sfeerverlichting kan je het extra gezellig maken in het interieur. Sfeer maken kan je doen door een combinatie van accentverlichting, indirecte verlichting en vrijstaande verlichtingsarmaturen.

Lees artikel
Voor- en nadelen van de spaarlamp

Voor- en nadelen van de spaarlamp

Spaarlampen verbruiken vijf keer minder dan gloeilampen en gaan bovendien ook een veel langere levensduur. Naast de vele voordelen zijn er toch ook enkele nadelen verbonden aan de spaarlamp. 

Lees artikel
Witte bakstenen muur zwarte lamp - Lichtadvies & verlichtingsadvies

Vakman zoeken in jouw buurt?

Op zoek naar professioneel lichtadvies of een vakman voor de plaatsing van je verlichting? Via onze offerteservice kan je vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij gespecialiseerde vakmannen in jouw regio. Zo kan je makkelijk prijzen, voorstellen, uitvoeringstermijnen, ... vergelijken.


Offertes ontvangen