Landelijk wit interieur

De cottage stijl – Tips voor een landelijke inrichting

De cottage stijl is één van de oudste interieurstijlen die tot op de dag van vandaag bijzonder populair is. In een wereld vol technologie en drukte, wordt er in de thuisomgeving net terug gegrepen naar de genegenheid van een warme, gezellige thuis. De landelijke stijl is een mengeling van lichte kleuren, comfortabele materialen en zachte stoffen.

 

Kleurgebruik cottage stijl

Naargelang je persoonlijke voorkeuren en eigenschappen van de woning kan je kiezen uit heel wat verschillende kleurencombinaties. Zandkleuren, Gebroken wittinten en aardekleuren worden vaak gebruikt maar ook zachte pasteltinten zijn perfect mogelijk. Opvallende kleuren of neutraal wit hoort niet thuis in een cottage interieur.  Puur wit laat een steriele indruk na, wat niet past bij de landelijke sfeer van een cottage interieur.

 

wit landelijk interieur
Shutterstock

 

 

PASTEL IN EEN LANDELIJK INTERIEUR

Pasteltinten zijn typische lentekleuren. Ideaal dus als je de kamer licht en jeugdig wil laten aanvoelen. Kleine details in de decoratie maken het verschil.

Pastel frigo
Shutterstock

 

pastel landelijk interieur
Shutterstock

 

 

AARDETINTEN EN NATUURLIJKE KLEUREN

Ook kleuren die terug te vinden zijn in de natuur zijn erg populair voor de inrichting van een hedendaagse landelijke woning. Deze kleurtinten gaan we onbewust verbinden met de rust en genegenheid die we terugvinden in de natuur. Dat is uiteraard waar het net om draait bij een landelijke inrichting. Onderstaande inrichting is een realisatie van Emily et Nous.

 

Natuurlijke kleuren landelijk interieur
Emily et Nous

 

 

Cottage is een goedkope interieurstijl

In tegenstelling tot wat de naam soms laat uitschijnen kan men een landelijke inrichting in elk type woning integreren. De landelijke stijl is ook geen dure stijl omdat je meubels en decoratie van verschillende afkomsten perfect kan combineren. Zo kan je tweedehands meubels kopen en een likje verf geven zodat ze perfect matchen met de rest van je woning.

Landelijk wit interieur
Shutterstock

 

 

Meubels en decoratie

Sfeervolle meubels en decoratie mogen niet ontbreken in een landelijk interieur. Je kan er de identiteit van de ruimte mee beklemtonen en duidelijk maken of je gaat voor een modern landelijk interieur of toch liever een authentiekere look wil verkrijgen. Cottage meubelen hebben vaak een open karakter.

Zichtbare legplanken zijn dan ook de ideale plek om decoratie op te plaatsen en persoonlijkheid te brengen in je interieur. Wil je extra poetswerk vermijden, kan je ook landelijke meubels kopen met glazen deuren en ingebouwde verlichting. Zo kan je alles mooi etaleren zonder dat je er wekelijks door moet met de stofvod.

 

landelijke keuken
Shutterstock

Bij de bovenstaande cottage keuken merk je duidelijk dat de open kasten enorm bijdragen tot de gezellige landelijke sfeer.

 

 

Stoffen en bekledingen in een cottage interieur

De meest gebruikte stoffen voor een cottage interieur zijn leder, linnen en grof geweven stoffen. De patronen kunnen variëren van lichte bloemenpatronen, stoffen met ruiten of strepen en volle kleuren. Niet alleen het uitzicht maar ook het gevoel zal een belangrijke rol spelen. Zo mogen zachte fleece dekens of kussens zeker niet ontbreken!

Vakman of interieurspecialist zoeken in je buurt?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
De metropolitan stijl – Haal de sfeer van Hollywood in huis De metropolitan stijl – Haal de sfeer van Hollywood in huis wereldinterieur Etnische invloeden in je interieur retro scandinavisch interieur Tips voor een Scandinavisch Interieur Feng Shui interieur Feng Shui inrichting tips Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting Zen interieur: 7 kenmerken voor een minimalistische inrichting Tips voor een Pop art interieur Tips voor een Pop art interieur indische inrichting Tips voor een Indiaas interieur loft industrieel met beton Tips voor een industrieel interieur Marokkaans interieur met wittinten Marokkaans interieur interieur japanse stijl Tips voor een Japans interieur badkamer schuin dak Badkamer onder schuin dak: enkele inspirerende tips Tips voor een smalle keuken Tips & inspiratie voor een smalle keuken