Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
uw loodgieter service

Loodgieterswerken

Raakt je nachtrust verstoord door het getik van een lekkende kraan? Heeft je cv-ketel een grondig onderhoud nodig? Of wil je graag waterleidingen plaatsen in een recent aangebouwde ruimte? Deze klussen behoren allemaal tot het takenpakket van een ervaren loodgieter. In dit artikel bespreken we de verschillende loodgieterswerken en hun prijzen.

 

Welke loodgieterswerken zijn er allemaal?

Bij een loodgieter denk je ongetwijfeld aan een specialist die onder je lavabo ligt te sleutelen aan afvoerbuizen. Toch zijn er zoveel meer loodgieterswerken die hij voor z’n rekening kan nemen. We bespreken de volgende categorieën:

CATEGORIE 1: waterleidingen en rioleringswerken

CATEGORIE 2: lekdetectie en oplossen lekkages

CATEGORIE 3: sanitair en badkamer plaatsen

CATEGORIE 4: allerlei HVAC-technieken

Op zoek naar een loodgieter? Dan zit je hier goed. Wij brengen je graag in contact met een loodgieter uit je regio die je gegarandeerd verder kan helpen. Vul hier het contactformulier in.

loodgieterswerken

 

 

CATEGORIE 1: waterleidingen en rioleringswerken

Corrosie, roestwater, drukproblemen, een onaangename rioollucht in huis, … Dit zijn allemaal symptomen die wijzen op problemen met een waterleiding of afvoerbuis. Ze zijn niet altijd zo eenvoudig op te sporen. Een woordje uitleg:

 • Voorbereidende loodgieterswerken: een loodgieter schakel je in voor alles wat te maken heeft met het aanleggen van waterleidingen. Dat gebeurt namelijk niet lukraak. Bij de plaatsing moet hij rekening houden met de diepte, de rooilijn,…
 • Roestwater: komt er bruin water uit de kraan? Dan is dat roestwater. Roestdeeltjes aan de binnenkant van de leidingen komen namelijk los bij een toename van de stroomsnelheid van het water. Andere oorzaken zijn werken aan het leidingnet of een leidingbreuk.
 • Te lage waterdruk: geen water meer uit de kraan? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben: een bevroren waterleiding, een verstopte binnenleiding, een defecte drukregelaar, … Heb je dit probleem alleen bij de afname van warm water? Dan ligt de oorsprong bij je boiler of warmwaterinstallatie.
 • Te hoge waterdruk: stroomt er te veel water uit de kraan? Dan is de binneninstallatie de boosdoener, zoals een defect warmwatercircuit of een keerklep in de boiler. In beide gevallen bel je beter meteen een loodgieter op.
 • Opgestapeld vuil in de afvoer: een te grote hoeveelheid aan opgestapeld vuil in je afvoer verhindert de doorstroom van water. Het gevolg? Borrelende geluiden, slechte geuren in huis en soms zelfs ongedierte. Bij een zware verstopping schakel je best een loodgieter in.

Problemen met een waterleiding of afvoer? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

 

CATEGORIE 2: lekdetectie en oplossen lekkages

Een andere belangrijke taak van loodgieters is het uitvoeren van een lekdetectie. Lekkages kunnen op verschillende manieren ontstaan. De grootste boosdoener is slijtage of schade aan waterleidingen.  Schakel dus meteen een professional in wanneer je een lekkage in huis vermoedt.

Is de oorsprong van het lek duidelijk? Dan lost hij deze gericht op met zo min mogelijk breekwerk. Let op, sommige loodgieters voeren geen lekdetectie uit. In dit geval staat je vakspecialist wel in voor een duurzame herstelling op basis van het rapport van het lekdetectiebedrijf.

Vermoeden van een lekkage? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

 

CATEGORIE 3: Sanitair en badkamer plaatsen

Een andere klus voor loodgieters is alles wat met het plaatsen en herstellen van sanitair te maken heeft. Een overzicht van de mogelijke loodgieterswerken:

 • Sanitair: het oplossen van kleine problemen aan je sanitair? Dat is een koud kunstje voor een expert. We denken aan het uitvoeren van kleine herstellingen aan het kraanwerk, de douche, de lavabo, … Ook het plaatsen van nieuw sanitair behoort tot z’n takenpakket.
 • Waterbehandeling: heb je thuis last van hard water? Dan kan je loodgieter ook een waterverzachter plaatsen.
 • Totaalrenovatie badkamer: de meeste professionals werken je badkamerrenovatie vanaf het prille ontwerp tot in de puntjes uit. Hij breekt je oude badkamer uit, plaatst nieuwe leidingen en wandtegels, installeert gloednieuw sanitair, …

Werken aan het sanitair of een badkamerrenovatie gepland? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

 

CATEGORIE 4: allerlei hvac-technieken

De taken van een loodgieter kunnen heel uitgebreid zijn. Sommigen onder hen hebben bijvoorbeeld ook de nodige bijscholing genoten als hvac-expert. Hen kan je inschakelen voor de volgende klussen:

