Ecologische woning van gerecupereerd afval

Ecologische woning van gerecupereerd afval

Mier is een groepering van ecologische interieurarchitecten, tuinarchitecten en energiedeskundigen met een uitgesproken visie. Alle bouwmaterialen bij deze woning zijn gerecupereerd afval. Zo werd er een groot houten volume geplaatst dat publiek en privé scheidt waarin zich ook een badkamer, slaapkamer en berging bevindt. Deze hout producten zijn allen afkomstig van paletten, bekisting en afbraakwerken. Als isolatiemateriaal maakte men gebruik van stro, gerecupereerd piepschuim, cellulosevlokken en versleten kledij. Het resultaat mag er zijn! Een lage energiewoning dat gerealiseerd werd met een minimum aan nieuwe bouwmaterialen.

 

 

inrichting met gerecupereerde materialen

mier hout

De keuken is de overgang tussen het aan de straat gelegen bureau en de meer private delen van de woning rondom de tuin. Het meubilair is eveneens gemaakt van gerecupereerde houten palleten en blauwe hardsteen: de enige 2 materialen die overal terugkeren in de woning.

 

mier

De woning krult zich omheen de tuin. In de nachthal bevindt men zich als het ware aan de buitenzijde van de houten box waarin de meest private ruimtes ondergebracht zijn: de badkamer en de slaapkamer. De grens tussen binnen en buiten is hier zeer vaag, wat het ecologisch wonen alleen maar versterkt.

 

mier bad

De badkamer is opgevat als een cocon van blauwe hardsteen. Dag- en zonlicht valt binnen doorheen het aquarium: een subtiele opening in de houten box naar de straatzijde (zuidkant) toe. Vanuit je bad kan je zien, zonder gezien te worden en bovenal genieten.

 

Het ontwerpbureau

mier

In het ontwerpbureau spelen de planten de hoofdrol. Deze zijn de groene long van de woning. Ze vervullen een luchtzuiverende functie. Het meubilair werd vervaardigd uit afvalhout, afkomstig van palletten, bekistingen etc.


Interieur Fotografie: Tim Van De Velde

Lees ook
Renovatie van keuken en eetkamer zonder breekwerk
Renovatie van keuken en eetkamer zonder breekwerk
Landelijke loft in Waregem
Landelijke loft in Waregem
Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert
Inrichting schoonheidssalon Sofie Gevaert
Inrichting van bank- en verzekeringskantoor
Inrichting van bank- en verzekeringskantoor
Strak landelijk interieur met kleuraccenten
Strak landelijk interieur met kleuraccenten

	 
 
Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten
Kleurrijk kantoor met verschillende identiteiten
Gerenoveerd herenhuis te Brugge
Gerenoveerd herenhuis te Brugge
Landelijke woning met strak interieur
Landelijke woning met strak interieur
 
 
Landelijke villa inrichting
Landelijke villa inrichting
Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven
Chocolaterie Het verschrikkelijke zoete leven