Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonnen trap

Betonnen trap

Met betonnen trappen heb je twee mogelijkheden, je kan de betontrap ter plaatse laten storten of je kan kiezen voor een prefab betontrap. Deze tweede mogelijkheid kan ook bij grote renovaties toegepast worden terwijl de eerste voornamelijk bij nieuwbouwen voorkomt. Ontdek hier de prijzen voor het storten en bekleden van betonnen trappen.

Snel naar: voordelenprefab betontrapter plekke gestorte trapprijsbekleding

 

Waarom een betonnen trap?

Prefab of ter plekke gestort, een betonnen trap is ideaal als goedkoop constructiemateriaal om ofwel later te bekleden ofwel om in de huidige industriële staat te houden. Als je denkt dat betontrappen enkel in industriële omgevingen passen, is het hoog tijd om je mening te herzien. Door hem te polieren creëer je een moderne eyecatcher in je woning. Vervolgens kan je hem ook bekleden met hout, natuursteen, tegels,…

Een betonnen trap is te plaatsen in alle mogelijke trapvormen, hij is niet te kloppen qua onderhoudsvriendelijkheid en is bijzonder slijtvast. Een betontrap is heel brandveilig en is beschikbaar in verschillende kleuren.

 

 

a) Prefab betontrap

Een prefab betontrap wordt op voorhand helemaal klaargemaakt alvorens hij in jouw woning of zaak geplaatst wordt. In tegenstelling tot een ter plekke gestorte trap moet je hier niet wachten tot het beton hard is en de bekisting verwijderd kan worden. Dit spaart je een hoop tijd.

Een prefab betontrap komt vooral goedkoop uit als je meerdere dezelfde trappen nodig hebt. Ze worden namelijk in een mal gemaakt, hoe groter het project, hoe lager de prijs. Denk hier maar aan trappen voor appartementsgebouwen of hallen. De prefab betontrap kan ook zonder problemen in een particuliere woning geplaatst worden. De gemiddelde kost zal dan wel iets hoger liggen dan als je het op grote schaal laat plaatsen.

 

 

b) Ter plaatse gestorte betontrap

Een ter plaatse gestorte betontrap is ideaal om een trap te plaatsen op moeilijk bereikbare plaatsen en deze kan in de meest complexe vormen gegoten worden. Bij complexe constructies is een ter plaatse ‘in situ’ gestorte betontrap goedkoper dan een prefab betontrap.

Bovendien betaal je minder transportkosten zoals bij het vervoer van een prefab betontrap. Het nadeel is wel dat je moet wachten tot als het beton droog is en de bekisting verwijderd kan worden. Daarom wordt een nieuwe betontrap het vaakst gegoten in nieuwbouwwoningen.

 

betonnen trap prijzen
Dreamstime

 

Betonnen trap prijs

Ter plaatse gestorte betontrapPrefab betontrap
Rechte betontrap± € 1.250± € 1.400
Betontrap met één draai± € 1.650± € 2.000

Voor een standaard rechte trap van 16 treden betaal je voor een ter plaatse gegoten betontrap gemiddeld €1250 en voor een prefab betontrap €1400. De prijs voor een betonnen trap met 1 draai is €1650 als hij ter plaatse wordt gegoten en €2000 als hij prefab wordt gemaakt.

Voor kleine projecten is een ter plaatse gegoten betonnen trap dus iets goedkoper, voor grote projecten waar je meerdere dezelfde trappen nodig hebt, is een prefab betontrap goedkoper.

Voor een gepolierde betontrap ligt de prijs gemiddeld rond 200 euro per trede (ten opzichte van ongeveer 100 euro per trede voor een ruwe betontrap). Wil je je betontrap afwerken met antislip neuzen? Dan kost dit doorgaans 8 euro per trede.

Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen, exclusief btw. De prijzen hangen uiteraard af van de situatie en de moeilijkheidsgraad. Om je een goed idee te geven van de prijs kan je via de offertepagina prijzen op maat aanvragen voor jouw betonnen trap.

 

betonnen trap bekleden

 

 

Betonnen trap bekleden


1. Polieren

Maak van de kale en ruwe betontrap een trendy designtrap door hem te laten polieren. Je kan met verschillende mogelijke kleurpigmenten werken om je trap af te werken. Een gepolierde betontrap komt meestal voor onder de vorm van een prefab betontrap omdat die in het fabriek mooier afgewerkt kan worden dan bij jou thuis.

» Prijs betonnen trap polieren:  ± €200/trede – ontvang hier een prijs op maat


2. Betonnen trap bekleden met hout

Je kan je trap een uniek karakter geven door enkel de treden te bekleden met hout, maar het is ook mogelijk om hem er volledig mee te bedekken, dus ook de stootborden. Het hout dat het vaakst gebruikt wordt voor het bekleden van betonnen trappen zijn: beuk, mahonie en eik.

» Prijs betonnen trap met hout: €30 à 75/trede – ontvang hier een prijs op maat

 

3. Natuursteen

Als je een trap uit natuursteen wilt, is het een stuk goedkoper om te kiezen voor een betonnen trap en die af te werken met natuursteen dan een volledig natuurstenen trap. Het vaakst wordt hier marmer, basalt of blauwe hardsteen gebruikt als trapbekleding. Een trap uit natuursteen kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

» Prijs betonnen trap met natuursteen: ± €200/trede – ontvang hier een prijs op maat

 

4. Overzettreden

Overzettreden zijn traptreden die men over de bestaande plaatst. Het is een goedkope en snelle manier van je trap je bekleden. Er bestaan overzettreden uit hout, laminaat, vinyl of tapijt.

» Prijs betonnen trap met overzettreden: €120 à €150/trede – ontvang een prijs op maat

Betonnen trap laten plaatsen?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk
Lees ook
trap bekleden met hout
Trap bekleden
Trap op maat: mogelijkheden en prijzen
Trap op maat: mogelijkheden en prijzen
Overzettreden: een snel uit te voeren traprenovatie
Overzettreden: een snel uit te voeren traprenovatie
Traprenovatie mogelijkheden
Traprenovatie mogelijkheden
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 voorbeelden ter inspiratie!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker uitbouw
renovatie gevel bekleding
Renovatie gevel: 4 mogelijkheden