 • Herstellingen & onderhoud: Is je koel- of verwarmingsinstallatie defect? Of is er sprake van een verminderd rendement bij je ventilatiekanalen? Een expert met de geschikte certificering kan instaan voor deze kleine werken aan je hvac-technieken.
 • Plaatsen nieuwe cv-installatie: ga je bouwen of verbouwen? Wil je je oude cv-ketel vervangen? Dan staat een gecertificeerd expert je graag bij. Samen met hem kies jij de meest geschikte oplossing voor jouw gezinssituatie en woning.
 • Andere HVAC: kan je loodgieter ook uit de voeten met cv-installaties? Dan neemt hij gegarandeerd ook andere hvac voor z’n rekening. Denk hierbij aan het plaatsen, onderhouden en herstellen van ventilatie- en airconditioningsystemen.

HVAC herstellen, onderhouden of plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes voor loodgieterswerken.

 

Hoe kies ik de beste loodgieter voor mijn klus?

Doordat de aard en de moeilijkheidsgraad van de klus kan variëren, is het erg belangrijk dat je de meest geschikte expert kiest voor jouw loodgieterswerken. Het onderhoud van je cv-installatie laat je bv. beter over aan een loodgieter-chauffagist met kennis van zaken. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van ventilatieoplossingen of het herstellen van je airconditioning. Wens je enkel een waterverzachter in huis? Dan heb je alweer een ander type loodgieter nodig.

Op zoek naar de meest geschikte expert voor jouw klus? Start hier je aanvraag.

 

uw loodgieter service

 

 

Hoeveel kosten loodgieterswerken?

De prijs voor loodgieterswerken is afhankelijk van de specifieke klus, de omvang van de werken, de verplaatsingskosten, … Doorgaans rekent een vakspecialist € 70 à 150 (excl. btw, incl. uitvoering & materialen) voor onderhouds- en ontstoppingswerken. Moet je ’s avonds of in het weekend van z’n diensten gebruik maken? Dan ligt de prijs ook hoger.

BELANGRIJK: wil je graag een betrouwbare inschatting van de verwachte kostprijs voor je loodgietersklus? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een ervaren loodgieter. Zo heb je meteen een beter zicht op de geraamde kostprijs. Ontmoet hier je vakspecialist.

 

 

Waarom een loodgieter inschakelen?

Waarom laat je bepaalde klussen best over aan een loodgieter? We zetten de voornaamste voordelen van zo’n ervaren vakspecialist kort op een rij:

 • Uitgebreid plaatsbezoek: een specialist komt altijd langs voor een gesprek en een behoeftenanalyse. Vermoed je een lekkage? Dan brengt hij de nodige apparatuur mee. Voor een badkamerrenovatie wisselen jullie samen ideeën uit en schatten zo de haalbaarheid in van het project.
 • Advies op maat: het plaatsbezoek dient als uitgangspunt om jou het gepaste advies te verschaffen. Pas daarna is je loodgieter in staat de meest geschikte oplossing voor jouw probleem voor te stellen.
 • Professionele plaatsing: een ervaren loodgieter is op de hoogte van alle aandachtspunten bij het uitvoeren van de verschillende werken. Hij heeft de nodige kwalificaties om de herstelling, het onderhoud of de installatie helemaal volgens de regels van de kunst uit te voeren.
 • Dienst na verkoop: vertrouw je op een professional uit jouw regio? Dan ben je ook zeker van een degelijke en flexibele service. Dit is belangrijk wanneer zich een defect voordoet in je verwarmingsinstallatie of als je problemen ondervindt met pas aangelegde leidingen.
 • Financiële voordelen: naast een professionele dienstverlening en aanpak op maat heeft samenwerken met een ervaren specialist nog een belangrijk voordeel. Vaak is dit namelijk 1 van de vereisten om een premie te kunnen ontvangen. Bovendien helpt hij je graag met je aanvraag.

 

TIP: vergelijk offertes & bespaar!

Wij raden je aan om eerst en vooral meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Neem de tijd om verschillende prijzen, adviezen, … naast elkaar te leggen. Zo maak jij uiteindelijk de beste keuze voor jouw project.

Gratis loodgieter offertes aanvragen? Simpel, vul gewoon ons offerteformulier in en binnen enkele dagen nemen 2 à 3 loodgieters contact met je op. Start je aanvraag hier!

 

Lees ook
glazen aanbouw
Glazen aanbouw
dak houtskeletbouw isoleren
Houtskeletbouw isoleren
aanbouw-houtskelet
Aanbouw houtskelet
ensuite badkamer zolder
Ensuite badkamer: 4 voorbeelden ter inspiratie!
prefab aanbouw met verdieping
Prefab aanbouw
verlicht spanplafond
Verlicht spanplafond
erker aanbouwen
Erker uitbouw
renovatie gevel bekleding
Renovatie gevel: 4 mogelijkheden
vuurvaste isolatie
3 types Vuurvaste isolatie
renovatie badkamer kosten
Renovatie badkamer
muren verven tips
Muren verven
zolder verbouwing
Renovatie zolder