Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zolder inrichten: mogelijkheden en tips

Zolder inrichten: mogelijkheden en tips

De zolder hoeft geen ruimte te zijn die je alleen als opslagruimte gebruikt. Het is een kamer met heel veel mogelijkheden, dus je maakt er maar beter gebruik van. Wil je je zolder inrichten, dan kan je hier zeker inspiratie opdoen!

 

Zolder inrichten: functie van de kamer

De zolder inrichten als slaapkamer is zeker een leuk idee. Vooral onder een hellend dak zorgt een zolderkamer voor een aangenaam en knus gevoel, ideaal voor een slaapkamer dus. Je kiest best voor rustige kleuren als je een slaapkamer op zolder maakt.

 

slaapkamer op zolder
Shutterstock

 

 

Als je in alle rust wil kunnen werken, is de zolder het ideale plekje. Een kantoor op zolder is dan ook een populaire keuze. Vaak is er op zolder plaats voor niet veel meer dan een bureau en wat kantoormateriaal, zo heb je niet veel afleiding. Een belangrijk aspect bij het inrichten van de zolder als kantoor is de lichtinval. Zorg zeker voor enkele ramen voor voldoende natuurlijke lichtinval.

 

kantoor op zolder
Shutterstock

 

 

Een derde optie is de zolder inrichten als lounge- of hobbykamer. Zo maak je van de bovenste kamer van de woning een erg gezellige omgeving. Je kan bijvoorbeeld een pooltafel op zolder installeren. In dat geval moet je er wel voor zorgen dat de zoldervloer stevig genoeg is om het gewicht te kunnen dragen.

 

lounge zolder
Shutterstock

 

Andere mogelijke functies en ideeën voor de zolderkamer zijn een badkamer, een speelkamer voor de kinderen, een extra salon,…

 

 

Kleurenkeuze

De keuze van de kleuren zal de sfeer die een zolder uitstraalt sterk bepalen. Aangezien een zolder vaak maar een kleine ruimte is, kan je kiezen voor witte muren. Deze zullen de kamer groter doen lijken.

Wil je je zolder inrichten en vooral focussen op de gezelligheid, dan kan je de muren verven met warme kleuren. Dit maakt van de zolder een erg knusse kamer. Om de zolderkamer wat authentieker te maken, kan je gebruikmaken van houtaccenten.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om allerlei kleuren te gaan combineren. Dit houdt het geheel fris en verrassend. Een fleurig behang, een accentwand of een bijzonder meubelstuk kunnen al een groot verschil maken.

 

kleuren zolder inrichten
Shutterstock

 

 

Letten op ruimte bij zolder inrichten

Een zolder is vaak een kleine ruimte. Wil je je zolder inrichten, dan zal je dus goed moeten nadenken over de indeling van de zolderkamer. Als je bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder maakt, dan nemen het bed en de kleerkast al veel plaats in. Je kan dan bijvoorbeeld inbouwkasten plaatsen of veel lage kasten gebruiken om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Zoals reeds gezegd zorgen witte muren voor een groter ruimtegevoel. Om dit ruimtegevoel nog te vergroten, kan je bijvoorbeeld ook werken met spiegels of decoratie aan het plafond. Dit laatste benadrukt de hoogte van de kamer.

 

ruimte zolder inrichten
Shutterstock

 

Bij zolderkamers onder hellende daken moet je er ook zeker op letten dat je de kamer zo indeelt dat je niet tegen het dak botst als je rondloopt. Je kan daarom best (lage) kasten tegen de muur plaatsen.

Zolder inrichten?
Ontvang vrijblijvend offertes & vergelijk

 

Lees ook
hoe zolder afwerken
Zolder afwerken: mogelijkheden & tips
Online offerte aanvragen voor zolderinrichting
Online offerte aanvragen voor zolderinrichting
dakkapel slaapkamer zolder
Dakkapel plaatsen: Info, prijs + vergunning
slaapkamer op zolder maken
Slaapkamer op zolder
Zolder renoveren: ideeën en praktische tips voor zolderrenovatie
Zolder renoveren: ideeën en praktische tips voor zolderrenovatie
zolderkamer maken
Zolderkamer maken: Tips & inspiratie
Dakramen: Materialen & prijzen
Zoldertrap: Inspiratie
Zoldertrap: Inspiratie
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 voorbeelden ter inspiratie!